oto koltuğu
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: F. Erkin Ültanır (Bebeğinize ürün satın alırken...)
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17535
Tarih: 23 Tem 2025 Saat 00:15
Konu: oto koltuğu
Mesajı Yazan: mehtapdemirel
Konu: oto koltuğu
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2009 Saat 10:37
Erkin Bey,
2,5aylık kızım için orbit araba koltuğu kullanımı bebeğime uygun değilse bana tavsiye deceğiniz ürün hangisidir.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: erkinu
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2009 Saat 13:19
Bir önceki e-mailimde yazdığım özellikler yoksa, Chicco, Römer ya da Maxi Cosi markalarını kullanabilirsiniz.
Sevgiler,
E.Ü
|
Mesajı Yazan: ayşenaz
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2009 Saat 15:53
ben çok araştırıp Römer aldım...tavsiye ederim...satıcıya chicco dahil hepsinin kılıfını açıp baktığımızda Römer dışındakilerde eğreti bir strafor gördük ...römer de hakketen cok daha güvenlikli strafor var...ve herşey düşünülmüş...verdiğim paraya hiç acımıyorum....çok memnunum tavsiye ederim
------------- Şeker kızım...20.02.2008...
www.aysenazece.blogspot.com
bekleriz...
|
Mesaj Tarihi: 06 Ağu 2009 Saat 16:05
Eğreti strafor derken ne demek istediğinizi biraz daha açar mısınız? Uluslararası markaların bahsettiğiniz şekilde bir ürün üretme ihtimali yoktur.
|
Mesajı Yazan: gul_gunes
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2009 Saat 15:28
çocuğun güvenli her şeyden önemli tabii ki fakat herkes bütçesine göre alıyor. ben orta halli olan chicco key1 kullanıyorum. kötü denmesini istemem dünya standartında çünki.
|
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2009 Saat 17:00
strafor derken adını bilmeden söylemiş olabilirim...oto koltuğunun kılıfını açınca koltuğu kapsayan iç malzemeden bahsediyorum...adı strafor değildir hiç benzemiyor yani sağlam bişiye benziyor...tabi bütceye göre değişir...bizde 180 tl lik kraft almaya kararlı gittik görünce bunu almaya karar verdik...ben sadece yardımcı olmak istemiştim...
bekleriz...
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2009 Saat 21:42
[Burada en büyük tehlike, gözlemlerimizle birbirimize bilgi aktarmamızdır. Eğreti,birçoğumuzun bildiği gibi, oturmamış yerini bulmamış anlamında kullanılan bir kelimedir. Ancak, oto koltuklarında her şey gözleme değil, bilimsel teste dayanır. Römer, Maxi Cosi ve Chicco gibi markalar Çin'de üretilip denetimsizce Türkiye pazarına sununlan ürünlerle karşılaştırılmazlar bile. Bu nedenle, eğer ki, bilimsel verilere dayanan bir gerekçemiz yok ise, ya önerilerimizi çok dikkatli yapmalıyız ya da hiç yapmamalıyız. Oto koltuğu hayat kurtarır.
EÜ
|
Mesajı Yazan: mahiradasi
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2009 Saat 19:49
selam kraft yada mothercarein koltuklari nasil peki?
------------- http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2009 Saat 10:38
ben ne dedim siz ne anladınız yani...üstelik yazdığım yazıda silinmiş...anlamadım neden bu kadar tepki verildi...kime sorarsanız sorun eğerki bişiylerden fedakarlık edebiliyorsanız azcık paraya kıyıp Römer en iyisidir... neden tepki verdiniz anlamasamda...bu böyle
bekleriz...
|
Mesajı Yazan: Siddartha
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2009 Saat 12:22
ayşenaz Yazdı:
ben ne dedim siz ne anladınız yani...üstelik yazdığım yazıda silinmiş...anlamadım neden bu kadar tepki verildi...kime sorarsanız sorun eğerki bişiylerden fedakarlık edebiliyorsanız azcık paraya kıyıp Römer en iyisidir... neden tepki verdiniz anlamasamda...bu böyle |
Merhaba,
Erkin Bey'in anlayışına sığınarak size kısa bir cevap vermek istiyorum.
Siz herhangi bir markanın ürününü daha beğenmiş olabilirsiniz burada bir problem yok. Ama isim vererek diğer markaların ürününü kötülemeniz doğru değil. Hele ki bu firmalar sahiden ciddi, işlerini çok iyi yapan ve büyük firmalarsa, söylediklerinizde bilimsel veriler veya sizin bu işle ilgili profesyonelliğiniz gerekir.
Sadece "ben şu firmayının ürününü aldım ve memnunum" gibi bir söyleminiz olmadı farkındaysanız... "Şunu aldım diğerleri eğreti" gibi bir cümleniz var...
Ayrıca çok tepki almanız gibi bir şey de sözkonusu değil, neden öyle algıladınız bilemiyorum. Bu sayfalarda uzmanlar üyelerimizin sorularını cevaplıyor ve normal şartlarda yorum yapan ve soru cevaplayan üyelerin yazdıkları yazılar siliniyor. Hele ki polemiğe asla izin verilmiyor. Son mesajınıza ben rastladığım için cevap yazdım, muhtemelen moderatörlerimiz benden önce görselerdi, son mesajınızı da sileceklerdi...
Selamlar, sevgiler...
|
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2009 Saat 17:56
Merhabalar,
Sizinle bu konu hakkında polemiğe girmek niyetinde değilim, zira bunları konuşabilmemiz için bu ürünler hakkında teknik ve bilimsel verilerle donanmış olmanız gerekiyor ki, bu yazdıklarınızdan bu donanıma sahip olmadığınızı görüyorum. Yaptığımız iş iddaa kaldırmaz ve ciddi bir iştir. Bir savınız varsa ve bunu da bilgileriniz dahilinde insanlara aktarmaya çalışıyorsanız bilimsel desteğe ihtiyacınız vardır. Bu nedenle, uzman olmadığınız konularda bilgi aktarırken ne kadar riskli bir iş yaptığınızın da farkında olmanız gerekir. Bir markanın diğerlerinden iyi ya da kötü olabileceğini duyumlarınızla insanlara aktarmak ve her ne olursa olsun "begenseniz de beğenmeseniz de bu böyledir" demek ve kime sorarsanız sorun o marka en iyisidir ya da kötüsüdür demek çok doğru ve şık bir önerme yöntemi değil. "Kime sorarsanız sorun"a beni de dahil ederseniz, ben size bu durumun böyle olmadığını çok rahat şekilde ve bilimsel olarak ispatlayabilirim ama bu da benim mesleki ve insani ahlak anlayışımın dışında kalır.
Bunu bir tepki olarak görüyorsanız siz birşey diyemem, ama hiçbir ebeveynin özellikle sağlık ve güvenlikle ilgili konularda birbirlerine birşey önermeleri ya da kötülemeleri doğru bir davranış değildir. Zira bunun aksi olsaydı, ne bir doktora ne de bir uzmana ihtiyacınız olmaz, her şeyi kendi kendimiz halledebilirdik.
Erkin ÜLTANIR
|
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2009 Saat 00:20
Merhaba Tuğba Hanım,
Ürünlerin hangi ülkede üretildiğine bakın lütfen. Çin'de üretilen oto koltuklarını satın almanızı kesinlikle önermiyorum. Son derece tehlikeli olabilirler.
Saygılarımla,
Erkin ÜLTANIR
|
Mesajı Yazan: vinil
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2009 Saat 14:20
bende şunu anlamıyorum önerdiğiniz markalar evet işini ciddi yapanlar bunun yanındada gerçekten fiyatları pahalı herkes bunu alamaz bunları yazarkende dikkatli olunsa herkes çocuğuna en iyisini almak isityor tabiki maddi imkanları elverdiği sürece şimdi diğer markaları kullananları çocuklarına değer vermiyen önemsemeyen olarak göstererek şuclu hissetmelerine yol açıyorsunuz onları alacak gücün yoksa o zaman kucağında taşımı dioyrsunuz ya da alamıyorsan çocuğunn hayatıyla oynuyorsuna getiriyorsunuz
|
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2009 Saat 18:06
Umut Hanım merhabalar,
Moderatör arkadaşlar benim sayfama astığınız mesajı -daha önce de yaşandığı üzere- haklı olarak polemik olmaması amacıyla kaldırmışlar ancak bana da ilettiler. Oto koltuğu konusu belki de çoğumuzun farkında olmadığı kadar ciddi bir konu. Beni hiç bir zaman " mutlaka bu markayı alın ya da kullanın" derken duymadınız ve duyamayacaksınız. Sadece bu konuda marka tavsiyesinde bulunurum, konunun önemine ve hassasiyetine binayen. Maddi yeterlilikler konusunda sizinle hemfikirim ancak biraz araştırdığınız zaman bu bahsettiğim markalara ait ve Çin malı,standart dışı oto koltuklarıyla aynı fiyatlarda ürünler olduğunu görceksiniz. Yazdıklarımdan yukarıdaki anlamı çıkarmanız her ne kadar doğru olmasa da, bir çok ebeveynin, sizin de dediğiniz gibi bu olayı önemsemeyen, dolayısı ile de çocuklarını önemsemeyen bireyler olduğunu söylemek çok mümkün. Dünyada trafik kazalarında en çok çocuk ölüm oranı en yüksek olan ülkelerden birisi de Türkiye. Bunun en önemli nedenlerinden birisi de ebeveynlerin yeterli önlemi almamaları. Kusura bakmazsanız, bu alanda duygusallığa ve demagojiye hiç yer olmadığını size söylemek zorundayım. Amaç hiç kimsenin suçlu hissetmesi değil,provoke edilip, daha dikkatli olmaya çalışmaları,öğrenmeleri.
Selamlarımla,
Erkin ÜLTANIR
|
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2009 Saat 18:16
Bütün bu yazdıklarıma ek olarak, ebeveynler kendilerini suçlu hissetsler de hissetmeseler de, yeni Karayolları Kanunu'na göre 1 Haziran 2010'dan itibaren,bebeklerini ancak uluslaslarası standartlara uygun oto koltuklarının bulunduğu otomobillerde taşımak zorunda kalacaklar. Daha da açıkçası, oto koltuğu olmayan otomobillerde 35 kg. ağırlığı geçene kadar çocuk taşınamayacak. O kanun uygulamaya geçtiği tarihten itibaren,"Özür dilerim ben bu kanunu bilmiyordum" deme lüksümüz de olmayacak. Kendimize bahaneler yaratmak yerine bir an önce kanundan korktuğumu ziçin değil, çocuklarımız sağlığı için doğruyu yapalım.
EÜ
|
Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2009 Saat 00:07
Erkin Bey teşekkürler verdiğiniz bilgilerden dolayı...
Benim oğluma
alıp da hiç pişman olmadığım hatta iyiki de almışım dediğim araçlardan
biridir oto koltuğu.... Verdiğimiz paranın hakkını veriyor , kullanan
hiç kimse bunu inkar edemez....
Oto koltuğunu yalnızca şoför konumundayken değil,eşim arabayı
kullnanırken de özeliikle uzun yolculuklarda kullanmaya özen
gösteririm.Ancak bu şekilde kendimizi ve oğlumuzu güvende hissederiz....
Umudum her anne ve babanın bu bilinci kazanmasıdır...
|
Mesajı Yazan: Linam
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2009 Saat 14:56
benim kızımın oto koltuğu kraft marka, çin malı olduğunu gördüğümde almak istemedim açıkçası ama satıcı bana bu markanın türk olduğunu fakat fabrikalarının çinde olduğunu söyledi, hatta çoğu markanın fabrikalarının çinde olduğunu söyledi. bende markaya güvenerek aldım şimdi bu konuyu görünce çok rahatsız oldum açıkçası bir tane dahamı alacağım şimdi:(((
|
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2009 Saat 00:58
Merhabalar,
Daha önce yazdığım yazılar ve makalelerden bir oto koltuğunun sahip olması gereken minimum özellikleri okuyup,kullandığınız oto koltuğu ile karşılaştırabilirsiniz. Eğer ki bahsettiğiniz markanın özellikleri,yazdıklarıma uyuyorsa bir problem yok demektir. Özellikle ürünün kılıfını kaldırdığınızda içinde strafor(köpük) olmasına dikkat ediniz. Yoksa kesinlikle kullanmayınız.
Sevgiler,
Erkin ÜLTANIR
|
Mesajı Yazan: mahiradasi
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2009 Saat 11:51
tesekkur ederim Erkin bey.
|
Mesajı Yazan: Linam
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2009 Saat 18:44
Koltuğumuzun içini kontrol ettik, köpük ve sünger gibi bişey vardı içinde, rahatladım doğrusu çok teşekkürler.
|
Mesajı Yazan: asiyegundogdu
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2009 Saat 10:01
MERHABALAR...
degerli anneler ve Erkin Bey siz kraft gibi isim yapmış markaların urunlerı ıcın kaygılanıyorsanız ben hiç agzımı açmıyım en iyisi.. 
oğlum 1.5 yasındayken ehlıyet aldım. dolayısıyla oto koltugu gereksınımı duydum. komsum oğlu buyudugu ıcın kendı kullandıgı koltugu bana verdı. ozamankı maddı sıkıntıdna oturu bana ılac gıbı gelmıstı o koltuk. oglum sımdı 3,5 yasında bu zamana kadar kullandım. memnunmuyum degılmıyım net bısey dıyemem. belkı de sadece yasak savmış durumdayım bılmıyorum. ama benim işimi 2 sene kadar gördu. cosco markalı bır urun. ınternette biraz arastırdım ama hıc bır bılgıye rastlayamadım.  bu çin mallarından da daha adi bir urun oldugunu mu gosterir acaba :  cosco markalı oto koltugu hakkında bılgısı olan varsa ve paylaşırsa sevınırım.. sevgıler
|
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2009 Saat 23:21
Merhabalar,
Amaç hiçbir markayı övmek ya da yermek değil doğruyu sizlere aktarabilmek. Doğru derken de bana göre,size göre doğrular değil, uluslararası güvenlik standartlarına göre doğrular. Cosco markasına gelince,geçmiş yıllarda Türkiye'de satılan bir markaydı,ancak son yıllarda ülkemizde satılmıyor artık. Cosco,1935 yılından bu yana dünya piyasasında olan bir Amerikan markasıdır. Dolayısı ile marka güvenlik açısından bir tehlike içermez. Daha fazla bilgiye http://www.coscojuvenile.com - www.coscojuvenile.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Sevgiler,
Erkin ÜLTANIR
|
Mesajı Yazan: asiyegundogdu
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2009 Saat 23:59
erkinu Yazdı:
Merhabalar,
Amaç hiçbir markayı övmek ya da yermek değil doğruyu sizlere aktarabilmek. Doğru derken de bana göre,size göre doğrular değil, uluslararası güvenlik standartlarına göre doğrular. Cosco markasına gelince,geçmiş yıllarda Türkiye'de satılan bir markaydı,ancak son yıllarda ülkemizde satılmıyor artık. Cosco,1935 yılından bu yana dünya piyasasında olan bir Amerikan markasıdır. Dolayısı ile marka güvenlik açısından bir tehlike içermez. Daha fazla bilgiye http://www.coscojuvenile.com - www.coscojuvenile.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Sevgiler,
Erkin ÜLTANIR |
tabikii Erkin Bey;
yanlış anlaşılmak istemem. ben bu konuya ciddi gözle bakmadıgım sadece yasak savmak için yapılmış temın edılmıs bır koltukta 2 sene boyunca Allah' a emanet oğluma yolculuk ettırdıgımı farkettim.. işin kötü tarafı bu koltuk bana geldıgınde cok asırı yıpranmıstı. ona uygun yedek kılıf da bulamadıgım ıcın otomobil koltugu kılıfı dıken bı yere goturdum ve buna uygun kılıf dıkıp dıkılemıcegını sormustum. içi elyaf ve sunger dolu bir kılıf dıkmıstı ozaman. ne kadar saglıklı ve guvenılır oldugunu dusunuyorum da...
Allah' tan 2-3 ay önce arabamızı sattık. o oto koltugunu kullanma gereksınımız bıttı. kılıfı 2 senede yıne yıpranmıstı. kullanacagımız zaman yenıden bır kılıf dıktırırım dıyordum ama yazılarınızı okuduktna sonra kesınlıkle vazgectim...
Nasip olurda yeniden araba alırsak oto koltugu için sizin önerilerinizi dikkate alıcam. İçten cevaplarınız ve emegınız ıcın kendı adıma çok tesekkur ederım..
(verdıgınız link ıcın de tesekkur ederım.site ingilizce oldugu ıcın cok ıyı anlasamadık. bakabıldıgım kadar baktım ama benım kullandıgım versıyonunu bulamadım.)
|
|