dede ve anneanneyi özlüyor mu?
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diğer Sorular
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17555
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 23:06
Konu: dede ve anneanneyi özlüyor mu?
Mesajı Yazan: Kevser
Konu: dede ve anneanneyi özlüyor mu?
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2009 Saat 10:56
Merhaba Özlem Hanım. Biz tatilde memlekete gitmiştik, geleli iki hafta kadar oldu. Geldiğimizden beri kızım (2 yaşında) sürekli "dedem gelcek anneannem gelcek" deyip duruyor. Bazen başka bir odaya koşarak gidiyor, "dedem gelicek" diye, sonra üzülüp "gelmemiiiiişşş" diyor. Bazen balkondan "anneannem gelcek" deyip balkonda bekliyor. Kapı çalınca koşup "dedem geldi" diyor.Hep onlarla ilgili şeyler anlatıyor, "dedemle parka gittik, anneannem bana oyuncak aldı" falan diyor. Ben de nasıl davranacağımı bilemiyorum. Gerçekleri onun anlayacağı bir dille anlatmaya çalışıyorum. tamam diyor ama sonra yine söylüyor. çok üzülüyorum. Bunu neden yapıyor olabilir, özlediğinden mi acaba? ben nasıl davranmalıyım ? Teşekkürler...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2009 Saat 10:42
dede ile anneanneyi özlüyor olması çok doğal. çocuklarımızın bizler kadar mantıklı olmasını beklemek pek doğru değil. siz de özlüyor olabilirsiniz ama durumu bildiğinizden bunu sürekli söylemezsiniz. ancak kıznız sizin mantıklı açıklamalarınızı anlamaz, onun tek bildiği şu anda onların olmadığı ve onları istediğidir. bu durumla ilgili yeterince açıklama yapmışsınız. kızınızı bu davranışları zamanla azalacaktır, o zamana kadar bunları yaşamasına izin verin ve gerilmeyin
------------- özlem
|
|