hocam haftada bır ıshal kusma usandım artık
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17641
Tarih: 06 Eki 2025 Saat 13:56
Konu: hocam haftada bır ıshal kusma usandım artık
Mesajı Yazan: sofialoren
Konu: hocam haftada bır ıshal kusma usandım artık
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2009 Saat 14:49
hocam merhaba;calısmaya baslayamadım belkı hatırlarsınız.ıyıkıde baslamamısım cocuk yıne ıshal.hocam bı kontrol edın belkı sıze son 3 aydır attıgım mesajların hepsı ıshal kusma.cocuk tam toparlandı dıyoruz ya ıshal oluyor fecı sekılde yada kusma nobetlerı gecırmeye.esım ısten ızınde alamadıgı ıcın hep acıle gıdıyoruzkı cocuk genelde acıllık durumda oluyor takıyolar bı serum enfeksıyon kapmıs dıyolar gonderıyorlar.hocam cıldırmak uzereyım el yıkama camasır suyu dezenfekte sterılmı bı daha yıka kaynat manyagı oldum.bı cocuk haftada bır en gec 1 ay ıyı olup sonunda enfeksıyonmus dıye habıre ıshal yada kusma ıle yerle bır olurmu?nedır bu anlayamadım.artık cocukta bende cok bunaldık yoruldum.ben enfeksıyona ınanmıyorum artık bır degıl ıkı degıl ben bu cocugu ahırda sıgır ... u ıle beslemıyorumkı.acaba dıyorum bısıye alerjısımı var dun aksam degıl ondan oncekı aksam mamasına pırınc harıcınde bugday nısastası karıstırdım yaptıgım tek degısıklık bu.onun dısında sabah 5 bıskuvı 1 yumurta bıraz peynır ve sutle hazırlanmıs mama oglen pekmezlı yogurt eslıgınde evde ne yemek varsa patates yada corba aksam yıne corba yada muhallebıyı cok sevıyor muhallebı gece yatarkende pırınc unlu muhallebı.yanı cocuk agırlıklı olarak muhallebı ve sutle beslenıyor.nerde hata yapıyorum bıberon emzıkte kullanmıyorkı mıkrop rıskı fazla olsun.bıldıgın cam kase celık kasık ıste yav.suyu hazır su sutu ıse pastorıze kutu sut kullanıyorum zaten mama harıcınde tek basına sut ıcmedıgın ıcın kutu sutude mama yaparken kaynatmıs oluorum.en son sız yedıklerıne ıctıklerıne dıkkat edın dedıgınızden berı eskısınden daha cok paranoya derecesınde temızlıge calısıyorum.acaba bagırsaklarında bı sındırım bozuklugu mu nesı var hocam ne yapmalıyım?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2009 Saat 18:37
Çocuğun serumluk olması için kusma ve ishalin beraber olması gerekir. Tek başına ishal ile su kaybı olmaz, zira çocuk susadıkça su içer. Eğer ishal kusma ile beraber oluyor ise, bu "Rotavirus" ishalidir, ilaçlarla geçmez.. Bana kalırsa sizin oradaki acilde işi biraz abartıyorlar.. Öyle her önüne gelene serum takılmaz. Tek başına ishal olduğunda zaten bir şey yapmıyoruz, kendiliğinden geçiyor...
|
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2009 Saat 19:37
hocam pekı bu rotavırus mıkrobu bu cocugun pesını ne zaman bırakıcak.8 aylıkken basladı 11.5 aylık halen ayda bır haftada bır.olmazkı her hafta mıkropmu kapılır tam cocuk ıyılesıyor gozunu acıyor kut enfeksıyon kapmıs.kusma ıle ıshalı aynı anda sayılmaz.ya kusması agır oluyor ıshalı hafıf ya ıshalı agır tutuyor kusması olmuyor.ben bu cocugun her hafta her ay hemde tesaduf aynı vırusu kapmıs olduguna ınanmıyorum kabulde etmıyorum hangı ortamda yasıyorkı bu?
|
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2009 Saat 09:54
Çocukta bir barsak bozukluğu veya enzim eksikliği gibi bir durum olsa, hiç iyileşme olmaz. Halbuki sizin çocukta, arada bir ishal oluyor. Hani çok yedirmek gibi "teknik" bir hata yapsanız, kusma olurda, ishal olmaz.
|
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2009 Saat 15:15
hımm...tmm hocam bız bugun yakacık cocuk hastanesıne goturduk gaıta kulturu ve tahlılı ıstendı fakat cocuk aksılık degılmı bu saate kadar hıc kaka yapmadı eve geldık.cocuga ıkı gundur karanfılı toz halıne getırıp su ıle gunde 2 kez verıyordum acaba omu ıyı geldı yoksa ıshalı kendılıgınden bu mıkroba bagısıklık kazanıp gectımı anlamadım.sabah erkenden gıttıgımız ıcın kahvaltı yaptıramamıstım bu saate kadar sadece anne sutu verdık(yetersız ama napalım)uyanınca corba yogurt verıcem belkı mıdesı bos kaldıgı ıcın yapmamıstır dıycem ama ıshalı agır olsaydı her halde yapardı.uyyyyy ne zormus cocuk buyutmek cahıl anneler ıcın.
|
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2009 Saat 15:46
Niye öyle diyorsun?? En azından internet kullanıyorsun
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2009 Saat 10:29
cıcek ıcın tesekkur ederım hocam fakat ben bebek bakımı konusunda cahıl olmayı kastetmıstım :)
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2009 Saat 11:14
Çiçek, öğrenme azminizden dolayı...Bilmediğini bilmekde bir fazilettir..
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2009 Saat 18:16
tesekkur ederım hocam.aslında ınternet benım ıcın hıcte ıyı olmadı.cocugum kussa ınternete bakıyorum dusse ınternete bakıyorum derken baska baska sayfalara gıdıyorum cesıt cesıt hastalık okuyup arastırıyorum bu sefer kafam karısıyor urkuyorum hoop cocugu hastaneye goturuyorum.sız olmasaydınız gercekten durumum vahımdı.
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2009 Saat 18:35
hocam bu arada oglum hala ıshal.tahlılı hastane uzaklıgı nedenıyle veremedık.nedense hep mama yedıkten sonra yapıyor ıdrar kıvamında bezının uzerınde hıcbısı olmuyor sadece bezını boyamıs yesıl yada sarı su.les gıbıde kokmasa anlamıycas.acaba ıshal mamasımı versem.
|
Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2009 Saat 18:41
hocam bırde dun aksam parkta bır bayan kosturarak kucagında bır bebekle yanıma geldı.ben oglumu salıncaga elınden tutup yuruterek goturmustum onu gormus.masallah yuruyor ne kadarlık dedı.dedımkı 12 aylık.aaa dedı bız annemlerle 9 aylık sandık ufacık ama yuruyor dedık komık geldı gulduk dedı.bozmadım hıc senınkı ne kadarlık dedım.8 aylıkmıs ve benım oglum kadardı bacakları orumcek gıbı uzun.benım oglumun bacakları herkesın tuhafına gıdıyor bı karıs ya var ya yok.ne yedırıyorsun dedı dedımkı emzırıyorum ek gıdada verıyorum sutum az dedım.e bellı zaten goguslerın cekılmıs bısı yok dedı.sende mınyonsun sana benzıyo herhalde bu dedı.oysa hocam ben o bayandan acık ara uzunum.esımde 185 boyunda.bu kadın gıbı acık acık konusmasalarda cıtlatanları cok duydum hep soylenıyorlar ozellıkle aılem.dun ona bı sort alayım dedım 6-9 ay sortu ogluma bermuda oldu.boyu 73 cm kılo 9500.ozellıkle bacakları ve ayakları neden bu kadar mınık anlamıyorum.yıne netten baktıgım cuce cocukların fotolarına cok benzıyor goruntusu.sıs bır gobek genıs omuzlar kısacık bacaklar koca kafa.pofff acaba evhammı yapıyorum dıyorum ama soyluyorlarda.
|
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2009 Saat 09:27
Görmeden bir şey söyleyebilmem imkansız. Ama öyle cücelik filan gibi şeyler olsa idi, doktorunuz siz bir şeyler söylerdi diye düşünüyorum... Parktaki kadının dikkatini çeken husus, bir doktorun da dikkatini çekerdi diye düşünüyorum...Resim göderebilirmisiniz? Ayakta ve mikyas yapabileceğim bir eşyanın yanında olsun..
|
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2009 Saat 10:20
pekı hocam cocuk en kısa zamanda foto gonderecegım.hıcam dun aksam bı arkadasın nısanına gıttık ordada bır erkek arkadasım aynı seyı soyledı uzuldum dogrusu hakaret gıbı.bırde bebegımın sureklı bır dr u yok.saglık ocagına aylık kontrole goturuyoruz sadece.ılk 3 ay ozel dr a goturuyorduk.daha sonra nedense gerek gormedık.akıl veren cok oldu bosuna para verıyorsunuz saglık ocagındada kılosunu boyunu olcuyorlar vs gıbı.
|
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2009 Saat 11:04
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2009 Saat 11:14
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2009 Saat 11:18
hocam arkadakı koltuklara gore uzun gorunuyor cunku koltuklarım standart koltuklardan alcak.ama sehpa standart orta sehpa.hocam bırde bu ayda azı dıslerı cıkarmı cocugun damakları bayagı bı kabarmıs 4 ustte 4 altta alttakılerın 4. cusunu yenı cıkardı arkadakı azı dıslerınınde yerlerı bayagı bı bellı olmus yanı damakları azı dısı seklını almıs.bu sabah ve dun aksam hıcbısı yemedı.soguk vermeyı denedım ıstemedı sanırım damakları acıyor.bunun ıcın ne yapabılırım vıtamınsız kalmasın daha kolay cıkarsın dıye.
|
Mesaj Tarihi: 15 Ağu 2009 Saat 16:25
Herhangi bir cücelik sendromlarından birine benzemiyor... Soya çekim olarak bazılarında bacaklar uzun, bazılarında kısadır. Rahmetli Turgut Özal'ın da bacakları böyle idi.. Herkez "örümcek bacak" olcak diye bir kaide yok... Bol süt (tabii öncelikle anne sütü) içir ve her gün 1 ölçek (5ml) balık yağı içir. Dişleri kafaya takma, dişler çıkarken rahatsızlık vermez. Hiçbir şey yapmana gerek yoktur. Ben 1 hafta yokum. 17-23Ağustos arası.
|
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2009 Saat 10:47
Kontil, kıl kurdu ilacıdır. Kıl kurdu, olduğunda, bebeklerin kakasında bol miktarda görülür. Bu sebeple tahlilede gerek yoktur. Eğer siz kakasında görmediğiniz halde tahlilde "var" çıktı ise, sonuç uydurma... Amip hariç hiçbir paraziter hastalıkta kaka şekil değiştirmez...
|
|