Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kusuyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17649
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 00:26

Konu: kusuyor
Mesajı Yazan: mukadder
Konu: kusuyor
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2009 Saat 22:04
Hocam merhaba, oğlum 17 aylık. Bugün her zamanki gibi sabah süt içinde hazırlanmış karışık kahvaltısını, öğlen kıymalı sebze yemeğini ve yoğurdunu yemiş. 3-4 gündür  öğlenleri ve bazen de akşamları buna ek olarak bir köfte yediriyoruz (hergün köfte yedirmiyordum). Köftesini çalıştığım için dondurucuya hazırlayıp koydum. Bakıcısı hergün oradan alıp yedirsin diye. Bu akşam durmadan ağlamaya başladı, ateşi falan yoktu. Yemek yemek istemedi, yoğurda asla hayır demeyen oğlum bunu da istemedi ve öğlen yediklerini kustu. Sonra biraz rahatlayınca ben de aç yatmasın bari yoğurt yesin dedim ve 3-4 kaşık yoğurt verdim sonra onu da kustu ve ağlaya ağlaya aç uyudu. Şimdilik ishali de yok. Tek değişiklik dondurucudan köfte yemesi, ama bunu hergün olmasa da zaten arada veriyordum. Su ve süt teklif ettim, istemedi. Çok üzülüyorum neden böyle oldu, onun için ne yapabilirim?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2009 Saat 08:29
Hocam oğlum akşam iki kez kustuktan sonra gece rahat uyudu, tekrar kusmadı ama ishal başladı, hafif ateşi de var. Kahvaltısını güzel yaptı, keyfi yerinde. Bu saatten sonra daha kötü olur mu, sık sık su içirmek dışında yapabileceğim bişi varmı?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2009 Saat 10:27
Kendisi başının çaresine bakmış. Kusarak, dokunan her ne gıda ise (köfte olmayabilir) onu attı, kalan kısmınıda ishal olarak atıp kurtuldu. Geçmiş olsun...

Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2009 Saat 19:07
Hocam vaktinizi aldığım için üzgünüm ama zor durumdayız. Öğleden sonra oğlum yine kötüleşti, hiç oturmayan çocuğun kafasını yerden kaldıramadığını, sürekli yalvarırcasına ağladığını görmeye dayanamıyorum. Öğlen bişi yediremedim,  akşam üstü acıktığını belli edince yeniden yedirmeyi denedim, yine kustu. Patates haşladım onu da yemedi. İshalide devam ediyor (3kez kustu, üç kez ishalli bezini aldım). Doktora götürmek istedik, çok doluymuş, randevu alamadık, sabah kahvaltısıyla duruyor ve yarın sabaha kadar da bişi yiyecek gibi görünmüyor. Hafif ateşi de sürüyor. Arada su ve ayran dışında hiç birşey veremiyorum. Aç durması onu daha da kötü yapmazmı? Yapabileceğim bişey varmı?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2009 Saat 09:56
Kusma ve ishalin beraber olması, buradaki mikrobun, "Rotavirus" olduğunu gösterir. Bol sıvı verin, canı ne isterse onu yesin, sakın zorlamayın. Aç kalması önemli değil, susuz kalması önemli.

Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2009 Saat 10:25
Çok teşekkür ederim iyiki varsınız

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat