Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

oglumu odaya kapatsam bı zararı olurmu?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diğer Sorular
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17808
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 17:55

Konu: oglumu odaya kapatsam bı zararı olurmu?
Mesajı Yazan: sofialoren
Konu: oglumu odaya kapatsam bı zararı olurmu?
Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2009 Saat 20:37
merhaba ozlem hanım;daha oncede 2 kez soru sordum fakat sızden hıcbırıne cvp alamadım.sımdı sıze daha onemlı ve acıl cvp vermenızı bekledıgım sorular.ozlem hanım 12 aylık oglum var.cok huysuz cok aglayan bır cocuk.her goren bana sabır dılıyor anlatılır gıbı degıl.ancak bu halının sebebı bana olan duskunlugu.dogudugunda gazı vardı 9 ay surdu bu ve her agladıgında kucagıma verıldı al sunu emzır ac dıye al sunu senın kokunu ıstıyor dendı.dogal olarak cocuk bana alıstı hemde fecı sekılde.cocugun bana olan takıntısı okadar asırıkı hıcbır yerde hıckımse ıle mutlu olmuyor.evde klozete bıle bırlıkte oturuyoruz.cocugun psıkolojısı darma duman.bu takıntısından onu nasıl kurtarabılırım?odaya kapat en fazla 3 gun aglar sonra rahatlarsınız denıyor ama bu onun psıkolojısını daha cokmu bozar yoksa gercekten ıyı olurmu bılemıyorum.bırde onu artık sutten kesmek ıstıyorum hıcbısı yemeyen ıstahsız bır bebek emmek onun hem karnını hem ruhunu doyuran bır arac.sızce nasıl bı yol ızlemelıyım?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2009 Saat 17:34
bırde hocam cocuk cok fazla utangac.henuz 1 yasında ama oyle asırı utangackı ornegın yemek ıstedıgı yemegı bıle onune koydugumuzda bız bakarken almıyor bız arkamızı dondugumuzde alıyor.kımsenın elınden asla bısıyı almıyor ama gordugunde ılk once sevınc cıglıgı atıyor,bay bay yapmayı bılıyor alkıs yapmayı bılıyor ama kafasını boynuma sokkuarak yuzlerıne bakmadan yapıyor.neden bukadar ıcıne kapanık henuz cok kucuk.

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2009 Saat 13:44
hocam sorularıma neden cvp vermıyorsunuz?oysa cok ıhtıyacım bır uzman cvbına.bugun yıne besıgıne atmak zorunda kaldım benım delıyı.karnı tok altı temız sırtı pek kucak ıstıyor sadece benım kucagımı.ne zamana kadar boyle devam edecekkı bu nasıl vazgecırıcem.az once besıgınde 1.5 saat aglaya aglaya sonunda uyudu.uzuluyorum.nasıl davranabılırım?ona bır zarar vermek ıstemıyorum ne olur yardım edın.

Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2009 Saat 00:50
size bağlılığı biraz fazla olmakla birlikte ilk bir yılda çocukların annelerini uzantıları gibi gördüklerini ve birinci yılın sonunda annenin farklı biri olduğunu ve uzaklaşabileceğini anladıklarında çok kaygılandıklarını ve onu gözlerini önünden bile ayırmadıklarını söylemekle başlayabilirim. çocuklar kaybedeceklerini hissettikçe veya anne kaygılı oldukça daha da çok yapışırlar. odaya kapatmak veya yatağında uzun süreli ağlamaya bırakmak onu durduruyor görünse bile kaygılarını çok fazla arttıracak ve güven duygusunu önemli oranda zedeleyecektir. bu nedenle onu ağlatmak veya odaya kapatmak tarzı davranışlar zararlı sonuçlara yol açabilir. yanında oturup elini tuttuktan bir süre sonra aynı odada biraz daha uzaklaşıp(onun görebileceği ve uzanırsa dokunabileceği bir yerde)konuşmaya devam edin ve yavaş yavaş uzaklaşın. odadan ayrılırken de mutlaka yanına sizi hatırlatacak veya onu koruyacak bir şeyler vermeyi deneyin 

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat