Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Domuz Gribi olan biri var....

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17841
Tarih: 16 Kas 2025 Saat 09:18

Konu: Domuz Gribi olan biri var....
Mesajı Yazan: idilim
Konu: Domuz Gribi olan biri var....
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2009 Saat 16:17

Kadir Bey,

Biraz dolaylı bir durum var ama içimin rahat etmesi için sormak istiyorum.
Şirketten yakınımda oturan bir arkadaşımın eşinin iş arkadaşında domuz gribi çıkmış.
Şimdi bizim arkadaşımız da eşi de test yaptırmaya gidiyor, acaba onun vasıtası ile virüs taşınmış olabilir mi? Test sonucunu yarın alabilecekler.
Yakın mesafe çalıştığımız insanlar bunlar acaba benim ve diğer arkadaşların yapabileceği  bir şey var mı? akşam evde kızımla beraber olacağım ya taşındıysa bizlere?
Aklım karıştı, umarım en kısa sürede görüşünüzü alabilirim

İyi günler...

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2009 Saat 10:23
Günaydın,
Daha önce yazdığım mailden sonra yeni bir bilgi geldi ve içimiz rahatladı. Domuz Gribi teşhisi koyulan kişi dışında kimdese virüs çıkmamış, iş arkadaşlarına bulaştırmamış. O kişide hastanede tedaviye alınmış. Herkese geçmiş olsun :)

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2009 Saat 18:35
Grip virusu, "postacı" kanalı ile bulaşmıyor. Mutlaka hasta şahısın kendisi bulaştırırsa bulaştırıyor. Öyle iş yerindeki arkadaştan virusu alıp, cebinize koyup eve getiremiyorsunuz. Ancak sizin hasta olmanız ve sizin bulaştırmanız gerekir. Ayrıca Grip'ten korkmayın, ateşinizi düşürmediğiniz sürece tehlikeli olamıyorlar.  Grip esnasında ateşiniz düşerse hastalık artıyor. 

Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2009 Saat 10:22
Teşekkürler Kadir Bey, hastanelerden de bilgi alındı ama ben dörtgözle sizin cevabınızı bekledim. İyiki varsınız.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat