Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kızımın sonuçları...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17861
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 02:40

Konu: Kızımın sonuçları...
Mesajı Yazan: Linam
Konu: Kızımın sonuçları...
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2009 Saat 21:51

Doktor Bey kızımı geçen hafta 1 yaş kontrolüne götürdüm. Doktorumuz idrar kültürü ve hemogram istedi. İdrar sonucu pek iç açıcı değildi.

Kan: Negatif

Billurubin: Negatif

Urobilinojen: Normal

Keton: Negatif

Protein: Pozitif 0.3

Glukoz: Negatif

PH: 6,5

Dansite: 1,02

Leukosit: Pozitif 15

E.Coli üredi, 100.000 koloni

Hemen aklıma sizin önceki yazılarınızdan nitrit geldi. Doktorumuza nitrit negatif olduğunda idrar yolu enfeksiyonu olmazmış ama bu sonuçta nitrit yok dedim. Doktorumuz, tahlile göre lökosit pozitif çıkmış ve 100.000 koloni az değil bunu gözardı edemem dedi ve kızıma antibiyotik yazdı. Kızım aynı zamanda üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiği için kusması çoktu bu sebeple iğne vermek zorunda kaldı. İğnemizin adı CEFADAY 500MG ama doktorumuz 400 vurulsun dedi. 10 adet verdi, hergün 1 tane vuruluyor. Ayrıca sabah akşam 1 çay kaşığı aferin plus veriyorum. Kızımın idrar yoluyla ilgili bir şikayeti yoktu fakat üst solunum yolu enfeksiyonundan dolayı 38 derece ateşi vardı. Bu iğne boşunamı vuruluyor diye tereddütte kaldım. 1 yaş aşılarıda vurulamadı bu enfeksiyonlar yüzünden.

Kızım 10 kilo 200 gr, boyu 77 cm. baş çevresi 43 cm. Başı çok küçük geliyor bana bu sorun olmaz değilmi? Ayrıca hemogram sonucunda Hgb 11.9 çıktı. Kansızlık yok öyle değilmi? Doktorumuz Vimin C vitamin verdi, bu vitamin iyimidir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2009 Saat 18:29
Hiçbir şey yapmayın, hiçbir ilaç kullanmayın. Sakın iğneleri vurdurmayın... Kansızlığıda yok... Meyva yiyen bir çocuk ise C vitaminine asla ihtiyaç olmaz... Eğer bu tedaviye devam ederseniz, arkadan ishal gelecek, doktordan çıkamayacaksınız. Zaten gayede bu.... 

Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2009 Saat 19:00

Hergün 1 meyve yiyor kızım, şeftali ve armut en sevdikleri. Peki ben bu iğneleri vurdurmayı kesip yine tahlil yaptırayımmı doktor bey? Ne yapmamı önerirsiniz?

Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2009 Saat 19:03
Bir şikayeti varmıki tahlil yaptıracaksın.... Unut gitsin.

Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2009 Saat 19:07

antibiyotik kullandığı için aşı olamamıştı, vücuttaki enfeksiyon geçmeden yapılamaz demişti doktorumuz, şu anda kızımda burun akıntısı ve hafif bir öksürük kaldı. Bu durumda aşılarını ne zaman olabilir?

Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2009 Saat 19:14
Bu doktorlar herhalde uzaydan geldiler. Böyle bir tıp bilgisi yok.. Siz bu şahsın hakikaten doktor olduğundan eminmisiniz??? Gerek hastalık, gerek antibiyotikler aşılara mani değildir.

Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2009 Saat 19:27
Gerçektenmi? Çok şaşırdım çünkü sağlık ocağıda aynı şeyi söyledi. Ayrıca çoğu doktor çocuk hastayken aşıya karşı. O zaman hemen yarın yaptırayım çocuğumun aşısını. 1 yaş aşılarını olamadı hala.

Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2009 Saat 19:37
eğer yaptıracağınız aşılar KKK ve suçiçeği aşıları ise, mutlaka 12. ayın bittiğinden ve 13. aydan gün aldıklarından emin olun... Suçiçeği aşısını da 15 ayda yaptırın.. Bu doktorlar ya cahil, yada üç kağıt yapıp, sizi defalarca getirtmek istiyorlar. 

Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2009 Saat 19:47
êvet hem devletin yapacağı aşılar hemde özel aşılarının hiçbiri olmadı, Kızım 20 ağustosta 1 yaşına bastı. teşekkürler doktor beyKizBebek

Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2009 Saat 23:49
Doktor Bey, sağlık ocağı ısrarla antibiyotiği bitmeden ve enfeksiyonu geçmeden kızıma aşı vurmak istemedi. Kızımın iğneleri cuma günü bitti. Sağlık ocağı, tekrar kontrol ettirin iyice iyileştiyse aşı vurulsun dedi. 1 yaş aşısı ateş yapar, vücuttaki enfeksiyondanmı yoksa aşıdanmı yükseldi ateşi anlayamazsınız dedi. Bu doğru mu? KKK aşısı ateş yapar mı? Kızım aşısını bir türlü olamadı bu hemşireler yüzünden.

Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2009 Saat 09:50
KKK aşısını ilk defa olanların % 5'inde 1 HAFTA SONRA 1 gün süren bir ateş olabiliyor. Şimdiki karma aşılar ateş yapmıyor. Fazla üzülmeyin, bu aşılar ne kadar geç yapılırsa o kadar iyi...

Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2009 Saat 16:09
Doktor Bey, kızıma içimde kalmasın diye tekrar tahlil yaptırdım ama bu sefer özel laboratuvara götürdüm. Sonuçları şöyle:

IDRAR TAHLILI SONUC BiRiM REFERANS ARALIGI

Renk : SARI

Koku : OZEL

Berraklik : BERRAK

Tortu : YOK

Dansite :* 1023

pH : 7.5

Protein : 0.1

Glukoz : YOK

Keton : YOK

Bilirubin : YOK

Urobilinojen : 11

Kan : YOK

Lokosit Esteraz : YOK

Nitrit : YOK

Lokosit : 2-3

Squamoz Epitel : NADIR

IDRAR KULTURU

Karisik kommensal bakteriler uredi (2.000 KOB/ml)

Yorum:

Kulturde ureyen bakteriler turu ve

KOB sayisi itibariyle klinik onemi

olmayan mukozalarin yuzeyinde

normalde bulunan bakterilerdir.

Benim anladığım kadarıyla sonuç temiz ama DANSITE yüksek çıkmış birazcık onu anlayamadım. Değerlendirebilirseniz sevinirim. TeşekkürlerKizBebek

Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2009 Saat 17:18
Normal, sıcak havada birde aç karnına yaptırdı iseniz tabiiki dansite yüksek çıkar. Önemli değil. Adam gibi laboratuvarda yapılınca, Yorum bile adam gibi oluyor..

Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2009 Saat 17:44
Aç değildi zaten öğlene kadar almak için çok uğraştım, evde kendim aldım laboratuvara taksiyle yetiştirdim. Yani kızımı evden hiç çıkarmamıştım. 15 dk. içinde teslim ettim idrarı. Dansite neyi ifade eder? Üzerinde durmalımıyım?

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2009 Saat 10:23
Düşüklüğü daha mühim. Sizin çocukta bir şey yok merak etmeyin.

Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2009 Saat 12:39
Çok teşekkür ederim. Allah razı olsunKizBebek

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat