merhabalar kadir bey,
benim yiğenimde uzun zamandan beri devam eden bir sorun var. sizin degerli fikrinize danışmak istedik.
1 sene önce yiğenimin poposunda bir şişlik oluştu, o şişlik 15 gün içerisinde daha çok şişti ve iltihap topladi. buyuklugu yumruk kadardı. doktor kontrolu altında antibiyotiklerle o şişlik patladı ve iltihabını akıttı fakat doktor bagırsak ile bir baglantısını oldugunu dusunerek fistul ameliyatı etti ve içini tamamen temizledi. 3 ay kadar sonra bu şişlik baş tırnağı buyuklugunde tekrar oldu. sonra o da patladı ve ayda 1 olmak uzere kucuk sisliklerle tekrarladı. batikonlu suda oturtarak sislik yumusadıktan sonra patlatıyorduk. ilk ameliyattan 9 ay sonra tekrar ettigi icin 2. ameliyatını oldu ve doktor cok iyi temizledigini soyledi. tekrar etmeyecegine emindi fakat 1 ay sonra yine bir sislik olustu. ara ara hala sisiyor. baska bir doktora daha gittiler ve kultur tahlili yaptılar. sonucuna gore antibiyotik igne tedavisi yapildi. antibiyotik tedavisinin bitmesinden 3 gun sonra yine sisti. 3. ameliyatı yapmak istiyorlar.
aynı zamanda bagırsakla bir baglantisi oldugundan supheleniliyor ama ameliyatını yapan cerrah kesinlikle yok diyor. acaba cok ince gozukmeyen bir baglanti olabilir mi? kolonoskopi yapmak istiyorlar.
ben sizin fikrinizi cok onemsedigim icin abimlere tavsiye ettim. gerekli gorurseniz gelebiliriz.
zaman ayırdıgınız icin simdiden cok tesekkur ederim.
|