Merhaba Kadir Bey, 11,5 aylık bir oğlum var. 1 haftadır ishaldi. Günde 7-8 defa sulu kaka yapıyordu. Bu arada 2 alt dişi çıktı. İlk üç günden sonra doktora götürdük.Kanlı olmadıkça önemli olmadığını ve diyetle takip etmemizi önerdi. Ancak 3 gün daha böyle devam edince acile gittik ve test yaptırmak istediğimiz söyledik. Haftasonu olması nedeniyle sadece gaitada gizli kan tahlili yapıldı ve pozitif çıktı. Bunun üzerine flagyl zimax ve reflör verildi. Ancak tam kan ve kaka tahlili yapılmadığı için sadece flagyl verdim ve son 3gündür kaka sayısı 2 ye düştü ancak gene kıvamı sulu.İshalin ilk günü ve sondan iki gün öncesinde çok koyu kahve çok az kaka yaptı.Diğerleri açık sarı idi. Bu arada ilk günki kusması ve istahsızlığı hariç ishal boyunca gayet iştahlı neşelive hareketliydi. Dün kan tahlili yaptırdık ve sonuçlar şağıdaki gibi. Bu arada gizli kan testi için kakayı bekliyoruz. Oğlum anne sütü almıyor. Normal katı sulu gıda,Pastörize inek sütü, pirinç unu ve mama ile besleniyor. Gaitada gizlikan neden olabilir neler yapmalıyız. Kıymetli tavsiyelerinizi bekliyor ve şimdiden teşekkür ediyorum. (İshal döneminde sulu süt,pirinç unu nişasta,patates yoğurt gibi Beslenme yaptık ve mamayı prebiyotikler nedeniyle vermedim)
WBC 7,2
RBC 4,95
HGB 13,2 L
HCT 37,6 L
MCV 75,9 L
MCH 26,6 L
MCHC 35
RDW 11,7
PLT 420 H
MPV 5,7 L
PCT 0,239
PDW 16,2