Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bebeğim aç mı kalıyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17921
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 09:29

Konu: bebeğim aç mı kalıyor
Mesajı Yazan: rosefrom
Konu: bebeğim aç mı kalıyor
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2009 Saat 20:55
Cry
sevgili doktorumuz Kadir Bey.
öncelikle verdiğiniz yanıtlardan dolayı teşekkürler.dr.bey.ikizlerimiz 5 aylık hatırlarsanız.bir tanesi daha öncede bahsettiğim 2200 kilo ile doğan ve şu ana kadar ayda tam 1 kilo alan ve kardeşine 500 gr fark atarak gelişen bebeğim irem. şu an 6100 gr.Bu ay hiç kilo almadı .boyu 63 cm.sürekli ağlıyor ve önlem alamadım aç gibi bi hali var.emiyor emmenin ortasında birden ağlıyor .gazını çıkarıp tekrar emzirmeye çalıştığımda reddediyor.bir müddet sallayıp her yolu denedikten sonra tekrar denemelerimde biraz daha emiyor .mızmızlığa devam ediyor.bu durumda emmiş olduğu memede süt kalıyor .çekmek istiyorum ama korkuyorum çünkü diğer bebeğimi de beslemem gerekli oluyor ve 1 saat geçmiş oluyor yine emmek isteyebilir diye panik oluyorum.diğer bebeğim ece de 6100gr ağırlığında ama o 1850 gr doğmuştu.şua na bi sorunu yok.olsa da aşabiliyorum.ama diğerine endişeleniyorum.biberon almıyor kaşıkla da az içiyor.mızmıza devam.merak ettiğim konu sütüm az mı geliyor acaba.bebek emdiği zaman geride kalan süt memede kalıp bir daha ki öğüne üzerine süt mü ekleniyor yoksa son gelen yağlı kısım büyüten kısmı yani azalmasına mı neden oluyor memede kalınca.ne yapmalıyım çaresizim üzülüyorum.yoğun yazdım ama kusura bakmayın çoooooook slm ve saygılar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2009 Saat 09:59
Aç olduğundan şüphelendiğinde süt teklif et. Hakikaten aç ise, içer, başka sebepten ise içmez. Birde kakaya bak, çok yediğinden rahatsız oluyorsa, kaka yeşil renkte olur. Aç kalıyorsa kaka kıvamı sertleşir.

Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2009 Saat 10:05
hocam anladım.verdiğim bilgilere göre kilosu nasıl zayıfladı gibi geliyor bana bu ay.sabah kakası yeşil renkte idi am neden kil oalmıyor.dün ise sarı fakat içinde salya görüntüsünde jel kıvamında şeyler vardı.

Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2009 Saat 10:06

hocam bazende kiremit renginde oluyor kakası bu ne demktir hafif koyu muhallebiden az cıvık.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2009 Saat 10:29
Beslenmesi iyi demektir. Kilo yönünden acele etme..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat