Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

anne sütü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17947
Tarih: 24 Kas 2025 Saat 01:08

Konu: anne sütü
Mesajı Yazan: piar
Konu: anne sütü
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2009 Saat 17:48
Kadir Bey 20 Ağustosta doğum yaptım.Hemen doğduğu gibi emzirmeye başladım kızımı ama aynı gün göğüslerim yara olmaya başladı ve giderek yarası acısı arttı.Üstüne birde Mastit(Meme İltihabı)oldum.Bebeğim yeni doğduğu için şu sıralar sık uyuyor ve çok sık emmiyor.Göğsümdede tabi sütler birikince iyice ağrı acı veriyor.Zaten mastitten dolayıda göğsümü pompayla sık sık boşaltmalıymışım.Ama bu sağdığım sütleri nasıl değerlendirmeliyim bilmiyorum.Zaten uyanık olduğunda benden emiyor.O sütlere şimdilik ihtiyacımız yok ama ziyan olmalarınıda istemiyorum.Ya da göğüslerim iyileşene kadar sağdığım sütleri kaşıkla yada biberonlamı versem?İlk çocuğum benden hiç emmemişti,bikaç ay sağdığım sütü biberonla vermiştim.Şimdi kızım hazır benden emiyorken bırakmasınıda istemiyorum.Bu konuda bi fikir verirseniz sevinirim.
Birde bebeğin iyi beslendiğini kaka sayısından anlarsınız diye duymuştum.Anne sütü alan bir bebek günde 7 civarı kaka yapıyorsa iyi beslenir diye duydum.Bu bilgi ne kadar doğrudur ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2009 Saat 18:32
Kaka sayısına değil, kıvamına bakıyoruz. Altın sarısı, cıvık kaka normal beslenmeyi gösterir. Yeşil kaka çok yediğini , top-top sert kakalar aç kaldığını gösterir. İlk ay günde5-8 kaka yapabilir. 30. gün zor kaka yapma devresi başlayacak, 50. gün rahatlayacak. Ondan sonra 4-6 günde bir kaka yapabilir, buda normaldir. Meme bakımı için, emzirdikten sonra nemli bezle silin, ve "Anestol" pomat sürün tekrar vereceğiniz zaman kremi silmeden memeyi verin. Sağılmış sütleri saklayın gerek olursa kullanırsınız, gerekmezse, 3 ay sonra atarsınız. 

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2009 Saat 20:13
Kadir Bey insanın sütü bi günde kesilirmi?ConfusedBugün kızım sürekli huzursuz ve emmek istiyor ama benim göğüslerimde bugün süt yokCryOlanınıda bitirdiUnhappyŞimdi bide sanırım açlıktan durmuyor. UnhappyMama vermek istemiyorum ama Unhappybaşka ne yapabilirim.Sizin mamalara karşı olduğunuzu biliyorum,kutu süt kullanın diyorsunuz onun yerine ama daha 1 haftalık olan bebekte kutu süt içebilirmi?Sütüm tekrar gelirmi acaba,bunun için sadece bol sıvımı almalıyım?Birde 2 yaşında abisi var kızımın,doğal olarak oda kıskanıyor bebeği.Bi bebekle bi abisiyle ilgilenmekten bugün doğru bişey yemedim.Ondan mı sütüm gitmiştir?Yine iyi beslenirsem sütüm geri gelirmi acaba???

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2009 Saat 10:55
4 ayına kadar mama verebilirsiniz. SMA Gold ravsiye ederim... Anne sütü bir günde gidebilir. Kafanızın sakinleşmesi şart. Bol sıvı için, canınız ne istiyorsa onlardan yeyin.

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2009 Saat 15:14
Bugün ilk zamanki gibi olmasada sütüm var.Sağlık ocağına bugün topuk kanı için gittik ve sık sık emzir o emdikçe sütün olur dediler.Kakasıda sizin dediğiniz gibi altın sarısı renginde ama miktarı çok değil.Artık doyup doymadığını sanırım top top kaka yaparsa anlarım galiba.İlk oğlumuda SMA Gold la büyütmüştüm.Ama inşallah hiç gerek kalmaz.Cevabınız için çok teşekkür ederim,iyiki varsınız bebeğimi sizin yol göstermenizle büyüteceğim için mutluyum.Kolay gelsin...

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2009 Saat 10:56
Merhabalar Kadir Bey.Bu sefer size kuzenimin bebeği ile ilgili sorucam.Bebek 22 Haziranda doğdu.Anne sütüyle besleniyor.İlk ay 800 gr. almış,2. ay 1 kg.Ama annesi giderek sütünün azaldığını söylüyor ve bebek bikaç gündür kabızmış.Siz benim soruma cevaben 30 la 50. günler arasında bağırsak hareketlerinde azalma olur yazmıştınız.Ama bu bebek 2. ayını geçti.Acaba anne sütü yetersiz geldiğindenmidir kabızlığı.Şimdiye kadarki kilo alımıda normal ama çevresindekiler yetmiyo sütün mama ver baskıları yapmaya başlamışlar.AngryOnları dinlemek istemiyor ve size danışmak istedi oda.Şimdi ne yapmalı,birde kabızlığını  gidermek için 2 aylık bebeğe ne yapılır??Şimdiden teşekkürler.... 

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2009 Saat 21:12
Kabız diyebilmek için sert kaka olması lazım. Halbuki bu aylarda sadece anne sütü ile beslenen bebekler 4-5 günde bir kaka yaparlar. 2-3 gün kaka yapmadı diye telaş etmeyin .. Sert kaka yapıyorsa, aç kalıyor diyebiliriz. 6 günde bir de yapsa, cıvık kakaya bir şey yapmuyoruz... 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat