Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

uyku ve inatlaşma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uyku
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18025
Tarih: 06 Eyl 2025 Saat 23:17

Konu: uyku ve inatlaşma
Mesajı Yazan: demirfiliz
Konu: uyku ve inatlaşma
Mesaj Tarihi: 31 Ağu 2009 Saat 03:32
merhaba özlem hanım kızım 25 aylık emzirmeyi keseli 1 ay oldu ... öğlen ve gece uykuya geçerken emiyordu...kestikten sonra öğlen uykusunu uyumamaya başladı....birçok yöntem deniyorum ama sanki sen emzirmiyorsan bende uyumam der gibi malesef...gözlerinden uyku akıyor ama uyumak istemiyorum diyor, kitap okuyorum uyumuyor,dizlerime yatırıp saçlarını okşuyorum uyumuyor,yorulsun deşarj olsun diye dışarı çıkarıyorum yine direniyor iyice yorulunca ya sızıp kalıyor ya da uyumuyor yine akşam 8 e kadar huysuzlukları devam ediyor, ne yapacağımı bilemiyorum,uykuyu sever kzım aslında ama şimdi hem uyumuyor hemde çok huysuz uyumadığı için içinden çıkamıyorum....öğlen uykusunu uyumadan da dayanamıyor akşam üstü uyuyor bende o saatte uyumasını istemiyorum çünkü uyandığında yine huysuz oluyor....bu yaşta öğlen uykusu uyuması lazım...çok hareketli aşırı yoruluyor...zaten dayanabilse çok hareketli olmasa huysuzlanmasa  uyutmuycam akşam 8 de yatıyor o zaman çünkü....önerinizi bekliyorum çok zor durumdayım 2 yaş sendromuda bu ara tekrar gündemimizde....herşeye hayır diyor üstünü giydirmiyor ne yapsam ikna edemiyorum çok zor durumdayım bu aralar...çok inatlaşıyor altan alsamda öyle net davransamda bazen kendimi kaybedip bağırmaya başladım kendime inanamıyorum aramızdaki bağda zedeleniyor emzirmeyi keseli zaten  eski yakınlığımız yok gibi yada bana öyle geliyor....yardımcı olur musunuz kendi kendine uyumaya nasıl alıştırıcam... 

-------------
papatya

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2009 Saat 21:29
2 yaş dönemi her açıdan zor. emzirmeyi bırakmaktan dolyı kendiinizi suçlu hissetmeyin, doğru olanı yaptınız. yakınlığınız da bundan etkilenmez hiç merak etmeyin. uyutmaya çalışmanız inatlaşmasını arrtıracaktır. çok yıpranabilir bir süre ancak uyuyacaktır, sabırlı olmaya gayret edin

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat