Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

3 yaşında oldukça zeki Önerileriniz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diğer Sorular
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18066
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 02:29

Konu: 3 yaşında oldukça zeki Önerileriniz
Mesajı Yazan: idilim
Konu: 3 yaşında oldukça zeki Önerileriniz
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2009 Saat 17:21
Bir arkadaşım çocuğu ile ilgili yardım istedi. Temel olarak gelişimini değerlendirtmek, çocuğun yeteneği olan konular var ise uzman gözü ile inceletmek amaçları. İnternetten araştırdıkça da bir sürü doktor ismine ulaşıyorlar. İstanbul Anadolu yakasında gidebilecekleri bir doktor önermeniz mümkün mü?

Kızımız 3 yaşında, kitap okunmaya çok düşkün, 12-20 sayfalık bir hikaye kitabının anne-babası tarafından 10 kez okunmasından sonra ezberliyor. Kendini doğru ifade ediyor, düzgün konuşuyor; sözcükleri doğru yerde kullanma açısından. Harfleri tanıyor...

Bu kadarlık anlatımla sizin bir görüşünüz var mı? Gözlemledikleri konuları anlatmak istiyorlar ve eğer yaptıkları zaten yaşıtları ile aynı ise tamam ama farklı ise nasıl davranmaları gerektiğini öğrenmek istiyorlarmış.

Teşekkür ederim
Saygılarımla

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2009 Saat 21:52
yaşıtlarından daha ileride gibi görünüyor. anadolu yakasında önereceğim kimse yok, avrupa yakasından önerilerim olabilir

-------------
özlem

Mesajı Yazan: masture
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2010 Saat 22:57
merhaba . benimde 3 yaşında bir kızım var . şuana kadar 15 tana masal kitap okuduk kızım hepsini benim okudum gibi deyil kendisi başka bir şekilde uydurup masal yapıyor .yani daha çocuksu şekilde .  kelimeleri doğru yerde kollanıyor ve alfabeleri 2 yaşında örendi güçlü bir hafızası var . amca çiz diyince hemen çiziyor  15 tane harıfı yazabiliyor . kendini çok güzel şekilde anlatıyor . ingilizce öretmeyi başlasammı diye düşünüyom nasıl bir öneriniz var ? nasıl öretmelim ? kitap cd falan önerniz varsa çok sevinirim .

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2010 Saat 13:59
çocuğunuzu gereğinden fazla zorlamayın.cdleri deneyin, ilgilenmezse üstüne düşmeyin

-------------
özlem

Mesajı Yazan: ozlemakin
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2010 Saat 10:48

özlem hanım

benim de oğlum şu an 30 aylık. arabalara karşı çok büyük ilgisi var. şu an arabaları markalarıyla biliyor. 22 aylıkken tüm ana ve ara renkleri öğrendi. konuşması çok düzgün. zaman eklerini çok doğru kullanıyor. sorduğu sorular çok zekice. bir yetişkinin soracağı tarzda sorular soruyor. ben de her sorusuna bıkmadan usanmadan ve sanki bir büyükle konuşurmuş gibi cevap veriyorum. bu kelime haznesinin genişlemesine çok yardımcı oluyor. kitaplara karşı bebekliğinden beri çok büyük bir ilgisi var. resimlerine bakarak kendisi de uyduruyor Big smile şu sıralar harfleri ve rakamları tanımaya çalışıyor. her bulduğu yazıyı getirip "burda ne yazıyor" diye soruyor.

ileri zeka konusunda tam bir tanı ne zaman konabilir? ıq testinin hangi yaşta yapılması doğru olur?  

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2010 Saat 14:26
şu an için bu tür testleri önermeyiz, zekanın üstünlüğünden daha önemli olan çocuğun uyumlu olması. bazen zekanın fazlalığı da çocuğun arkadaşlarıyla uyumunu olumsuz olarak etkileyebiliyor. çocuğunuzda akranlarıyla uyum sorunu gözlersenzi veya davranışlarında aşırılık o zaman bir uzmana danışmanız yararlı olur

-------------
özlem

Mesajı Yazan: güneşimzf
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2010 Saat 17:35

özlem hanım benimde kızım 3 yaşında olukça zeki..2 okumada ezberliyor hikaye kitaplarını.2 yaşında tüm renkleri öğrendi.rakamları görüncede biliyor.plaka okuyor bildiği harflerden.harfleride baya biliyor.ve şuanda okumayı öğret bana diyor.bilgisayardan istediğini açamıyormuş benim yüzümden:)bir uzamana başvurmayı düşünüyoruz.öğretelim mi,gerçekten ileri bir durum mu var varsa ne yapalım ya da bize mi öyle geliyor?öğrense okulda sıkılrmı?yani bir yeteneği varsa elimizden geleni yaparız,ilerde keşke demek istemem.yoksa normal bir gelişim mi,teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 04 Kas 2010 Saat 16:53
gelişimi normalin ilerisinde ancak erken yaşta çok fazla şey öğrenmesi ileride uyum sorunları,tatminsizlik yaşamasına neden olabiliyor. yeteneklerine uygun sosyal etkinliklere yönlendirebilirsiniz. ileride okul seçimi aşamasında onun bu özelliklerini göz önüne alabilecek bir okul seçmeniz uyugun olacaktır

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat