Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ekokardiyografik inceleme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18108
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 08:51

Konu: ekokardiyografik inceleme
Mesajı Yazan: atos
Konu: ekokardiyografik inceleme
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2009 Saat 14:35
kızım 36 hf 4 g ünlük doğdu doğumundan 1 ay sonra doktorumuz bebekte demar açıklığı olduğunu erken doğan bebeklerde görülebileceğini söyledi .Genelde 1 ay içinde kapanıyormuş.Bizde 35  günlük iken eko çektirdik sonuç sekundum ASD (küçük)Atriyal septum 4 mm çapında sekundum tipte defektten soldan sağa şant izlendi.ekoyu çeken pediyatrik kardiolog bize çok fazla bilgi vermedi .mesleki anlamda iyi ama iletişimi hiç iyi olmayan bir doktora rasladık kendisi prof olduğu için kızımı götürdüm üstelik özel bir hastaneye  6 ay sonra tekrar bakıcaz dedi.kendi kendine kapanıyormuş.Büyüme ihtimali varmı böyle kalırsa ilerde çocukta araz oluştururmu bilgi verirseniz sevinirim.

-------------
BELİNAY

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Linam
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2009 Saat 15:10
Canım çok geçmiş olsun. Hangi şehirdesiniz acaba? Ben Ankaradayım. Benim kızımda da pulmoner darlık var ve 6 ayda bir eko çekilip takip ediliyor. Eğer buradaysanız bir doktor önerebilirim diye sordum.

Mesajı Yazan: samhu01
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2009 Saat 10:58
çok geçmiş olsun!

benim kızımda da VSD var, şimdi 9 aylık. ilk öğrendiğimizde bizi tatmin edecek bir doktor bulana kadar epey bir gezdik. eger İstanbul'daysanız size önerebileceğimiz bir çocuk kardioloğu var.
umarım hiç sorunsuz atlatırsınız, en iyi dileklerimizle

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2009 Saat 11:26
ASD , bebek anne karnında iken zaten açık olan bir oluşumdur. Çocuk doğduğunda ilk nefes alması ile tersine dönen kan akımı ile kapanır. Bazen az bir kısmı açık kalabilir, oda zaman içinde kapanır. Kapanmayanlarda gelişme geriliği vardır. İyi kilo alırsa, kapandı demektir. Pulmener darlık veya VSD'den daha basit bir durumdur.

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2009 Saat 11:47

İstanbuldayım bilgi verirseniz sevinirim.

-------------
BELİNAY

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2009 Saat 12:53
Prof.Dr. Funda Öztunç..Telf:0216 348 85 55     Prof.Dr. Levent Saltık...Telf:0212 414 30 00/2164

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2009 Saat 13:10

Kızım 2310 dogdu hastane çıkışı 2250 olmuştu şu an 43 günlük 1 hafta önceki doktor kontrolümüzde kilosu 3300 idi sanırım sıkıntı yok gibi gözüküyor tekrar farklı bir kardio. uzmanınıa gitmeme gerek varmı 6 ay bekleyeyimi teşekkürler

-------------
BELİNAY

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2009 Saat 16:25
siz kızınızı funda hanımammı levent beyeme götürdünüz iki doktorda aynı hastanede mi çalışıyor teşekkürler

-------------
BELİNAY

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2009 Saat 09:37
6 ay sonra bir gösterin, büyük bir ihtimalle, kapanmış olacak.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat