parantez bacak
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18109
Tarih: 19 Kas 2025 Saat 11:05
Konu: parantez bacak
Mesajı Yazan: eftalya
Konu: parantez bacak
Mesaj Tarihi: 03 Eyl 2009 Saat 16:03
|
Arkadaşımın oğlu 13.5 aylık. 12. ayından beri yürüyor.yanlız yürümeye başladığından beri farkettim ki bacakları parantez bacak diye adlandırdığımız şekilde..bu durum normal mi?zamanla düzelir mi?bir tedavi uygulamak gerekir mi? kullandığı demir ve d vit takviyelerini 1 yaş itibarıyle bıraktı.
Teşekkürler...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2009 Saat 12:37
|
Eğer gördüğünüz "parantez" diz ile ayak bileği arasında ise, bu normaldir. Eğer Kalça-ayakbileği arasında ve dizler birbirine değmiyorsa, Bir ampul Dvitamini içsin. 2 ay sonra düzelme olmazsa, bir ampul daha versinler. Mümkün olduğu kadar güneşe çıksın.
|
Mesajı Yazan: asiyegundogdu
Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2009 Saat 16:06
hocam 3,5 yasındakı oğlumunda dızdne yukarında bacakları bırbırıne degıyor. normal durusunda bu böyle. dızden asagıya dogru yanlara acılıyo. yanı dık durdugunda bacakları ters V seklınde duruyor. kılomuz da ıyı. 21 kg cıvarında. babamız bunu farkedıp söyledıgınde ben kılosundan kaynaklandıgını bacakların ust kısmının ondan yapısık oldugunu solayısıylada asagıya dogru V seklınde acıldıgını soylemıstım ozaman. ama su sıralar bıkac kısının daha gozune ılısmıs bu durum. kısa şort gıydıgınde farkedıyorlar. ben kusur gozuyle bakmadıysam da konusu açılmışken sıze danısmak ıstedım.
------------- http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2009 Saat 09:35
|
Raşitizm (rikets) denilen D vitamini eksikliğinden olan eğrilikler 2 çeşittir. Zayıflarda "O"-baine denilen "O" şeklinde bacak şekli vardır. Şişmanlarda bu eğrilik, "X"-baine yani "X" şeklindedir. Yani sizin ters"V" dediğiniz durum... Her ikiside bol güneş ve Dvitamini ile düzelir. Kiloluların kilo kontrolü, tedaviye yardımcı olur. Diz ile ayak bileği arasındaki eğrilik, bebeğin anne karnındaki oturuş şekli ile ilgilidir. Normaldir.
|
|