Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

uyku düzeni

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18147
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 08:05

Konu: uyku düzeni
Mesajı Yazan: nuriyeugur
Konu: uyku düzeni
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2009 Saat 13:15
bizim kız 4 aylık oldu ama hala uyku düzeni yok.şöyle ki gündüz karma karışık hiç belli olmuyo ne zaman uyuyup ne zaman uyanacağı.sadece 2 saat uyuyor gündüz.akşam da 8 gibi uyuyor.ama sık uyanıyor.önceden uyuyunca 3 saat uyurdu.şimdi 1-1,5 saat uyuyup uyanıyo.bu durum gece de böyle.sanırım çabuk acıkıyor ve uyanıyor.ama bu aydan sonra bebeklerin gece uykularının daha düzenli olacağını duymuştum.ben 2 hafta sonra çalışmaya başlıycam.ve kızım emerek uyuyo başka türlü uyumuyo.her uykusu geldiğinde evde olmam da mümkün değil.emziğe de alışmıyor.sizce uykusunu düzene sokabilirmiyim? ve nasıl?

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2009 Saat 13:49
bizim gece uykularımızda 3.5 4 aydan sonra düzene girdi mesela gece 12 de emer uyur 4 veya 4.30 da kalkıp emer uyur ondan sonra 2 saatte bir kalkar
ama gündüz maalesef o düzeni bizde kuramadık ilk emziğe alıştırma devresinde değişik değişik emzikler aldık ama şükür çabuk alıştı uyurken veriyorum uyuduğunda kendi atıyo hatta bazen fırlatıyoLOLLOL
gece hiç uğraşmadan uyurken gündüzleri salladığım bile oluyor çok dengesiz yaa bazende beşiğine bırakıyorum oyuncaklarıyla homurdana homurdana uyuyor Tongue
 komşumun kızıda emziği 3 ay almadı daha yeni yeni alıştırıyo inatla verdi 9 kere attıyda 10.da aldı emziği sende inatlaş belki işe yarar uyku içinde emziğe alışınca belki oda kendiliğinden düzene girer en azından kendi kendine uyumaya başlar

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2009 Saat 14:56
bizimki işe başladığımdan bikaç hafta sonra düzene girdi.

gündüz biberonla emerken uyuyomuş ilk başlarda biberonu anne memesi gibi kucaklarında göğüs hizasında veriyolardı şimdi yatağına koyuyolar biberon elinde emerkeb uyuyo kalıo...

uykumuz az ama sık sık uyuyo..

saat 8 de kalkıyo 10 gibi uyuyo 10,30 gibi kalkıyo
öğlen 12 gibi uyur 1 gibi uyanır
saat 3 gibi uyur 3,30-4 arası kalkar
saat 6 da uyur 6,30 da kalkar
saat 8,30 - 9 gibi uyuyo saat 11de kalkıyo emiyo gene yatıyo 3-4 gibi kalkıyo emiyo gene yatıyo 6 da kalkıyo emiyo yatıyo 8 de kalkıyo

çok sık uyuyo ve çabuk uyanıyo bir türlü 1-2 saat uyumuyo...

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2009 Saat 15:36
ben de sadece bizim kız böyle uyuyo sandım.mesela bugün sabahtan beri yani 7,30da uyanmıştı.10da yattı.11de kalktı. sonra 2de 15 dk uyudu. artık 8e kdar uyumaz bi daha.Ayy onunyerinde ben olmak istiyorum ve uyumak istiyorum

-------------

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2009 Saat 16:01

bizimki doğduğundan beri sadece gece uykuları normaldi gündüz asla uyumazdı en fazla 15 dk oda emerken şimdi yavaş yavaş düzene giriyo ve sallamıyorum ben hiç

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2009 Saat 16:16
bizimkiin gece uykuları da düzenliydi.9da uyur,12de kalkar emer uyur.3te kalkar emer uyur.6.30da kalkar ve bidaha uyumazdı.şimdi gece de 1-2 saatte bir uyanıp emiyor. uykusuzluktan yorgun düşüyorum iyice.ve çok sinirli oluyorum uykusuz olunca. az önce bi karnıyarık yaptırmadı.nasıl bağırıyo.sanki bi yerine bişey olmuş gibi yırtıyo kendisini.patlıcanla da yandı iyice sinirlerim bozuldu.ağladım rahatladım.
ben de hiç sallamadım ama acaba sallasamıydım en azından beni emzik gibi kullanmazdı.hadi bakalım beril hanım uyuyacak emziririm.uyumaz yarım saat sonra bi daha emzir,yine uyumaz bi daha emzir....

-------------

Mesajı Yazan: DİLEKY
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2009 Saat 16:18
slm arkadaşlar benım oğlum saba 11 de kalkar  saat 1 le2 ,arası yatar saat 3 te kalkar bazen bırde yatığı zaman 2 de kalkıyo  saat 5 ,Cry30, 6 arası yatar 7 de kalkar eğer uykusu kalmısa 9 gımı yatar  10 kalkar gece 12 de yatar ama cok az ondan sonra saat 3 te yatar ben bunu duzene sokmak için ne yapa bılır bana yardımcı ola bılırmısınız gece oturuyom sabaha kadar yoruluyom

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2009 Saat 16:22
ben ayakta salıyom banamısın demıyo hoşuna gdıyo benımle guluyo  bacaklarım ağırıyo tafsıye etmem.

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2009 Saat 16:58
Orjinalini yazan: DİLEKY DİLEKY Yazdı:

slm arkadaşlar benım oğlum saba 11 de kalkar  saat 1 le2 ,arası yatar saat 3 te kalkar bazen bırde yatığı zaman 2 de kalkıyo  saat 5 ,Cry30, 6 arası yatar 7 de kalkar eğer uykusu kalmısa 9 gımı yatar  10 kalkar gece 12 de yatar ama cok az ondan sonra saat 3 te yatar ben bunu duzene sokmak için ne yapa bılır bana yardımcı ola bılırmısınız gece oturuyom sabaha kadar yoruluyom

gündüz daha az uyutmaya çalışsan gece erken uyur belki.gündüz baya uyuyomuş.onu azalt bence.ben berili ayağıma koyuyom sallamaya çalışıyom bazen.sinirleniyo,bağırıyo.

-------------

Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 05 Eyl 2009 Saat 23:03
benim bebeğim 20.00-21.00 arası uyur, 24.00 te ben emziririm 03.00-04.00 arası emer uyur, 07.00-08.00 arası kalkar bir daha da cook uyumaz cok yorulursa uyur 1 saat sonra kalkar bu aksama kadar boyle devam eder, bizim bebek gece uyuyor babasını seviyor yaniiiLOLLOL

-------------
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">

Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2009 Saat 14:11
ewet Fatma öyle söylüyorlar banada LOLLOLne yani bizi sevmiyomu şimdi bu veletlerLOLLOL

Mesaj Tarihi: 06 Eyl 2009 Saat 19:29
ama canım ben istemıyom yatmasını ,yatırmıyınca kendı kendıne ağlıyo yatıyo, ben uykudan kaldırırsam uyku duzenı hepten bozulacak ne yapım bılmıyom.Cry

-------------

Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2009 Saat 08:42
benim cadılar 6-7 arası uyanırlar..10 civarı tekrar uyurlar bu uyku bazen yarım saat bazen 1,5 2 saat olur..öğlen 2-3 civarı tekrar uyku.eğer sabah uykuları az olduysa 2 saat falan uyurlar bazen  akşam üstü uyutmuyorum iyice yoruluyorlar ve gece 8,30 -9 civarı mama yerken sızıyorlar.. gece bazen 1-2 kez uyanırlar bazende her yarım saatte bir kalkıyorlar..su içip emziklerini alıp debelenerek uyuyorlar Big smile
ama bazende saatlerce ayağımda sallıyorum.. yinede uykularımız iyi sayılır çok şükür..
allah biz anneler güç ve sabır versin...

Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2009 Saat 11:40
nailecim senin durum daha zor gerçekten.ikisi de aynı anda uyuyosa sorun yok ama biri uyanıkken biri uyuyorsa çok yoruluyorsundur.
bizim uyku biraz düzene girdi. sabah malesef yine erkenden uyanıyo.en geç 7de.9.30 gibi uyuyor 11 de kalkıyor.sonra 3 gibi uyuyor 5 te kalkıyor.ama akşam değişiyor.bazen 8.30 bazen 10.30 da uyuyor.
iki gündür maşallah diyeyim kendi kendine uyuyor.sabah oyun halısına koymuştum mutfağı topluyodum baktım uyuyup kalmış orda.dün de arkadaşımla telefonda konuşuyodum beril de yanımdaydı.ben konuşurken bana bakarken gözleri kaydı uyuyuverdi yavrum.gündüz ortalama 3 saat gece de ortalama 10 saat uyuyor.

-------------

Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2009 Saat 15:09
evet canım benim işim zor Unhappyama düzenimi oluşturunca pek bir zorluğu kalmıyor.
aynı anda uyutup aynı anda uyanmalarına dikkat ediyorum. ya değilse kendime hiç vakit ayıramıyorum. önceden 2-2,5 saat oldumu uyutmaya uğraşırdım ama şimdi hiiiç uyuytmaya zorlamıyorum iyice yorulunca mama yerken uyuyorlar.

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2009 Saat 17:12
benim oğlum 14 aylık maş. diyeyim daha yeni düzene girdi
sabah 10 kalkar saat 2 oldumu yine uyur 1.5 2 saat
sonra uyutmamaya çalışıyorum böyle yapmaya başladığımdan beri gece uykusu daha rahat vede sorunsuz oldu akşam saat 22 gibi uyuyor gece 4 kalkıp sütünü içiyor uykusunda içip tekrar devam
ama ilk dönemlerim berbattı çok zorluk çektik eşimle uyku konusunda yani bizimki ne annesini nede babasını sevmiyormuş gece gündüz uyumazdı LOL

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2009 Saat 00:06
ahhh...ahhh...uykumu
eylülün daha yeni yeni düzene giriyor gündüz uykuları...geede sorun yok..banyo sefası ile alıştı saat 8-9 arası uymuş oluyor...
gündüz uykularında ise.. iyice uykusunun geldiği zamanı belirleyip hergün aynı saatte uyumaya gitmekle başladı maratonumuz...şimdi oturttuk denebilir fakat bunun için evde çıt çıkmaması gerekir çünkü sesler konusunda çok hassas ve meraklı...
bence işe uykum geldi işaretlerini takip etmekle başlayın...

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat