Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kaşık maması önerildi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18319
Tarih: 27 Mar 2026 Saat 11:53

Konu: kaşık maması önerildi
Mesajı Yazan: biray
Konu: kaşık maması önerildi
Mesaj Tarihi: 11 Eyl 2009 Saat 17:17
< ="-" ="text/; =utf-8">< name="ProgId" ="Word.">< name="Generator" ="Microsoft Word 10">< name="Originator" ="Microsoft Word 10">

Kadir Bey Merhaba,

Öncelikle belirtmeliyim ki, değerli yorumlarınızı forum mesajlarından gün be gün takip ediyorum. Böylece bebeğimde karşılaştığım bazı sıkıntılara çözüm bulabiliyorum.

Oğlumla ilgili size danışmak istediğim bir konu var. Oğlum 10 Eylül 2009 da 4. ayını bitirdi, Rutin Dr. Kontrolümüzde doktorumuz oğlumun bu ay 400gr aldığını (boyu da 1 cm uzamıs) ve kaşık maması vermem gerektiğini söyledi (mil..pa, apt..mil vb.). Ben 6 ay sadece anne sütü vermek istiyorum. Hatta gelişimi güzel ise belki daha da uzayabilir bu süreç.. Sizce oğlumun gelişim grafiğine göre doktorumuzun dediği gibi mama vermem gerekli mi? (mamaya karsı olduğunuzu biliyorum, belki de ek gıdaya başlamalı mıyım?) Şimdiden teşekkür ederim.

Doğum kilosu  3820gr  boy 49cm,  baş çevresi 35,5 (10 Nisan 2009)

1. ay  4700gr  boy 56cm
  2. ay  6220gr  boy 61cm
  3. ay  7400gr  boy 65cm
  4. ay  8000gr  boy 68cm
  5. ay  8400gr  boy 69cm, baş çevresi 44cm

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2009 Saat 09:29
Kesinlikle hiçbir şeye başlama... Bu aya kadar gayet güzel getirmişsin, aynen devam et... Hiçbir zamanda formül mama veya kaşık mamalarına ihtiyacın olmayacak, enayi gibi paranı kaptırma..4. aydan sonra gerek olursa ilk olarak "kutu sütlerinden" veriyoruz.. Artık mamalara ihtiyacınız yok.. Gittiği kadar gidebilir. Benim hastalarım arasında rekor, 2 sene...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat