sel-hijyen-bebek sağlığı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18401
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 09:16
Konu: sel-hijyen-bebek sağlığı
Mesajı Yazan: nurneva
Konu: sel-hijyen-bebek sağlığı
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2009 Saat 00:40
merhaba doktor bey.oturduğumuz bölgede malesef sel felaketine maruz kaldık,kayınvalidemin evini su bastı,eşim ve kayınvalidem ve arada ben temizlik yapıyoruz ama sulara lağım karıştığını zannediyorum, onlara bize gelmeden önce kayınvalidenin evinde ellerini güzelce yıkamalrını söylüyorum, kızım 10 aylık ve bılaşıcı hastalıkların ilk önce çocukları etkilediğini biliyorum,evi sirkeli suyla siliyorum, bizde bişey yok, çocuğumun biberonlarını ve diğer mutfak gereçlerini kaynatıyorum yada sıcak sudan geçiriyorum, yemeklere iyi su kullanıyorum bu şekilde tedbir almaya çalışıyorum, sizce yeterlimi.teşekkürler şimdiden.iyi çalışmalar.İYİKİ VARSINIZ. Sizin yazılarınız okumaya başladığımdan beri kızıma inek sütü veriyorum ve herkeze söylüyorum bide sitenizi anlatıyorum.sütü duyunca herkez aaaaaaaaaa alerji yapar,aaaaaaaaaa kansızlık yapar diyor bende sizin yazılarınıza yönlendiriyorum onları.Allah razı olsun sizden.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2009 Saat 10:08
Sabunlu su en iyi metotdur, sirke gerekmez, evi kokutmayın. Saatlerce kaynaymanıza da gerek yoktur, kaynama başlayınca ateşten indirmeniz yeterlidir. Musluk suları mutlaka kaynatılmalıdır, damacana suları emniyetlidir.
|
|