Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ben mi yanlış yapıyorum onlar mı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18543
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 19:50

Konu: ben mi yanlış yapıyorum onlar mı?
Mesajı Yazan: esma24
Konu: ben mi yanlış yapıyorum onlar mı?
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2009 Saat 22:47
bayram dolasıyla gelen giden eksik olmuyor çocuklar haliyle oynarlarken saldırganlaşabiliyorlar bugün bir çocuk kızıma sineklikle vurdu hemen kızardı şişti kızımın yanağı misafirler diye ses etmedim ama annesi babası hiç oralı olmadı çocuktur yapar dediler bir başkası oğlumu ittirdi oğlum yere düştü canı çok acıdı hemen alıp başka odaya götürdüm sakın sende ona vurma dedim yine anne baba oralı olmadı oğlum niye ittirdin kardeşi deyip ne bir ceza ne bir uyarı verdiler 
ben kızım ya da oğlum birisine vursa hemen özür diletiyorum kızıyorum çok aşırı ileri gitmişlerse başka bir odaya kapatıyorum ceza veriyorum ben miyim yanlış yapan yoksa onlar mı yani çocuktur daha deyip bende geçiştirmelimiyim 
artık öyle şaşkınım ki öyle yoruldum ki çocuklarımın itilip kakılmasından
kendileri benim çocuklarıma vururken ben ses etmiyorum ama benim çocuklarım onlarınkine vurmuşsa hemen anne babaları diyorlarki sende ona vur 
sizler nasıl davranıyorsunuz sosyalleşsinler diye hergün parka filan götürüyorum ama bu durumları yaşadıkça götürmesem mi diyorum ya da hiç aldırmasam mı daha çocuklar diyerek birisi çocuğuma vurunca o da ona vurmalı mı????  çok mu ezik yetiştiriyorum acaba şiddet kötüdür derken 
ne olur bana bir akıl verin

-------------
güzel kızım Eylül'üm
oğluşum Bahadır'ım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2009 Saat 23:10
bizde aynı sıkıntıları yaşadık..zamanla geçiyo ama çocuklarıda ezdirmemek lazım..böyle duruımda ben  2 çocuğuda yanıma alıp konuşuyorum -neden yaptın-canın acıdımı-nasıl davranmaları gerektiğini-nasıl oynamaları gerektiğini falan konuşup anlatıyodum..bende rahat annelere kızıyorum,2.kez tekrarlandığında ikisini ayırıyorum...zor durum gercekten hem anne için hemde çocuk için..herkes sevgi dolu çocuklar yetiştirmek istediklerini söylüyor ama önce itmeyi ve vurmayı öğretiyorlar malesef!!

-------------
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2009 Saat 00:29
benim oğlum daha küçük 15 aylık ama  kendi oğlum diye söylemiyorum
çok sevgi dolu gördüğü çocukları öpmek ister oynamak ister 
dün bizimde başımıza geldi oğlumdan 11 gün büyük bir çocuk onu ittirdi ısırmaya çalıştı ben yapmamasını söyledim ama daha çok küçük bunu nasıl öğrenmiş olabilir diyede şaşırdımConfused

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2009 Saat 11:27
insanlar nasıl bu kadar geniş olabiliyor anlamıyorum. hiçmi çocuğuna bişeyler anlatmazsın doğruyu yanlışı.Angry

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM

Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2009 Saat 11:31
yani çocuğuna biri sana vurursa sende ona vur nasıl diyebilirsinki. sonrası ne olucakConfused

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2009 Saat 11:50

3 yasinda bir kizim var bu durumu ben de ortamlara girdigimde yasiyorum. Benim o kadar dikkat etmeme, karsidaki cocugun haklarini gozetmeme ragmen ayni hassasiyet karsidan gelmiyor.

Bir ara Elif cok savunmasiz kaliyordu arkadaslarinin yaninda, elinden aliniyordu bazen vurulabiliyordu, zamanla o da ogrendi savunmayi. O da vuruyor karsilik veriyor ama ben gordugum zaman izin vermiyorum, o senin kardesin-arkadasin diyorum, vurulmaz diyorum. Arkadasinin birseyini aldigi zaman hemen geri verdirtiyorum. Ama cocuk aglamiyor, elifte herhangi bir oyuncak aliyor oynamak icin, cocuk agliyor annesi hemen elif verir misin o onun oyuncagi. Ama ben evime gelene oyle yapmiyorum, Elifin oyuncagi alinirsa ve aglarsa, kizim o bizim misafirimiz, ona verelim o oynasin sen bununla oyna ya da sonra oynarsin gibi seyler soyluyorum...

Siz dogru mu yapiyorum? Niye insanlar boyle duyarsiz? O cocuk ama egitimi bizim elimizde degil mi? Bilmiyorum bu konuda ben de dertliyim...Cry

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2009 Saat 11:59
Yine de ezdirmemeye calisiyorum, cunku misafirlikte fazla eziyeti olmayan bir cocuk...
Disarida  degil de evde arsiz, kardesiyle de anlasamiyor, kardesine vuruyor Cry oyuncagini aldigi zaman ya da sinirlendigi zaman. Pek birseyini paylasmak istemiyor, o senin kardesin onunla da paylasmalisin, vermelisin. O bebek daha anlamaz, o da buyuyecek vs diye bir suru sey....

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesajı Yazan: *naz*
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2009 Saat 13:06
çevremizde çok oğlumun yaş grubu çocuk yok.amcasının oğlu var.onunla da bayramdan bayrama görüşür.tam arsız maalesef oğlumun kuzeni.ablalarını bile mahvediyor!!!!herkese saldırıyor,bu da anne ve babasının çok hoşuna gidiyor.Stern Smilegurur duyuyorlar resmenAngryamaaa ama bakın burası çok önemli.erene asla dokunamıyor.benden dehşet korkuyor...anne ve babasıda dahilLOLtavsiye ederimLOL

-------------
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2009 Saat 13:10
Nasil basariyorsun bunu?

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2009 Saat 13:12
Akrabalar icinde yasit cocuk hiic yok. Bir Elif bir Eymen bir de Irem...
Baska cocuk yok

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2009 Saat 14:18
naz süpersin yaaaLOLLOLLOL

Mesajı Yazan: ARDAESRA
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2009 Saat 14:23
Zaman insanları anlayışları ve kültürleri değiştiriyor. İnsanlar artık daha bencil. Bu benciilk çocuk yetiştirme sistemlerine de yansıyor. Ezilmesin ağlamasın zor durumda kalmasın diye sen de vur diyorlar. Bunu anlayabiliyorum aslında. Sonra çocuklar da şaşırıyorlar nasıl davranacaklarını. Bir de tv programalrını düşünün çizgi filmler bile şiddet dolu. Biz Polyana seyrettik, şeker kız candy seyrettik, şimdikiler savaş oyunları oynuyorlar. Vurmak kırmak zarar vermek kendini savunma adı altında kavgaya dönüştü. Valla ben oğlumu ezdirmiyorum. Gözümün önünde oğlumun oyuncağını alan yada oğlumu ittiren kaktıran çocuğa kendi annesi babası önünde kızıyorum sonrada çocuğun ailesine fırça kayıyorum ben dellenince zaten onlarda sahip çıkıyorlar. Aynı şeyi oğluma da yapıyorum onunda diğer çocuklara zarar vermesini önlemeye çalışıyorum. Bir de bazı anneler mahsus çocuklarının yaptıkları taşkınlığ ıgörmezden geliyorlar işlerine öyle geldikleri için. Bile bile gözlerine sokmak en doğrusu bence.

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2009 Saat 09:46
bende eltimin oğlundan yana dertliyim bilal doğduğundan beri hep hırpalamaya çalışır bilal daha bebekti ben emziriyorum sandalyadeyim o arkama geçmiş arkadan çocuğun parmaklarını çeviriyor bilal yaygarayı basınca anladık ne olduğunu
hala daha vurur sıkar ben yapmamasını söylüyorum yeri gelior kızıyorum Angryama yapacak bişey yok anlamıyor annesine bile vurduğu oluyor oda istemez kadın zorda onunla
geçenlerde yine bilali ağlattı bende ona sen ona böyle davranarak onada öğretiyorsun oda senin kardeşine yapacak dedim (annesi 6 aylık hamile)gidip annesine ne dese beğenirsiniz ben bilali bıçakla kesicem demiş eltim söyledi Confused
aslında bence çok saldırgan olduğu için bir doktora götürmeleri şart belki tedavisi vardır

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2009 Saat 10:05
Kac yasinda Nurten?

Sanirim yas doneminden, Elif oyle anlattigin gibi saldirgan degil. Ama bazen "seni babama babanneme soyleyecegim dovsunler, sen öl, sen kötü annesin" gibi seyler soyluyor.
Eltinin oglunun bu donemi de umarim gecicidir.

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2009 Saat 00:41
hepinize teşekkür ederim sevgili anneler 
bir ben böyleyim zannediyordum ama gördümki çoğunuz aynı sorunu yaşıyorsunuz niye böyle insanlar anlamıyorum  aslında en iyisi naz altun gibi yapmak nasıl başardınız bilmiyorum bizede fikir verin

oğlum okula başladı hiç içim rahat değil çok mazlum bir çocuktur yaşca büyük bir çocuk hemen kafayı oğluma takmış gelip gidip laf atıyormuş okulda
 müdahale etsem mi kendi başına mı çözse? öğretmenlerine mi söylesem  öyle karmakarışığım çok üzülüyorum  kafayı bunlara takmaktan nefes darlığı başladı bendede en iyisi bir uzmana başvurmak olacak sanırımda bu maddiyatla  ne kadar gidebiliriz 

-------------
güzel kızım Eylül'üm
oğluşum Bahadır'ım

Mesajı Yazan: Esra
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2009 Saat 09:55
biz doğruyu yapıyoruz....bizimde başımızda var...simayıda okulda dün sinir etmiş bir çocuk...bugün gidicem okula çocukla güzel bir şekilde konuşucam....tekrar ederse annesiyle irtibata geçicem..seninkine laf atıyomuş...benimkine dün ayağını kafasına sürmüş....ben tabi çileden çıktım...buda simayın sessizliğinden kaynaklanıyor....eşim dün akşam simaya diyorki...kızım annene benze birazLOL

-------------
http://www.glitterfy.com/"> BİN SENE OKUSAM...NE BİLİYORSUN DİYE SORSALAR..SADECE....HADDİMİ...DERİM..!!!!

Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2009 Saat 23:51
antalyalı esra anam korkulur dıyom senden baska bısey demıyom.LOLLOLLOLLOLesrapal.nıye hep saldırganlıkta anne öne surulur.benım kızım ıcınde annesı gıbı dıyolar hepLOLLOLLOLne yalan söylıyım acık sözluyum ben.tunaya bırı zarar verıp canını yaktıgı zaman dıyorumkı snde onun canını acıt sonra bak bakalım nasıl oluyomus benımde böle acıyor de dıyorum.yalanmı.hıcte degıl.göze göz dıse dıstır.kım bana katılır kım katılmaz duruma göre dıegısır.ama ÖNCELIKLE UYARI MUTLAKA UYARI VAR.eger duzelme yoksa tuna verdıgım taktıgı uyguluyor.basıt bır örnek.eltımın o sevımlı cadı kızı sımla anam dehset bırsey.tunadan kucuk olmasına ragmen tunayı bır hamle ıle aglatabılıyor.tunada sımdı ona onun yaptıgı taktıgı uyguluyor.bu sefer tırsan taraf sımla oluyor.cocuk bunlar ıste 10 dk.sonra bakıyoruzcicim gulum.ulen papaz olcaz sızın yuzunuzden dıyorum.hheehehe deyıp guluyolar bıze.ama dısarı yabancı bır cocuga asla tavız vermem ezdırmem cocuklarımı.

-------------
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2009 Saat 00:01
ben gecen sene anne cocuk egıtım kursuna gıtmıstım.oradakı hocamızın.kızılarına karsı muthıs bır tavrı vardı.her ıslerını kendı yapıyolarmıs kızlar hep yakınırdı.buyuk kızıma ögretemedım cunkı onun zamanında bu bılgılerden haberım yopktu ama kucuk kızıma yetısttım dıye.kcuk kızı bır gun dershaneden cıkmıs ve arkadasları bır yere gıtmeyı teklıf etmıs.kız hayır anneme haber vermem gereklı notlarımı dıye cevaplamıs.sen heryınden annenın haberdarmı edıyosun napsın annen notlarını bız hıc haber vermeyız demıs ve kızın cevabı NIYE SIZIN ANNENIZ ILGISIZMI SIZE KARSI dıye cevablandırp apıstırmıs cocugu....yanı cocuklarımızı sıddetle degılde sözle dövme sanatını ögretmek gerekır sanırım.bende uzulurum bır tuna ceylın bır baskasının cocugunun canını yakmasına ama kasınıyosada kasıması gerekıyosada yapsın.taraftarıyım.cunku ömurlerı boyunca bırılerı ezme yı kucuk dusurmeyı bır halt sanar ve bızım cocuklarımızda bunlarla karsılacak.hep gulum balım olmayacak hayatları.bunlarıda bılmek gerekır sanırım....cok kaba oldum galıba ama dogrumudur bılmıyorum....

-------------
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH

Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2009 Saat 17:01
yağmur çok hırçın saldırgan paylaşmayı pek bilmeyen kısacası kendi yaş guruplarıyla geçinemeyen bir çocukLampşimdi bunun tek suçlusu benmiyimLampben ne kadar yapma kızım kardeş o üzülür canı yanar ağlar bak oda sana vermez de dedim aynı tepkiyi karşısındaki çocuğunda kızıma yapmasını istedim ki canının yandığını öğrensin yeri geldi kızdım azarladım eline bile vurdum yeri geldi sesiz kaldım hiçbir işe yaramadı ama hiç ezilmesini istemem elbette ama bizimkisinde bu fazlaca var ve inanın çok rahatsız oluyorum neler çektiğimi kimse bilmez kaç kere ağladım bunun için saçımı başımı yoldum kimbilir ama sonunda kabullendim madem ole gitme biryere eve gelenleri uyar ben zaten engellemeye çalışıyorum arkamı döndüğümde diğerinin annesi çocuğuna sahp çıksın napim azarlasam bi dert azarlamasam bir dert yapısında var çocukların yaaa zamanla azaldı ama hiç yok diyememConfusedbu konuda kendimi çok eksik gördüğüm zamanlarda oldu okudum uygulamaya kalktım olmadı çevremden örnek aldım olmadı en sonunda olmuyosa olmuyor <zamanla unutucak dedim napimConfused

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2009 Saat 21:14
ıfakat kendını sorumlu hıssetme lutfen ben sadece saka masaında söylemıstım..Confusedcocugun yapısında varsa degısmıyor yada zaman alıyor...üzülme lutfen olurmu..Approve

-------------

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2009 Saat 22:33
bayramda terör estirdim çocuklarını şımartan arkadaşlar yüzündenTongue eşimle ortak bi arkadaşımızın berra ile akran oğlu lara'nın suratına 3 tırnağını geçirmişAngry çocukları topladığım gibi kalktım, arkadaş gevrek gevrek çocuk onlar olur diyodu. bana bak benim kızlarım vurmayı bilmez ama senin oğlunuda dövecek biri bulunur sen güledur dedim gittim.
2 gün sonra bi başka arkadaşın 2,5 yaşındaki kızı dora'ya her fırsatta vurdu. aile sadece aman yavrum o küçük demekle yetindi. annesi çalışmaya başlamış, çişini de yeni öğrenmiş psikolojisi bozukmuşTongue her vurduğunda psikolojisi bozuk dediler. 1 saat sonunda "eeeeeehhhhh bihter'inki psikolojide bizimki ne yaw" deyip eşime çayıını yarım bıraktırıp kalktım. biz bihter'in psikolojisi müsait olunca görüşlelim deyip kalktım, apışıp kaldılarPig

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2009 Saat 22:58
Orjinalini yazan: naz altun naz altun Yazdı:

çevremizde çok oğlumun yaş grubu çocuk yok.amcasının oğlu var.onunla da bayramdan bayrama görüşür.tam arsız maalesef oğlumun kuzeni.ablalarını bile mahvediyor!!!!herkese saldırıyor,bu da anne ve babasının çok hoşuna gidiyor.Stern Smilegurur duyuyorlar resmenAngryamaaa ama bakın burası çok önemli.erene asla dokunamıyor.benden dehşet korkuyor...anne ve babasıda dahilLOLtavsiye ederimLOL

LOLLOL

guzelmi$ bu yontem Big smile

-------------
">
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2009 Saat 16:41
ifakat hanım biz çocukları bu şekilde davranırken aman çocuktur yapar diyenlerden hiç bir şekilde müdahale etmeyen ebeveynlerden dertliyiz sizin durumunuza da çok üzüldüm yapısında varsa elbet değişmesi zaman alır ama siz ne güzel elinizden geleni yapmaya çalışmışsınız 
gönül keşke bende senin gibi yapabilsem ama yapamıyorum benim çocuklarım onlarınkine vurmuşsa hemen küsüyorlar ama ben yapamıyorum işte 
en doğrusu demetin dediği gibi lafla cevaplarını verebilmeleri çocukların ama o biraz daha büyüyünce olabilecek bir durum
 çok zor çok anne baba olmak 
hepinize candan teşekkür ederim biraz olsun rahatladım 

-------------
güzel kızım Eylül'üm
oğluşum Bahadır'ım

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat