Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

normal mi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18545
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 02:42

Konu: normal mi?
Mesajı Yazan: akdeniz3178
Konu: normal mi?
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2009 Saat 23:08

iyi günler doktor bey benim size bir kaç sorum olacaktı.

1-oğlum  3.600 gr kiloda, 50 cm boyunda, başçevresi de 35.5 cm olarak doğdu şu an 4 ay 10 günlük ve kilosu 7.200 gr boyu 65 cm ve başçevresi de 42 cm bu normal mi?
2- oğlum 2.5 aydır  yeşil ve sümüksü gaita yapıyor doktora götürmüştük amip çıkmıştı size daha önce sorduğumda bir şey yok demiştiniz.bir kaç gün düzeldi ama şimdi tekrar aynı şeklde gaitasını yapıyor bu yüzden tekrar sorma gereği duydum bu arada ben 17 gün flgyl kullandım sizce tekrar test yaptırayım mı?
3-sürekli salya salgılıyor bu normal mi?
4-aşıyla ilgili bir sorum olacaktı biz daha önce aşıları farklı bir şehrin sağlık ocağında yapıyorduk şu an 5 li karma ve prevuar aşılarının 2. dozları yapılacak. farklı bir şehrin sağlık ocağı olmasında bir sakınca var mı?dozu yada markasında bir değişiklik olur mu?
        kusura bakmayın biraz fazla soru sordum  ama gerçekten merak ettiğim için soruyorum şimdiden teşekkürler ve  iyi çalışmalar doktor bey.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2009 Saat 09:51
Boyuda kilosu da fazla ama orantılı.5.5 aylık gibi.. "yeşil sümüksü kaka " çok yediği için. O yaşlarda amip olmaz. Ayrıca esas belirtiler, -ateş, ıkıntılı, çok sancılı dışkılama, az az ve sık dışkılama -şeklindir. Bu aylarda ağız suyu normaldir. Tükrük ifrazatı bu aylarda artar. Dünyanın neresine giderseniz gidin, yapılan aşılar aynıdır, markaların farklı olması önemli değildir. Marka bir tek, "Rotavirus" aşılarında önemlidir, zira yapıları farklıdır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat