Bronşit
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18629
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 00:53
Konu: Bronşit
Mesajı Yazan: Cleo
Konu: Bronşit
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2009 Saat 20:56
Merhaba doktor bey benim kızım 10 aylık ve doğduğundan beri2. kez bronşit oldu bununla ilgili bikaç soru sırmak istiyorum;
- Öksürükte ilaç kullanmayı tavsiye etmiyorsunuz bu bronşit içinde geçerli m? Biz bricanyl kullanıyoruz bu durumda verdiğim ilacın hiçbir faydası yok mu?
- Bronşit teşhisinin konulabilmesi için ne gibi bulgulara rastlanmalıdır?
- Kızımın hırıltısı günlerdir geçmedi ilaç kullanmıycaksam geçirmek için ne yapmalıyım bal ve limon işe yarar mı? 1 yaşın altındaki çocuklarda bal kullanmayı tavsiye etmiyorlar doğruluk payı var mı?
- Doktorumuz her çocuğun 3 yaşına kadar üç defa bronşit olma hakkı vardır diyor daha fazla olursa araştırlması gerekirmiş sizce de öyle mi?
Bizi aydınlattığınız için şimdiden teşekkürler..
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2009 Saat 14:16
Siz muhtemelen, "bronşit" değil, "bronşiolit" geçirdiniz. Bronşit, Astımın öbür adı.. Bronşiolit, nezlenin göğüse inmiş halidir. Bronşitte, nefes rahat alınır, verirken bir sıkıntı vardır. Bricanyl, bronş spazmını giderdiğinden yararlı olur. Bronşiolitte, alırkende, verirkende hırıltı vardır. Buhar, serum fiz, limonlu bal burada iyi gelir. Limonlu balı verebilirsiniz, eski mailleri okuyun. Eğer astım yani bronşit olsa idi hemen Bricanyl ile rahatlamanız gerekirdi. Öyle 2 hak, 3 hak diye bir şey ben bilmiyorum.. Birde "Wheezy child" diye bir durum vardır, buda Bricanyl'den fayda görür(dü) ..
|
Mesajı Yazan: merwe
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2009 Saat 12:36
hocam hayırlı günler
oğlum iki gün süren bir nezlenin ardından önce kuru öksürük şeklinde sonrasındada balgamlı öksürmeye başladı,burnu sizin sözünü ettiğiniz bali gibi akıyor ama öksürük bal-zencefil-limon cod mix ve tonimer spreye rağmen günden güne artıyor...geçen ayda gripten sonra bronşit yaşamıştı antibiyotik kullanmıştık,yinemi tekrarlıyor acaba yoksa hastalığın seyrimi doktora göstermelimiyim? evde geçen bronşitten kalma bricanly şurupda var versem etkili olurmu merak ediyorum? oğlum 15 aylık
-------------
|
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2009 Saat 14:17
Virus hastalıklarında antibiyotikler bir işe yaramaz. Eğer hastalığın neden olduğu hakkında emin değilseniz, kan sayımı yaptırın. WBC (=lökosit) sayısı normal veya düşük ise, viral enfeksiyon var demektir, antibiyotikler gereksizdir...
|
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2009 Saat 21:54
hocam bugün aile hekimine gösterdim oğlumu,kesinlikle bronşit dedi.bi kaç ilaçta yazdı ama ben yarın kendi doktorumuzada götürcem.hocam bide kronik olabilir,5 yaşına kadar size sıkıntı yapar,sonra kendiliğinden geçer falan diye uzuun uzuun anlattı,15 aylık oğlum şu ana kadar 45 gün arayla 2. kez bronşit oluyor,ilkine bronşit başlangıcı demişti doktorumuz.
2 kez bronşitle hastalık kroniktir tanısı konulabilirmi? ne gibi uygulamalar gerekli akut mu kronikmi olduğunu anlayabilmek için?
-------------
|
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2009 Saat 09:34
Bronşit zaten kronik bir hastalık olup, hayat boyu devam eder. Siz kendi çocuk doktorunuzu dinleyin... Bu yaşlarda "Grip" ile karıştırıyorlar. Siz çocuğunuzun insan temasını azaltın, öpülmesin, ellenmesin, bakın çocuğunuz nasıl düzeliyor. Bu yaşlarda bronşit olmaz...
|
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2009 Saat 21:16
hayırlı akşamlar
hocam bugün kendi doktorumuzda aynı teşhisi koydu,nezle ve gripten sonra tekrarlayabilir ama korkulcak ağır bi durumu yok dedi,azitro ve fluibron şurup verdi,antibiyotiğin şart olduğunu söyledi....inanın size gelme fırsatım olsa hiç düşünmeden direk size gelirdim ama işte 
merak ediyorum sizin bronşit geçiren hastalara tedavinizi?
-------------
|
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2009 Saat 10:25
İster nezle, ister bronşit olsun, ben ateşi olmayan bir çocuğa antibiyotik vermem... Fluibron, bronşitte kullanılmaz. Balgam incelticidir, bronş genişletmez. O aylarda bronşit olmadığından, tedaviden bahsetmeyeceğim.. Siz normal, grip tedavimizi uygulayın...
|
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2009 Saat 17:36
ya hocam zaten nasıl bronşit teşhisi konuluyor merak içerisindeyim iki gündür,sadece balgamlı öksürüyor,ne ateşi var ne hırıltısı ne kusma ne tıkanması,günde 2-3 kere öksürüyor işte,göğsüne yaslanıyorum seste gelmiyo,bizim doktorlar göğüse inmiş bi nezleye bronşit teşhisi mi koyuyolar nee doktorumuz haftaya kontrole çağırdı,antibiyotik kullanmayıp alternatif tedavilerimizi uygulicam ama doktora söylemicem,bakalım nolcak haftaya
-------------
|
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2009 Saat 20:36
Hiç merak etmeyin iyi olacak Aklınızda olsun, herhangi bir aksilik olursa, önce ateşi çıkar.Olursa görüşelim...
|
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2009 Saat 21:52
hocam merhabalar
bugün yeğenim doktora giderken bende oğlumu göstereyim dedim değişik bir doktora,şu bronşit?! olayını takıntı yaptım birazz 
ama bi yönden iyi oldu,çok hafif bir bronşiti var ama öksürerek atar ilaç yazmıyorum dedi,demekki doğru yoldayım iyiki antibiyotik vermedim sayenizde sağolun hocamm  yalnız bu dokorda ismini bronşit koydu,sizde ısrarla olmaz diyosunuz,ben bu doktorların neye bronşit dediğini anlayamadım??
muayene sırasında oğlumun harita dilini farketti,ara ara beliriyo,bugünlerdede oldukça belirgin,bunun b12 vitamini eksikliğinden kaynaklandığını öne sürdü? doğrumudur? oğlum et ve süt ağırlıklı beslenen bi çocuk pek ihtimal vermedim ama sizin fikriniz önemli
son olarakda immuzinc şurup hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum kullanalımmı?
çoook teşekkürler herşey içinnn...
-------------
|
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2009 Saat 15:44
Büyük doktorlar, büyük teşhisler koyarlar. Asla nezle/grip gibi teşhisler duyamazsınız... Hiç "Grip" teşhisi koyan doktor gördünüzmü??? En azından antibiyotik vermemiş, oda bir gelişme... Coğrafya dil herhangi bir vitamin ile bağlantılı değildir. Onun bahsettiği, bir tek "Pernisiyöz anemi" vardır .. Bu hastalıktada dil tam tersi dümdüz olur. Hiç papillaları göremezsiniz. Birşeyler biliyor ama yarım yamalak biliyor... 
|
Mesajı Yazan: asiyegundogdu
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2009 Saat 16:53
bu maili kızgınlıgımdan öturu yazıyorum. doktorlardan ve teşhislerinden müzdarip olan annelerdenım. 8 aylıktan bu yana oğluma allerjik astım teşhisi konmuş allerji ilaç ve inhalelere bagımlı yasatılan ve astım hastalarının kullanması gerekmedıgı halde sık sık antıbıyotık recetesı yazılan bır cocugun annesıyım ben... doktorların gozumun ıcıne baka baka astımlı oldugu ıcın sıkıntı yasamaması ıcın okulda hoplayamaz, zıplayamaz, kosturamaz, belkı de askerlık bıle yapamaz dedıgı bır cocugun annesıyım ben...
gectıgımız yaz ateşli grip gecırdık. ızmırdeydım o donem ve ege unıv. ne goturdum. sağolsunlar cocugun herseyıyle yakından ılgılendıler. grıp illetinin viruslerı, geldıgınde uzun sure oğlumda kalmayı ve cocugu bır haylı hırpalamayı sevıyor. sonuc olarak anabilim dalı baskanlarının onayınla cocugumun astımla ılgısı olmadıgına karar verıldı...
ben sımdı 3-3,5 sene boyunca bosu bosuna verdıgım antıbıyotıklerın o verdıgım allerjı ılaclarının verdıgım ınhalelerın hesabını kıme sorayım?..
bu doktorlar hangı vasıfla uzman cocuk doktoru sıfatında cıkabılıyorlar pıyasaya? nasıl uzmanlık sıfatını alabılıyorlar. bu bırkac senenın moda hastalıgı olmus astım ve allerjı. bu yıl oglum anaokuluna gıdıyor. şimdi topalntıdna geldım. özel hastalıgı varmı dıye sordu ogretmen hanım. 20 kısılık sınıfın 15 kısısı ya astım ya alerjı ya da bronsıtlı. bu ne korkunc bır durum. kım gercekten bronsıt, kım doktor tarafından zorla bu teshıs konulmus cocuk bilemıyoruz artık. birilerin bu duruma dur demesı gerekmıyor mu?
Kadir Bey "Büyük doktorlar, büyük teşhisler koyarlar. Asla nezle/grip gibi teşhisler duyamazsınız..." "Birşeyler biliyor ama yarım yamalak biliyor... " demıssınız. ne kadar haklısınız. peki neden? neden buna ızın verılıyor? neden cocuklarımızın geleceklerıyle oynanıyor. oğlumu her hastalıgında ayrı bır doktora goturur oldum. cocuk doktoru ayrı kulak burun bogaz doktoru ayrı... cunku artık doktorlar guven teskıl etmıyorlar bana. antıbıyotık yazan doktor pıs kotu kaka doktor gozuyle bakar oldum.  gercekten kullanmam gerekıp gerekmedıgını bıle bılmıyorum cunku kan tahlılı yapmaya tenezzul etmeyen doktorlarımız var. oğlum yıne grıp. sabah 37.5 atesle uyandı.durumu agır degılsede burun akıntısı ve keyıfsızlıgı var. ben sımdı doktora goturmekten cekınıyorum açıkcası. goturmedıgım doktor kaldımı kı dıye dusunuyorum şuan... verılen ılaçların ısmı farklı ıcerıgı aynı olcak bılıyorum. bır oksuruk surubu, bır antıbıyotık, bir ventolın bır de alerji srubu. çeşit çeşit her markadan ecza dolabımda var zaten  bazen doktorların ılaç fırmalarından yuzde aldıklarını bıle dusunuyorum. en cok ılac tuketen ulkelerdenız. iyi kazandıran bir pazar bence. neden olmasın kı? 
herkesten ozur dılerım sayfayı ısgal ettıgım ıcın ama çok üzgün ve bı okadar da kızgınım piyasadakı doktor sıfatındakı sözum meclısten dışarı şarlatanlara...
------------- http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2009 Saat 14:45
Bütün gelişmiş ülkelerde, Tıp Fakültelerinde, ders geçme notu, 10 üzerinden 7 dir.. Bizde, 10 üzerinden 4.5 ile ders'de geçililir, sınıfda geçilir... Bizim zamanımızda pek çok dersin, kitabı bile yoktu, sınıfta not tutulur, hoca'da onlardan sual sorar ve sınıf geçilirdi.. Koskoca "Fizyoloji" bahsi bizde sadece Akciğer ve Kalp fizyolojileri anlatılarak geçildi.... Benim İngilizce "Fizyoloji " kitabım vardı ben oradan çalışırdım.. Ama lisan bilmeyen ne yapacaktı??? Sonuç ortada...
|
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2009 Saat 00:14
hocam bugün kontrolümüz vardı doktorumuzda,bronşları tertemiz dedi ve ben size güvenmenin mutluluğunu bir kez daha yaşadım hiç kullanmadığım antibiyotiğide çöpe attımmm!
iyiki varsınız hocam size sonsuzzz güveniyoruzzz
-------------
|
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2009 Saat 21:09
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2009 Saat 17:17
hocamm yine bennn
ali emre tekrar 2 gün süren çook hafif süren bir nezlenin ardından bu sefer daha şiddetli olmak üzere balgamlı öksürük krizleri yaşıyor.sabahları içinde çaydanlık kaynıyor gibi ses geliyor,kendi doktorumuz kongrede olduğu için yine aile hekimliğine gittik,dinler dinlemez 'bu çocuğa alerjik astım teşhisi kondu mu' diye sordu,ciğerlere inmiş balgam dedi...akciğer grafisi çektirin diyede ekledi,antibiyotik kullanmaya beni ikna edin,çünkü bu öksürük antibiyotiksizde geçti dedim,geçebilirde geçmeyebilirde,riske atma dedi...
hocam varmıdır böyle bir durum? grafi çektirelimmi,alerji testi yaptıralım mı?kafam allak bullak 
-------------
|
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2009 Saat 19:44
Allerji veya astımda balgam olmaz. Astım da Röntgen bulgusu yoktur.(ne görecekse??) Astım antibiyotik ile tedavi olmaz.. Siz hiçbir şey yapmayın, doktorunu bekleyin.. Bol serum fiz., limonlu bal ve Cold-mix kullanın..
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2009 Saat 11:42
bende sizin maillerinizden bildiğim için akciğer grafisini üstüne basa basa sordum,'viral mi bakteriyelmi ona bakıcakmış' ?!
hocam sanırım bizim burdaki doktor milletinin bronşit olarak adlandırdığı şey' bronşiolit'.yani akciğeri balgam dolu demesinden ben öyle anladım.peki böyle bi durumda yine grip tedavisimi uygulayalım,yoksa ciğerin balgam dolu olması antibiyotik tedavisimi gerektirir?
doktoru gelene kadar kan sayımı yaptırsak hastalığı konusunda netice alırmıyız ne önerirsiniz?
-------------
|
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2009 Saat 12:51
Lökosit(WBC) sayısına bakarak (normalin altına iner), birde "Lenfosit" oranının artması ile viral enfeksiyon tanısı konulabilir. Akciğerlerde balgam olduğuna karar verirsek, öksürük arttırıcı, (Perebron gibi) şuruplardan verebiliriz..Ateş yoksa, bakteriyel değildir.
|
|