Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Makatta çatlak mı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18646
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 15:20

Konu: Makatta çatlak mı?
Mesajı Yazan: Pembety
Konu: Makatta çatlak mı?
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2009 Saat 00:37
Merhaba Kadir Bey,
2 aylık kızımın kakasında kanlı balgam vardı, bunu farkedince makatını inceledim, makatında yarım pirinç tanesi büyüklüğünde deri soyulmuş, buna çatlak diyebilir miyiz, eğer öyleyse ne yapmalıyım, hiç kabız olmadı ama şiddetli fışkırtarak kaka yaptıı oluyor.
Kanlı balgam bir daha olmadı, ama balgamlı kaka kısmen devam ediyor. Hatta bir kere yeşilimsi sümük gördüm. Günde bir yada iki kere kaka yaparken dün 7,8 kez yaptı altın sarısı renginde, içnde de beyaz posalar vardı. Akşam banyosundan sonra bir ağlama nöbeti geçirdi ki yarım saat sakinleştiremedim en sonunda havalara atıp tuttum. Anca duruldu yavrum, ama çoook endişelendimCry. Bu neyin nesidir böyle ne önerirsiniz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2009 Saat 10:45
Öyle bir çiçek ile "bahar" olmaz... Aynı kakadan günde 7-8 defa yapması lazım. Sizin gördüğünüz, biraz "tahriş" kakasına benziyor. Çok yersede aynı kakadan görebiliyoruz. Eski mailler bakın.

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2009 Saat 13:08
Kanlı kakayı bugün 2 kez yaptı, gördüğüm yara büyümüş, gazını çıkarırken de çok ağladı bugün, çatlakla ilgili olabilir mi? 

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2009 Saat 13:34
Kalın kaka yaptı ise, olabilir. Biraz "Anestol" pomat sürün.

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2009 Saat 14:07
Kalın kaka yapmıyor ama sürekli ıkınıyor, anestolu deniyeceğim, çok teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2009 Saat 15:13
Hocam, anestol pişik oluşunu tetikler mi, çevresi kızarmış da, ya da pişiği yakar mı acaba ? 

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2009 Saat 10:52
Hayır, bazan hassas pişiklerde ağrıyı alması içinde kullanabiliyoruz. Zaten esasında yanıkta kullanılıyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat