Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

aşıların arası

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18663
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 17:54

Konu: aşıların arası
Mesajı Yazan: egtuna
Konu: aşıların arası
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2009 Saat 15:16
Kadir Bey merhaba oğlum 1 hafta sonra 16 aylık olacak 35 gün önce pnömokok aşısını (ya da tam emin değilim su çiçeği aşısı da olabilir) yaptırdık. bu akşam oğlumu doktora götüreceğim sanırım bir yeri ağrıyor arada acı acı ağlıyor. gitmişken hepatit a aşısını da vurdurabilirmiyim. diğer aşıyı dediğim gibi 35 gün önce vurdurmuştuk.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2009 Saat 15:40
30 günü geçmiş, aşı olmasında bir sakınca yok.

Mesajı Yazan: egtuna
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2009 Saat 16:05

Kadir bey ben bir yerde hepatit a aşısının 2 yaşından sonra iki doz şeklinde yapılması gerektiği ile ilgili bir yazı okudum. ama bizim doktorumuz 12 aylıktan itibaren 1 er ay ara ile kkk, su çiçeği ve pnömokok son dozu yaptı şimdi de hepatit a aşısını yapacaktı. bu şekildeki uygulamamız doğrumudur?çok teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2009 Saat 23:50
çok yakın sorular oldu dr. bey ama benimde yukardaki arkadaşlarımıza ek olarak sormak istediğim ..12,ayımızda pnomökok karmaa aşımız var ve kkk aşısıda vurulacak dendi..aynı anda vurulmasına izin versemmi yoksa 13,ayımı beklesem...

birde 16.ayda hepatit a aşısını olacak ..konjuke aşı varmış hepatit a ve hepatit b ..bunu vurdurmamızı önerirmisiniz..oğluma doğduğunda ve 1 ay sonra bacaktan son aşıda omuzdan yapıldığı için çok emin olamıyorum antikorun yeterli olup olmadığından...ne dersiniz önerirmisiniz..

teşekkür ederim...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2009 Saat 13:59
egtuna: Evet, eskiden 2 yaşından sonra Hepatit-A aşıları yapılıyordu, şimdi 1 yaşından sonra da yapılabileceği söylendi. Acelesi olan bir aşı değil, zira evde yiyen bir çocuğun bu mikropla karşılaşması çok zor. KKK için mutlaka 1 yaşından büyük olması ŞART... Suçiçeği, 15. ayda daha iyi bağışıklık verir.
tontinitırtıl: Yaşını geçmiş olsun, ister Pnömokok ile aynı günde veya bir ay ara ile yaptırabilirsiniz. "Twinrix" diye HepatitA ve B beraber olan aşılar var ama siz B'leri yaptırdığınız için gerekmez. Bacak-kol farkına gelince, adaleye denk getirebildilerse aşı çalışır. Şişmanlarda deri altına yapılıyor, onlar tutmaz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat