Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kızımın gelişimi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1869
Tarih: 03 Eki 2025 Saat 23:35

Konu: kızımın gelişimi
Mesajı Yazan: esra çalışkan
Konu: kızımın gelişimi
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2007 Saat 21:44
Sevgili Benal hanım,

Kızım 13 aylık. doğduğunda 3070gr. boyuda 50cm.di. şu anda kilosu 8400gr. boyu ise 75cm. civarında. Doktorumuz zayıf olduğunu söyledi ve bize bazı testler yaptırmamızı önerdi. Ancak bu testler bizi maddi açadan oldukça zorlayacak. Kızım biraz iştahsız olmasına rağmen hemen her şeyi yiyor. dengeli beslendiğini düşünüyorum ama yeterli beslendiğinden emin değilim. anne sütü de almaya devam ediyor. ayrıca 6. ayından 1 yaşına kadar dmir vitamini kullandık. D vitamini takviyeside aldı. şu anda A,C,D vitaminleri içeren bir multi vitamin şurup kullanıyoruz. Acaba kızımın gelişimi normal değil ve zayıf bir cocuk mu? bu testleri illaki yaptırmamızı tavsiye edermisiniz? şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla.

-------------
esma

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 26 Eki 2007 Saat 18:14
Merhaba...
13 aylık bir bebek için 8400 gr. biraz az. Boyu normal olduğu için zayıflık kaçınılmaz. Bununla ilgili olarak tetkik yaptırmanıza karar vermeden önce sanırım doktorunuz son aylarda kilo artışına da dikkat etmiştir. Ne gibi tetkikler istediğini bilmediğim için sorunuzu tam cevaplayamıyorum. Tetkiklerinizi yaptırmadan önce diyet analizi yapılmasında yarar var. Sevgiler..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat