Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Diş çürüğü mü? Hasardan mı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18730
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 08:05

Konu: Diş çürüğü mü? Hasardan mı?
Mesajı Yazan: keskine
Konu: Diş çürüğü mü? Hasardan mı?
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2009 Saat 03:11
Merhaba Kadir Bey,
Kızımız 20 aylık,13 aylıkken düşerek üst ön dişlerlinden ikisininin ,birinin ucu hafif kırılarak hasar görmüştü,diğeri ise epeyce kırılmış ve sivri şekilde kalmıştı.Diş hekimine götürmüştük rahat durmadığı için çok düzgün olmamakla birlikte kompozit dolgu ile çok sivri olan dişi biraz düzeltmişti.Sorum ise bu hasarlı dişlerin kök kızmına doğru enlemesine sarı çizgiler var neden olmuş olabilir? Hasarlı olduğundan mı? çürük mü? yada çok demir  damlası kullanmıştı doktorumuz kansız demişti? Hiç biberon kullanmadı ama hala emiyor geceleri muhakkak fırçalamaya çalışıyorum ama sonra emzirip uyuyor.Teşekkür ederim.Saygılarımla.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2009 Saat 12:57
İşin pratiğine bakalım; her iki durumda da yapabileciğin bir şey yok.. Bazan kökteki sinirlerin kopması ile diş koyu bir renk alır, bu durumdada bir şey yapılmıyor. Bu süt dişlerinin dökülüp, kalıcı dişlerin gelmesini bekleyeceksiniz. Meme emmesinin bir sakıncası yok...

Mesajı Yazan: keskine
Mesaj Tarihi: 01 Eki 2009 Saat 14:26
Çürükse ilerler diye korkmuştum Kadir Bey.Peki düştüğünde kalıcı dişlere zarar gelmişmidir? Onlar düzgün çıkarlarmı?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat