4.5 yas /ANA OKUL/ SIK HASTALIKLAR (nezle,öksürük)
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18770
Tarih: 17 Kas 2025 Saat 16:54
Konu: 4.5 yas /ANA OKUL/ SIK HASTALIKLAR (nezle,öksürük)
Mesajı Yazan: Derin
Konu: 4.5 yas /ANA OKUL/ SIK HASTALIKLAR (nezle,öksürük)
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2009 Saat 14:53
Sayin doktor, oglum bu yil 1. ana okuluna basladi, burada soguklarin baslamasiyla, her ne kadar dikkat etsem, oglum 15 gunde bir nezle ve oksuruk oluyor, tabii sinifta yalniz oglum hasta degil, baska cocuklarda ayni semptomlari goruyorum..Bu yil normal sezon grip asisini vurdurmaya karar verdik, Insallah iyi bir secenek...Ben eczanede calisiyorum, bu durumda burun yikama ve oksuruk ilaci veriliyor hep (antitussif ve ekspektoran suruplar), tabii Pediatrina goturuyorum, ama ilaclar hep ayni...evde buhar makinasi koyuyorum biraz havayi yumusatmak icin...Baska birsey yapabilirmiyim, vucudunun direncini artirmak icin naturel birseyler var mi?
Cunku simdiden boyle baslarsak, kisa korkularim articak:-( haliyle...
simdiden cevabiniz icin tesekur ederim
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2009 Saat 15:02
|
İlk defa ana okuluna veya yuvaya başlayan her çocuğun ilk 2 senesi(kışı) kötü geçer. Multi-milyoner bir aile bile olsanız bunlar olacak. Bizim eski mailleri ve benim makaleleri okuyun. Limonlu bal, burnuna "Serum fiz." damlatın. Yastığına geceleri 2 damla "Cold-mix" damlatmanız, onun çok rahat bir gece geçirmesini sağlar. Yurt dışında, "Carvol veya Babix" diye bulabilirsiniz. Kesinlikle "Antitussif ve soğuk algınlığı ilacı" diye satılan ilaçları kullanmayın.
|
Mesajı Yazan: Derin
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2009 Saat 21:53
cevabiniz icin cok mersi, ben isvicredeyim, yarin gidip CARVOL veya BABIX ilacini sorduracagim..icindeki kompozisyonu bitkisel mi?ona gore de bulabilirim...bilgileriniz ocin cok tesekur ederim...evet dediginiz gibi ozel bir yere gitmedi okul oncesi, ve bilincindeyim'ki vucut o sekilde bagisiklik sistemini guclestirecek ...
tekrar cok mersi, iyi aksamlar
|
|