Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

saçları dökülüyor...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18827
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 01:48

Konu: saçları dökülüyor...
Mesajı Yazan: Kevser
Konu: saçları dökülüyor...
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2009 Saat 11:05
İyi günler Hocam,
Kızım 26 aylık, saçları hem fazla uzamıyor hem de sanki büyük insanlar gibi müthiş dökülüyor. sabah kalktığında yastığında 10-15 tane saç teli oluyor. vitamin eksikliği mi acaba? neden olabilir hocam?

Bir de kızımda hafif bir raşitizm olduğunu tedavi gerektirmeyeceğini, kışın devit kullanmamı önermiştiniz.(gönderdiğim resme göre). tam olarak ne zaman başlamalıyım hocam? ve kaç damla?
Teşekkür ederim, saygılar...

Hocam bir de benim arkdaşımın kızı var 27 aylık. çocuk hiç durmadan süt içmek istiyormuş, annesi vermiyormuş. ben söyledim ama fazlasının kansızlık yapacağını ısrarla savunuyor. en az 500 ml. diyorsunuz, en üst sınırı nedir hocam? versem iki lt. içer diyor...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2009 Saat 11:30
Saçlı deride, alan şeklinde saç dökülmesi oluyorsa, cildiye doktorunun görmesi iyi olur. Yoksa, kırlma şeklinde oluyorsa bir önemi yok. Süt kansızlık yapmaz. Yapsa idi bizim çocuklardan kat-kat fazla süt tüketen Avrupalı ve Amerikalı çocuklarda olurdu. Bu "mamacı doktorların" uydurmasıdır. Bizde, süt tüketimi Avrudan çok daha az olmasına rağmen görülen kansızlık, et yememekten olan kansızlıktır. Şimdi, et alamayanlara alay edilir gibi demir ilacı dağıtıyorlar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat