Merhaba Bebeğim 3,5 aylık. 2 aydır emme problemimiz var. Emzirmek için kucağıma yatırdığımda çok ağlıyor, kendini geri çekiyor ve emmiyor. Sadece uyurken emiyor. Uyku halinde olduğu içinde çok az emebiliyor. 1 aylık olana kadar sorunsuz emzirdim. Hatta emmeyi çok seviyordu ve kilo alımı da çok iyiydi. İlk ay 1500 gram aldı. 1 aydan sonra emzirmek istediğimde zaman zaman ağlamaya başladı. Saç kurutma makinasını çalıştırıp emzirdim bir süre. Onu çalıştırınca susup emiyordu. O yüzden ikinci ayında da kilo alımı iyiydi. 1200 gram aldı. Ama artık saç kurutma makinası da fayda etmiyor. Sadece uyurken emmeye başladı. 3. ayında 500 gram aldı. Son 15 günde de gram bile almamış. Doktor kontrollerinde emmesini etkileyecek herhangi bir sağlık probleminin olmadığını söylüyorlar. Hiç biberon vermedim.
10-15 günlükken emzik vermeye başladım. Emziksiz uyumuyor. Emzik bebeğin emmemesine neden olabilir mi? İlk çocuğumda emmek istememişti, birkaç kez biberon verdiğim için emmediğini düşünüyorum. Sütümü sürekli sağarak biberonla vermiştim 11 ay. İkinci bebeğimde de aynı şeyi yaşamak istemiyorum. Bebeğime en iyi şekilde bakabilmek için 1 sene izne ayrıldım. Bebeğimi bol bol emzirebilmek istiyorum. Sorun ne olabilir? Emmesi için ne yapabilirim? Yardımınıza gerçekten çok ihtiyacım var.
|