Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

boyu kısa çıkıyor..

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18841
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 18:28

Konu: boyu kısa çıkıyor..
Mesajı Yazan: zelioz
Konu: boyu kısa çıkıyor..
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2009 Saat 23:47

Merhaba doktor bey. Az önce 14,5 aylık oğlumun boy ve kilo persentillerini hesapladım. Siz boy ve kilonun aynı persentilde olmasının en iyisi olduğunu söylüyosunuz. Ama bizim hepsi birbirinden farklı çıkıyo. Benim sorum boyu düşük değer çıkıyor. Boyunu uzatmak için yapabileceğim bişeyler var mı? Sizin tavsiyenizle neredeyse hala sadece anne sütü ile besleniyoruz. Ek gıdaları tattırıyorum ama anne sütü ile doyduğu için çok fazla yemek istemiyo. 1 yaşına kadar kullandığım Dvit dışında hiç vitamin vermedim. Vermeli miyim sizce? Boyunun uzamasına yardım eder mi? 10 Aylıkken yaptırdığım kan tahililinde hemoglobin değeri düşük çıktığı için doktor santaf.r kan ilacı vermişti günde 3-4 damla. Hala kullanmaya devam edelim mi sizce? Ek gıdalara düzenli olarak başlamalı mıyım? yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2009 Saat 09:15
Ek gıdalar şart değil, güneş görmeyen bir bölgede iseniz, Dvitamini verin. HGB değeri 10mg.'ın altında değil ise ilaç gerekmez...Anne sütü iyi geliyor ve ek gıdalara yer kalmıyorsa verme...

Mesajı Yazan: zelioz
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2009 Saat 09:59
Günaydın doktor bey, İstanbulda yaşıyorum ve neredeyse hergün parka çıkıyorduk, yürüyüş yapıyorduk. Tabi şimdi havalar soğumaya başladı eskisi kadar verimli olmuyor ama yine de elimden geldiğince çıkarmaya çalışıyorum. Ne dersiniz yine de Dvit vermem gerekir mi? ve vereceksem kaç damla vermeliyim? Teşekkürler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Eki 2009 Saat 19:46
Dvit3-damla 5 damla verin.. Lüzumsuz yere veriyor olsanız dahi zararı olmaz, merak etmeyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat