Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

diş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18900
Tarih: 30 Tem 2025 Saat 14:21

Konu: diş
Mesajı Yazan: efhoşum
Konu: diş
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2009 Saat 17:11
merhaba doktor bey bebeğim 20aylık diş etleri alt ve üst damak çok kızarık ağzının kenarında yara var doktora gittik antibiyotik ve jel verdi 3gündü oldu antibiyotiği kullanalı yalnız geceleri huzursuz burnu tıkanıyor uyuyamıyor köpek dişi ve azı dişi çıkacak dedi doktor zor çıkarıyor dedi ne yapmalıyız günlerdir halsiz bitkin

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2009 Saat 17:15
neden kaynaklanıyor tahlil yaptırmadık yaptırmalı mıyız çok moralim bozuk ne yapmalıyımCry

Mesajı Yazan: deniz1634
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2009 Saat 17:33
iyi akşamlar dr.bey oğlum 9 aylık ocak 2 doğumlu size bahsetmiştim...
sorum size şu ki dişlerinin daha ön alt ve üst dişleri dururken üst ön dişlerinin
sol yanındaki dişini patlatmak üzere  ilk olarak çıkarırmı? düzensiz sanki dişi ilk önce diş
patlatırken ön alt veya ön üst iki dişleri çıkmazmı? neden olur bu düzensizlik...

-------------
KÜÇÜCÜĞÜM KOCAMAN OLUYOR!

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2009 Saat 20:33
Eğer bir doktor size, "-çocuğunuz zor diş çıkarıyor, şikayetleri ondan -" diyorsa, bilinki sizi başından savıyor.. Hiçbir tıp kitabında böyle bir bilgi yoktur.. Anlattıklarınız daha ziyade, "Herpangina" denilen bir hastalığı andırıyor.. Kesin bir tedavisi uoktur. 1 hafta çekeceksiniz. İlk 4 günü kötüdür, sonra giderek düzelir. Dentinox veya Calgel ile ağrılarını bira azaltabilirsiniz, antibiyotik hiçbir işe yaramayacak. Ekşi ve sıcak gıdalardan uzak tutun. Herhangi bir tahlili yoktur.
deniz- Çocuklar Ford fabrikasının montaj hattından çıkmıyorlar. Bu sebeple her çocuğun aynı sırada ve zamanda diş çıkarmasını beklemeyin. Söylenen yorumların(!) da hiçbirine inanmayın. Neticede 2 yaşında hepsinin ağızında 20 diş oluyor. Dişlerle uğraşmayın, kafa yormayın, boşverin.. Öyle veya böyle çıkıyorlar..

Mesajı Yazan: deniz1634
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2009 Saat 08:53
hocam iyiki varsınız... teşekkür ederim.......KizBebekKizBebek

-------------
KÜÇÜCÜĞÜM KOCAMAN OLUYOR!

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2009 Saat 09:15
günaydın hocam yalnız benim bebeğim geceleri çok huzursuz halsiz sürekli kucak istiyo uyumuyor alt ve üst damak çok kızarık sürekli inliyor 5gündür böyle huzursuz birde üst 2dişinde biraz grilik var çürük olabilir mi teşekkürlerConfused

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2009 Saat 09:21
Gördüğünüz gibi, uyguladığınız hiçbir tedavi bir işe yaramadı. Ateşi olmasa bile ateş düşürücü bir fitil veya şurup arada bir verin. Bütün ateş düşürücüler ayrıca ağrı gidericidir. Grilik dişetinde ise, önemli değil,dişte ise, bir sil bakalım çıkıyormu? Genellikle bir dişte grilik görürsek, o diş darbe almış ve diş kökü sinirleri kopmuş demektir. Görünümden başka bir zararı yoktur. Normal dökülme zamanına kadar idare eder. Zymafluor kullanın. (Bak:Eski mailler)

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2009 Saat 09:40
iyi ki varsınız çok teşekkürlerSmileKizBebek

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2009 Saat 10:02
size bir sorum daha var benim bebeğim 20aylık pnömokok aşısı ne zaman yaptırmam uygun olur hiç yaptırmadım tek dozunu 2yaşında mı yaptırmak gerekiyorErmm

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2009 Saat 14:19
söylediğinize göre bebeğimde herpangina hastalığı var nasıl bir tedavisi var günlerdir ağrı çekiyoruz uyumuyor sürekli inliyor ilaç olarak ne kullanmalıyız nasıl geçer o zaman dişle ilgisi yok sanırım
 ağzının kenarında yuvarlak ortası beyaz bir yara varCry

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat