Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

virüsler ve bakteriler

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18914
Tarih: 17 Kas 2025 Saat 03:43

Konu: virüsler ve bakteriler
Mesajı Yazan: rüzgar
Konu: virüsler ve bakteriler
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2009 Saat 09:25
Merhaba Kadir Bey,
Bir arkadaşımın 3,5 yaşındaki çocuğu 1 hafta süre ile nezle imiş,bir haftanın sonunda
37,5-38 arası ateşi olmuş ve nezle konusunda sizin önerdiğiniz tedavileri yapmalarına rağmen
öksürüğün şiddeti ve balgamı artmış,Doktora gittiklerinde klacid ve bricanly kullanalım zatürre olur,bronşları çok daralşmış demiş ve bir de sıngulair diye bir ilaç vermiş.Arkadaşım sizin anlattıklarınıza göre lökosir sayısına baksak antibiyotik için demiş ama doktor atipik dediğimiz virüs ila baktari arası mikroplarda lökosit sayısının artmayabileceğini söylemiş.Sizin bu konudaki görüşünüz nedir acaba?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2009 Saat 15:13
Doğru, Mycoplasma, Chlamydia, Psittacosis gibi hastalıklarda lökosit yükselmez, ama bunlar çok nadirdir..Ayrıca böyle bir durum düşünülüyorsa, niye astım ilaçları veriliyor. Tek başına Klacid yeterli olurdu... 

Mesajı Yazan: rüzgar
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2009 Saat 16:10
Bir soru daha,bu bahsi geçen bakteriler çok zararlı mıdır?Yapılan antibiyotik tedavisi netice verir mi yoksa hastalık ilerler mi ve bir de bir çocuğun antibiyotiklerden zarar görmesi ve bağışıklı sisteminin bu nedenle zayıflamasında miktar ya da kullanım sıklığı nedir?Teşekkürler...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Eki 2009 Saat 12:34
Antibiyotikler bağışıklık sistemini zayıflatmaz. Sadece bakterileri vücut tanıyıp, antikor yapamadan yokettiklerinden, o bakteriye karşı antikor oluşmaz ve aynı bakteri tekrar-tekrar hastalık yapar. Bu sebeple basit bakteriel hastalıkları tedavi etmek gerekmez. Her ateşli hastalıkta antibiyotik verdiğinizde, bünye bakterileri veya virusları tanıyıp antikor yapamıyor. Yoksa antibitikler mevcut antikorları yoketmiyor... Sadece yeni antikor oluşumu önleniyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat