Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Atopik Dermotit ile ilgili!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18963
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 11:38

Konu: Atopik Dermotit ile ilgili!
Mesajı Yazan: sahram
Konu: Atopik Dermotit ile ilgili!
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2009 Saat 23:43
Hocam merhaba,

7,5 aylık bir kızım var ve bir ay önce kolunun dış kısmında metal bir lira büyüklüğünde kızarıklık ve pullanma, ayrıca bedeninse ise çok fazla kuruluk arzeden bir oluşum farkettim. İki gün önce olan rutin doktor kontrollerinde ise doktorumuz cildinde atopik dermotit olduğunu ve özel bazı losyon ve yıkama şampuanları kullanmamız gerektiğini bize iletti. İnternetten yapmış olduğumuz araştırmalarda bu deri hastalığının ileri seviyelerinin bayaa problem yarattığını gördük ve birçok şey için önlem almamız gerektiği yazıyor. (Yün giysiler giydirmemek, havayı nemli tutmak, hayvan tüylerinden uzak durmak, %100 pamuklu kullanmak ve daha birçok önlem gibi) 

Sizden ricam konu ile ilgili endişelerim ilerlememesi hakkında ne yapabileceğimiz. Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

İyi çalışmalar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2009 Saat 18:25
Atopik dermatit, bu yaşlarda daha ziyade, eklem içyüzlerinde görülür. Diz, dirsek gibi bölümler biraz aykırı.. Resim gönderebilirmisiniz??? 

Mesajı Yazan: sahram
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2009 Saat 22:29

Hocam şuanda atak devrini atlattığı için resim gönderemiyorum. Cildi sürekli kuru ve pullu herhangi bir kızarıklık kalmadı ama tekrar atak yapmaması için daha önce yazdığım önlemleri almalı mıyız? Ayrıca doktorumuzun önerdiği bu rahatsızlık için üretilen bazı jel ve losyonları sürekli kullanmalı mıyız?

İlginiz için tekrar teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2009 Saat 23:12
Verilen tedaviden netice aldığınıza göre o ilaçlara devam etmenizde fayda vardır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat