Can Dündar yine ustadligini konusturmus
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Evlilik & İlişki
Forum Tanımlaması: (Evlilik & İlişki)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19029
Tarih: 09 Eyl 2025 Saat 02:21
Konu: Can Dündar yine ustadligini konusturmus
Mesajı Yazan: ceylinim
Konu: Can Dündar yine ustadligini konusturmus
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2009 Saat 22:02
EVLİLER OKUYUN.....
BEKARLAR DERS ALIN..... :))) Evlilik, inanmadigim halde içerisinde 17 seneyi bitirdigim bir kurum benim için.. 17 senede (abartmiyorum) 40 çift arkadasimin son verdigi kurum ayni zamanda da... Evliligimin bu kadar uzun sürmesinin gizi belkide kuruma inanmamaktan geçiyor.
Evliligi toplumun dayattigi sekilde yasamamaktan. .. Nedir bu dayatmalar? Erkegin muhakkak kadindan yasça büyük olmasi, egitim seviyesinin erkegin lehine yada en azindan esit olmasi bunlarin sadece ikisi...
Olmaz, yürümez diyor toplum... Erkek yasça büyük olmali ki, kadina 'hot' dediginde oturmali kadin... Yada yumusatiyorlar;
-Efendim kadin erkekten önce çöktügü için (hani dogum felan) küçük olmaliymis yasi...
Egitimde de böyle.. Kadinin çok okumusu bilmis olurmus, evde kalmakmis layiki....
ESiM BENDEN 2 YAS BÜYÜK; ne 'hot' dememe gerek kaldi 17 senede, ne de benden önce çöktü...
Yillar içinde ben yaslandikça o gençlesti,
-'Ooo Can bey kapmisiniz çitiri' esprilerine muhattap dahi oldum.
ESiM 3 ÜNiVERSiTE BiTiRDi; ben bi taneyi 9 senede bitirdim..
Ne o bana bilmislik tasladi, ne ben ona ezik baktim... Kulaga gelen müzik tekse de, onu olusturan notalar farklidir der Halil Cibran...
Bunu unutmadik biz.
Ben konusurken o dinledi,ben dinlerken o konustu 17 sene.
O öfkeliyken ben, ben öfkeliyken o 'haklisin bitanem...' dedik,
Öfke bitip firtina duruldugunda 'ama bi de böyle düsün' de dedik fikrimizi savunurken.
Farkli insanlar olarak görmedik birbirimizi, ayni amaç için savasan neferlerdik bu hayatta...
Asla bilmedik ne kadar para kazandigimizi, ortak cüzdanimizdan gerektigi kadar aldik..
Ne kadar çalarsa çalsin masanin üstünde telefon , kim bu saatte arayan karsi cins diye sorgulamadik da ama...
Sevginin en büyük dostuydu bizim için 'güven'... ve güvenin ardina saklanmis bir 'saygi' vardi daima...
Ne kavgalar, ne badireler atlattik 17 senede...
Eee ülkeler neler gördü, biz çekirdek aile mi sütliman yasayacaktik. ..
Bir gün öyle bir girdik ki birbirimize, ben ilk kez adamin disinda yattim bi gece, misafir odasinda...
Gece yarisi kapi açildi esim;
-'Ne yapiyosun burda?' diye sordu kapinin esiginden, 'uyuyorum' dedim buz gibi bi sesle... Gitti, gelmesi 1 dakikasini almisti elinde yastikla... 'kay yana' dedi daracik yatakta. 'ne yapiyosun?' dedigimde 'benim yerim senin yanin, sen gelmezsen ben gelirim' dedi...
Anladim ki o gece, en uzun kavgamiz yat saatine kadar sürecek...
Ve bence dogrusu da bu...
Özen gösterdik o günden sonra, evin her yerinde kavga ettik, yatak odamiz haric..
Kirsak da zaman zaman kalplerimizi, asla kin tutmadik birbirimize. ..
Toplum kurallariyla oynasaydik bu oyunu belki de 41 inci çift olacaktik o listede...
Ama oyunun kurallarini biz koyduk... Nede olsa bizim oyunumuzdu,oynanan. ..
Evlilik; hesapsiz içine dalinmasi gereken bir oyun bence...
Topluma kulaklarini tikayarak hemde... Ne benim, ne de bizim sözlerimizle. ..
Sadece gönlünüzden geçtigince...
Dedigi gibi Ataol Behramoglu'nun;
'...Yasadiklarimdan ögrendigim bir sey var:
Yasadin mi büyük yasayacaksin, irmaklara, göge, bütün evrene karisircasina. Çünkü ömür dedigimiz sey, hayata sunulmus bir armagandir. Ve hayat, sunulmus bir armagandir insana...
CAN DÜNDAR
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Esra
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2009 Saat 23:00
nerde kaldı böyle evlilik..paylşaım için teşekkür ederim canım...
------------- http://www.glitterfy.com/"> BİN SENE OKUSAM...NE BİLİYORSUN DİYE SORSALAR..SADECE....HADDİMİ...DERİM..!!!!
|
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2009 Saat 23:24
çok hoş bi yazı Can DÜNDAR'ın tüm yazıları gibi....
|
Mesajı Yazan: turuncu
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2009 Saat 01:15
çok güzeldi....
teşekkürler.
|
Mesajı Yazan: *naz*
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2009 Saat 11:30
Bir gün öyle bir girdik ki birbirimize, ben ilk kez odamin disinda yattim bi gece, misafir odasinda...
Gece yarisi kapi açildi esim;
-'Ne yapiyosun burda?' diye sordu kapinin esiginden, 'uyuyorum' dedim buz gibi bi sesle... Gitti, gelmesi 1 dakikasini almisti elinde yastikla... 'kay yana' dedi daracik yatakta. 'ne yapiyosun?' dedigimde 'benim yerim senin yanin, sen gelmezsen ben gelirim' dedi...
Anladim ki o gece, en uzun kavgamiz yat saatine kadar sürecek...    ne güzel değil mi başarabilene tabii..
------------- kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
|
Mesajı Yazan: uykusuzzz
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2009 Saat 14:41
Evet güzel bir yazı.Can dündar'ın yazılarını hep severek okurdum.Ama şu son vukuatı ortaya çıktıktan sonra bu ideal evlilik ile ilgili yazıları pekde inandırıcı gelmiyor artık ne yazıkki.
|
Mesajı Yazan: yeliz
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2009 Saat 15:09
valla karısı gecenin yarısı gelen telefonlara bakmamakla hiç de iyi yapmamış son olaylar bunu gösteriyor yazılarını ben de severdim hatta kendini de ama artık programını dahi izlemiyorum  
------------- http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2009 Saat 16:27
Valla bu durumda bana da komik geldi bu yazı...
Can Dündar'ın kalemi sağlamdır ama, bu hususta bir süre sussun bence...
|
Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2009 Saat 16:34
Bu arada, merak ettim, Can Dündar'ın internet sitesine baktım. Bu yazı onun adına dolaşıyormuş ama o yazmamış.
"Bu bölüm; yıllardır internette benim adım altında dolaşan, fakat aslında bana ait olmayan yazılardan oluşuyor.
Bunları, gerçek yazılarımdan ayırabilmek için burada topladık.
Lütfen çoğaltıp dağıtmayınız...!
Dağıtanları uyarınız...!"
demiş arkadaşlar.
|
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2009 Saat 11:37
Canım yazı bana bir arkadaştan geldi ve açıkcası bende araştırmadan burda paylaşmak istedim . son vukuatı ile ilgili Net’te konuya ilişkin' geyik çeviren çoluk çocuğun aşina olduğu bir “kaçamak” değil bu: Birini sevdim. Ve –suçsa bu- hesabını, vermem gereken tek kişiye, eşime verdim. Hem de haber çıkmadan önce… Gerisi kimseyi ilgilendirmez. Bugüne dek, arkasında duramayacağım hiçbir şey yapmadım. Bu, benim hayatım 'açıklamasını yapmış. Eğer gerçekten önceden eşiyle paylaştıysa bu da iyi. En azından kadıncağaz magazinden değil eşinden öğrenmiş. Tabi ki bu can dündarı aklamaz ama özel hayatı
|
|