Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

grip aşısı sonrasııııı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19132
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 23:52

Konu: grip aşısı sonrasııııı
Mesajı Yazan: aslindan
Konu: grip aşısı sonrasııııı
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2009 Saat 01:27
Merhaba Kadir bey;

Galiba bu ara herkez aynı dertten müzdarip grippppp geçen hafta grip aşısı oldular ikiizlerim iki gün bişi yoktu (yarım doz) sonrasında burun akıntısı ; gıcık şeklinde öksürük ve bügün oğlum küm delerya aynen öyle öksürüyorrr tabii ben buarada sizin liimonlu bal tavsiyenizi limon pekmez ve az zencefil ile (babamızım bala alerjisi var korkuyoruz) devam ettim ama bugün dahada kötüleştiiii hıy hıy ediyo  göğsü daha önce bi kere daha olmuştu daha kötüsü ventelon 1 ml ve sf 1ml nebulizatörle 2 haftadan fazla devam ettik zor geçtiiii  korkuyorum yine aynı olcak diye burnu tıkalı diye biberonla mamada yemek istemiyorlar yutkunamıyorlar çünküü bol su veriyorumm yastıklarını yükselttim cold mix damlatıyorum  burunlarına sf bolca ama aynı hıyyyyyyy ediyolar bronşitmi yokssa aşıdan sonra çıkan bişeymi? uyku uyuyamıyorlar burun tıkanıklığı ve öksürükten daha ne yapayım lütfen yardım lütfennnnnnnnnnnnn içim acıyooooo onlar öksürdükçe benim ciğerlerim parçalanıyo sankiiiiiiiiiiiiCryTongue

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Eki 2009 Saat 16:18
Aşı ile ilgili değil. Bir yerden mikrop kapmışlar. Öksürük ve "ses" devam ediyorsa, bir doktor görsün. Kan sayımı yapılırsa WBC sayısı çok yardımcı olur.

Mesajı Yazan: aslindan
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2009 Saat 00:23
Merhaba;

Dediğiniz gibi hırıltı devam ediyodu ve dr a götürdüm günde 1 defa 1sf 1cc ventolin önerdi nebulizatörle biraz rahatladı ibi ;bide Kadir bey grip aşımızın 2. dozu var kasım 7 de 15 indede 1 yaş aşısı arası 1 ay almalı diyorsunuz ya nasıl olcak gerçi ikinci doz şıyı bulabiliirsek kıran girdide burda bulunmuyo hiç bi eczanede:):):) yaptıramazsak yani aşıyı bulamazsak ne olcak?Tongue

birde 11 aylık olduk herşeyi anlıyorlar ve birbirlerini kıskanmaya başladılar özellikle oğlum kızımı inanın kıskanlıktan ve ilgi çekmek için öksürük numarası yapyoooo üstüne düştükya bu ara hasta diye çalışan ve 5 ay öncede bel fıtığı ameliyatı olmuş bi anneyimmm tabi onlarda haklı özlüyorlar ama ikiside ben gelince inanın tepemdeler birine yemeği ben yediriyorum ötekine annem yok yemiyooo neden anne yedircekmiş zaten kötü oluyom ay kıza çok ilgi oldu oğlan kıskandı yada tam tersi nasıl kurcam ben dengeyiiiiii yoruldummmmm  birini alıyom diğeri ağlıyo diğerini alıyom öteki niye bıratın beni diye ağlıyooo oturup ben ağlıcam valllaaaaaaTongueikiye bölündüm valla ne zor işmiş ikiz annesi olmak tabiiiii bi okarda güzelllllllllllll

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2009 Saat 11:14
Aşı bulunmuyor, doğru, seneye iki doz yapılmasına gerek yok.. tek doz yeterli olacak.1 yaş aşısını geçiktirmende bir sakınca yok...  Madem kıskançlık var, sende eşit davran ikisinide kucağa alma...Yemek yedirirken, bi birine bi ötekine vererek, ikisi aynı anda besle..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat