tırnak kırılması
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19252
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 12:35
Konu: tırnak kırılması
Mesajı Yazan: zeynep82
Konu: tırnak kırılması
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2009 Saat 15:41
hocam bir arkadaşım adına soruyorum 28 ylık oğlu var 1.5 ay önce kansızlık teşhisi ile feri..x şurup vermiş dr onu kullanıyormuş şu anda.tırnakları çok kırılmaya başlamış 1 hafa önce dr a gitmişler çinko eksikliği var demiş tahlil vs yapmadan zinco vermiş onu kullandığından beri karnım ağrıyor diyormuş sürekli kakası çok koyu ve katı oluyormuş zor yapıyormuş ikisinin bir arada kullanılmasından dolayımıdır acaba bu ağrı ve bu ilaçları kullanması sakıncalımı (hbg:11 miş bu arada hocam bu ilacı verdiğinde)
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: zeynep82
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2009 Saat 19:07
hocam son olarak iki sorum var 1-önceki yazılarınızı okudum kansızlık için yüze değil dudak ve avuç içlerine bakılır demişsiniz bunların rengi nasıl olması gerekir?göz içlerine de bakılırmı? 2-komşumun eşim çek cumhuriyetinde şu an.bildiğiniz bibi domuz gribi orda da varmış tedbir alıp gitmiş ama her ihitimale karşı evde 3 küçük çocuk var 2,6,10 yaşlarında bunlarda hastalık olmaması için ne yapılabilir?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2009 Saat 10:27
Hgb 11g/dl. Normal değerdir, tedavi gerekmez. Demir ve çinkoyu kessinler. Dudak ve avuç içi pembe/kırmızı ise, kansızlıktan şüphe edilmez. Hazır havalar sıcak giderken, domuz gribi ağır hastalık yapmaz, geçirenler şanslı. Aralık/Ocak aylarında en ağır şekli olur... Fazla titizlenmeyin.
|
|