Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Vajina Kapalılığı ve gözde kıl

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19255
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 13:16

Konu: Vajina Kapalılığı ve gözde kıl
Mesajı Yazan: dilekakal
Konu: Vajina Kapalılığı ve gözde kıl
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2009 Saat 19:14
Sayın Dr. Kadir Bey,

2 aylık bir bebeğim var. Nerdeyse yaklaşık bir aydır her iki gözünde de kıl var. O kılların gözlere nasıl kaçtığı konusunda en ufak bir fikrim yok ama gözleri bir türlü o kılları atamıyor bazen göz kapaklarının altına kaçıp yok oluyorlar bazende çok belirgin oluyorlar. Bu konuda yapabileceğim birşey var mı?

Ayrıca diğer sorumda kızımda vajina kapalılığı varmış bir miktar. Dün götürdüğümüz doktor kız bebeklerde bu durumla karşılaştıklarını ama şu an için ciddi bir tıkanıklılık olmadığını ama 6. aya kadar kontrol etmemizi söyledi eğer 6. aydan sonrada o kapalılık devam ediyorsa gelin operasyon olabilir dedi. Şimdi 6 ay bekleyeceğiz ama eğer erken teşhis bu konuda da önemliyse acab şimdi bu kadar küçükken yapabileceğimiz birşeyler var mı?

Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2009 Saat 10:32
Ne yani 7. ayda kızınız "adet" mi görecekte öyle sınır koyuyor??? Mühim olan yapışıklığın, adet görene kadar halledilmesi. Hiç acelemiz yok, Operasyon filan gerekmez.. Ovesit krem, günde iki defa mercimek kadar sürün, 1 hafta kullanıp, 1 hafta ara verin.. Gözü için serum fiz, bir seferde 10-20 damla damlatarak gözünü yıkayın. Çıkmazsa, 3-4 saaatte bir tekrarlayın.

Mesajı Yazan: dilekakal
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2009 Saat 21:34
Çok teşekkür ederim tekrar hocam... BU serum fizyolojik dediğiniz burun damlası olarak kullandığımız di mi? Bizdekinin markası fizyofresh. Bunu tek bir göze kaç damla damlatıcaz da sonra yıkıyacağız?
Ayrıca kızımın gelişimini size sormak istiyorum kızım 2560 gr , 48 cm doğdu 56 günlükken 4460 gr ve 56cm di. Sizce gelişimi normal mi?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2009 Saat 18:05
Gözden "yabancı cisim" çıkarmak için, sanki yıkarcasına 10-15 damla peşpeşe damlatacaksınız, resmen sıkacaksınız. . Gelişimi, bundan daha iyisi olamazdı...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat