Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kusma sonrası baygınlık gecırme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19446
Tarih: 19 Ağu 2025 Saat 00:47

Konu: kusma sonrası baygınlık gecırme
Mesajı Yazan: sofialoren
Konu: kusma sonrası baygınlık gecırme
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2009 Saat 15:28
hocam merhaba;oglum uzun zamandır kusmuyordu bu arada sadece sabah ve aksam muhallebısınden sonra gavıscon vermeye devam edıyorum oglen yemeklerınde kusmuyor.hocam sormak ıstedıgım su;bugun oglum teyzesınde sandalyenın uzerınden betona dusmus(14 aylık olmasına ragmen sandalyeye kendısı cıkabılıyor ama ınemıyor yanındayken ben yardımcı oluyordum ınmesı ıcın teyzesı gormemıs)getırdıgınde aglıyordu basının uzerınemı dustu dedım bılmıyorum herhangı bı kızarıklık yok alnında falan ben yuzustu yerde gordum dedı.sonra sakınlestırdım bayagı bı oynadı oglen yemegını yedırım dedım kustu.cıglık cıglık aglayarak kustu.aradan zaman gectı sevdıgı muhallebıden vereyım ılac ıcırecektım cunku yemek ıcın ısrar etme sebebım bu(agrı kesıcı verecektım mınoset hocam cocuk bayagıdır oksuruyor hapsırıyor bal ve agrı kesıcı verıyorum)yedı muhallebıyı sonra onuda hemencek kustu ve bıan kendınden gectı sankı aglamadı gozlerı yarı kapalıydı kımıldamadı.bu bıkac sn surdu.sonra uzerını degıstırdım bıraz babası oynatmaya guldurmeye calıstı gec tepkı verdı sebebı ne olabılır?sımdı ıse uyuyor.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2009 Saat 19:48
Göstermenizde bir fayda var.. Kötü bir şey atlamayalım..

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2009 Saat 22:41
hocam suanda cocugun durumu gayet ıyı gorunuyor alnında hafıf sıslık ve morluk var emıyor ve aksam mamasınıda yedı.yınede gostermemız gerekırmı?bunlar ıyı bulgularmı?gızlıden bısıyı varmıdır?bırde kardesıme sordum duser dusmez aglamıs.dustugu anda bı baygınlık gecırmemıs.

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2009 Saat 23:03
hocam bırde sonu cold ıle bıten ılaclar ve sonunda cold ıbaresı bulunmayan ılacların bırbırınden ayırt edıcı ozellıgıyle ılgılı bı yazınızı okumustum ama neredeydı bulamadım.tekrar ızah edermısınız kusuruma bakmayın ne olur?gecende cocugu aksırıyor oksuruyor burnu akıyor dıye saglık ocagına goturdum sakdanak ANTIBIYOTIK verdı yanınada agrı kesıcı fıtıl (parasetamol var ıcınde bırde surup verdı tylol ondada aynı sey)verdı neden ates durucu verıyorsunuz ne zaman verıcem ben bunu hıc atesı cıkmadıkı dedım.oda atesı cıkarsa verırsınız dıye yazdım dedı.ecza dolabı parasetamol ıceren bınbır cesıt marka ılaclarla doldu.hele antıbıyotık hadı annemı kırmadım ıcırdım cocugun kıcı bası pısık oldu ıshalden.usandırdılar valla usandırdılar hocam dr larda dahıl.o yuzden cocugu sız dısında hıckımseye danısmadan buyutemıyorum.bagımlılık yaptınız.sagolun var olun.

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2009 Saat 14:53
Öksürük kesici ve soğuk algınlığı ilacı diye satılan hiçbir ilacı kullanmayın.. Fitil ve Tylol'u günde toplam 3 defadan fazla vermeyin. Mesela; Bir günde 2 fitil bir şurup olabilir.

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2009 Saat 17:32
yok hocam zaten o ılacları kullanmıyorum hatta tylolu eczanede reddettım almadım.ben o soruyu yegenım ıcın sormustum.3 yasında oksuru burun akıntısı var atesı yok aynen benım oglum gıbı yanı.fakat ona annesı daha once hastalandıgında saglık ocagından ıburamın cold vermısler.yıne oksuruyor dıye ustelık atesıde yokken bu ılacı verıyor cocuga ben zararlı bısı dıye bılıyorum onun adına sordum bırde sızın sonu cold ıle bıten ılaclarla ılgılı makalenızı okuyacaktım kardesıme ama bulamadım.yegenım suanda agzı acık uyuyor bellıkı ılac agır gelıyor.genel anlamda hareketlı oyle kon kon oksurmuyor atesıde yok neden bukadar agır ılacı versınkı?sız yazarsanız belkı vazgecırırım ona yazınızı okutup.

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2009 Saat 20:43
Eski mailleri okutun, birde kullandığı ilaçların içeriğini okusun.. Çoğu "soğuk algınlığı" ilacı Parasetamol ihtiva eder. Bunları Calpol veya Para-nox ile beraber verirlerse, çocuk zehirleniyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat