Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

aşılama

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19542
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 21:46

Konu: aşılama
Mesajı Yazan: efe&ada
Konu: aşılama
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2009 Saat 11:28
Merhaba Kadir Bey,

Uzun süredir, beni olduğu kadar tüm aileleri endişelendiren domuz girib hakkında size danışmak istiyorum.

İşyerimiz birden çok kişinin çalıştığı, camı olmayan kapalı mekan ve iki haftadır her kattan domuz girib haberleri alıyoruz. Geçtiğimiz hafta da tüm çalışma arkadaşlarım ve ben griptik. Bu hafta da bir arkadaşımız test yaptırdığını ve pozitif çıktığını belirtti. Şu anda eşim, ben ve oğlum (16 aylık) grip geçirdik ve son safhalarındayız. Hiçbir ilaç kullanmadık. (cold mix, burun damlası, gargara ve limon- bal hariç ) Gün içerisinde test yaptırıp sonuçları 4-5 gün içerisinde alacağım.

Sorum şu, domuz giribi olduysak tekrar aşılanmanın gereği bulunmakta mıdır ve  domuz giribini geçirdiysek, aralık, ocak, şubat aylarında tekrar domuz giribi olma ihtimalimiz bulunmakta mıdır?

Aydınlattığınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2009 Saat 21:03
Şu anda yapılan testler sadece sizin paranızı almak için yapılan aldatmacalardır. Domuz gribi olduğunuzu söyleyebilecek sadece 2 laboratuvar vardır. Ankara da "Hıfsıssıhha" ve İstanbulda İstanbul Üniversitesi.. Bunun haricindekiler sadece "A"grubu İnfluenza veya H1N1 virusu olduğunu söyleyebilir... Bunların hiçbir kıymeti yoktur.Son 15 sene içinde grip yapan  İnfluenza virusları, A/H1N1 olup,sadece tipleri farklı idi.. Domuz gribi ; A/H1N1 (2009).. Bunuda sıradan laboratuvaralar söyleyemez..Paralarınıza yazık etmişsiniz. Siz aşınızı sıranız geldiğinde olun. Sakın o testlere aldanmayın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat