H1N1
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19656
Tarih: 20 Kas 2025 Saat 18:42
Konu: H1N1
Mesajı Yazan: dtuncer
Konu: H1N1
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2009 Saat 23:26
|
Merhaba Kadir Bey, H1N1 virüsünden çok korkuyoruz gerçekten özellikle 29 aylık oğlum adına çok endişeliyim, hijyene falan dikkat ediyoruz eşim öğretmen o da okuldan gelir gelmez ellerini yıkıyor eşyalarını telefon leptap vs.ıslak mendil ile temizliyor bende mecbur kalmadıkça oğlumu dışarı kalabalık ortamlara çıkarmıyorum ama yinede eşim bu hastalığa mutlaka bigün herkes yakalanacak ne kadar dikkat etsekte bizde yakalanacağız çünkü bu virüs havadan 4 metre uzaktan bile bir insana bulaşabiliyormuş diyor doğru mu acaba bu hastalığa yakalanmaktan kurtuşumuz yok mu acaba? birde oğlum çok meyve yiyen bir çocuk değil mesela mandalinayı sadece yarım mandalinanın suyunu emiyor posasını atıyor o şekilde yiyor yada günde sadece yarım elma yiyor o kadar...acaba oğlumun bu virüsten korunması için bağışıklık sistemini güçlendirmek için ayrıca bi vitamin takviyesi almamıza gerek varmı eğer varsa hangi vitamini önerirsiniz yada ben oğluma hergün düzenli olarak seven seas balık yağı veriyorum vitamin ihtiyacını karşılıyormudur yoksa başka bi vitamin takviyesi mi önerirsiniz hocam? vereceğiniz cvp için şimdiden teşekkürler, iyi ki varsınız ...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2009 Saat 13:47
|
Meyva veya balık yağının size bir faydası olmayacak... Yarım mandalina suyu bile ona yeter. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREK BİR İLAÇ YOKTUR, bu gaye ile satılan ilaçlar "sahtekarlıktır"... Benim makalelerimi okuyun.
|
Mesajı Yazan: dtuncer
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2009 Saat 22:58
|
bilgilendirdiğiniz için teşekkürler kadir bey makale içinde ayrıca zaman ayırıpta yazdığınız için tüm anneler adına teşekkürler... yalnız kafamdaki bir soruya hala cvp bulamadım gerçekten hepimiz bu hastalığa yakalanacakmıyız oğlum adına çok endişeliyim bu akşam tv deki bir doktor bebekleri bu hastalıktan en iyi anne sütü korur dedi ben oğlumu 23 ay emzirdim şimdi 29 aylık artık anne sütü almıyor ama dediğiniz gibi günlük 500 ml sütü mutlaka veriyorum acaba anne sütü kadar olmasada aldığı bu sütün onu bu hastalıktan korumada etkisi varmıdır hocam? vereceğiniz cvp için şimdiden teşekkürler.
|
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2009 Saat 12:52
|
Ancak siz o virüsü geçirip, bağışıklık kazanmış iseniz faydası olur... Sizi hasta edebilen virüs, bebeğide hasta edebilir. Antikor olmadıktan sonra süt ne yapsın?? Evet, herkez hastalığa yakalanacak... Ama 2-3 sene alabilir. Hemen bir ay içinde değil.
|
Mesajı Yazan: zlemyayl
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2009 Saat 02:13
|
okulumuzda ve hatta kızımın ana sınıfında domuz gribi geçiren çocuklar oldu ve olmakta..daha dün çoklu belirtilerini gösteren arkadaşımın -kızımında sınıf arkadaşı olan 5 yaşındaki oğlu,özel bir hastane tarafından H1N1 burun sürüntülü testine yönlendirilmiş-tabi ki korku içinde yaptırmışlar.. YANILIYORSAM DÜZELTİN SAYIN HOCAM-hızlı tedt dediklerinde A virüsüne-çook çok pahalı 72 satte çıkan bu testteyse H1N1 e baksalar bile 2009 değil..demiştiniz.. boşa para tuzağı vede 72 saatlik endişe dolu beklme kabusu..BENİM SORUM SA ŞU:ÇOCUĞA- genel durumu ateş hariç gayet iyi olasına ve kronik hiç bir hastalığı olmamasına rağmen,yani yüksek risk gurubunda değilken TAMİFLU 45 lik başlamış doktoru-tedbir demiş!!!bir zararı varmı bu ANTİVİRALLERİN??benim kızımsa -EĞER SAFSATA DEĞİLSE,yüksek risk gurubunda-5 yaş-toz akar alrjili bronşit ve fıs-fıs kullanmakta.. BEN BU İLACI ŞİMDİDEN BULUNDURMALIMIYIM ECZA DOLABIMDA??zira arkadaşım çook zor aramalarla bulmuş-bizim millet para-altınmış gibi aylardır yastık altı yapmış..kızımın durumundaki çocuklarda şartmıdır bu ilaç ve zararı-yan tkisi nelerdir???ilginize sonsuz teşekkürlrimle..
|
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2009 Saat 11:39
|
Mevsimsel, grip aşısında iki farklı A ve bir H1N1(2007) virüsü var. Domuz gribi diyebilmek için, ateş yanında bulantı,kusma ve ishal olması gerekir. Sizin çocuk; kullandığı fısfıslar kortizon ihtiva ettiğinden, risk altında. Zira Kortizon, vücudun virüslere olan tepkisini de bastırır.. Tamiflu kullanabilirsiniz. Son 3-4 günden beri kolay bulunuyor.
|
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2009 Saat 12:26
.teş.ederiz hocam.. o fısfıslar ben,m kabusum..hep korkmaktayım..ineğin sevmediği ot ... misalii.. bu sabah ki hep hafta sonunu bulur hastalıkları..çok erken tuvaletim geldi dedi.. burnunu çekip duruyordu.. burnu tıkalı--uyur uyanık birkaçsaat yattı..uyandırmayayım diye derecelendiremedim ama ateşi var gün içinde genel durumunu takip edeceğim ama -NEZLE VE SOĞUK ALGINLIĞINDA ATEŞ OLMAZ DEĞİLMİ??-yarın akşam 5 de doktor randevusu vardı zaten-o saate kadar beklemlimiyim yoksa TAMİFLU BAŞLAMALIMIYIM SAYDIĞINIZ DOMUZ GRİBİ YADA MEVSİMSEL GRİP BELİRTİLERİNİ GÖRÜRSEM.??.diğer velilerden okuyup -dinlediklerime bakılırsa hastanelere taşınmak çok anlamlı değil bu aşamada!!
|
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2009 Saat 16:09
|
Nezle, "Gribin" Türkçe'si.. Bazen ateş olur. Tamiflu'yu ağır hastalara veriyoruz. Her burnu akana değil. Doktor görene kadar biraz bekleyin, önce bir teşhis konsun, gerekirse, tedavi verilir.
|
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2009 Saat 18:21
|
çok saolun hocam.. kusma girdi devreye.. zaten virüsse baskılamasın diyede fıs-fısı kestim diyemi bilmem öksürük tekrar başladı. ateş kulak 39 civarı-koltuk altı 38..inip çıkıyor.yarını beklemeden tam kan sayımı yaptırdım.. sizinde yorumlamakta sıkça kullandığınızı gözlemlediğim WBC ve CRP yi bekliyorum.. başım ağrıyo diye ağlıyor AMA ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ VERMEDİĞİM İÇİN AĞRISINADA ÇAREM YOK.. ishal yok şu ana kadar. henüz 12 saat oldu..tahlil sonuçlarını AFFINIZA SIĞINARAK yazıcam size.. hakkınızı helal edin..
|
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2009 Saat 18:45
SONUÇLAR GELDİ------------sedim 1 saat:4 lökosit:9.00 CRP:0.5!!!??? DOMUZ GRİBİ LEHİNE Mİ.. HİÇ OLMAZSA BAŞ AĞRISI İÇİN CALPOL-BRONŞİTİ İÇİN DE kortizonlu spreyi değil ama VENTOLİN ŞURUBUNU VEREYİM Mİ?? Tahlilleri yaptırdığımız hastane clacit-dolven-otrivin YAZMIŞ HEMEN-HERZAMANKİ GİBİ.. eczane aramaya bile zahmet etmedim!!!sizden başka kimselere itimatımız kalmadı YARDIM VE DESTEĞİNİZ İÇİN ÇOOOK TEŞEKKÜRLER.. SAYGILARIMLA..
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2009 Saat 13:06
|
Kesin olan, Antibiyotik gereksiz... Grib'in her türlüsü olabilir. Ventolin de gerekmez. Normal grip tedavisini uygulayın.
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2009 Saat 14:46
Rabbim size hep sıhhat versin ve başımızdan eksik etmesin hocam.. geceyi ateşli ve şıkır-şıkır akan burunla geçirdik.. koltuk altı 39 dereceyi gördüğünde ve başım çok ağrıyor diye çok ağladığında bir kez calpol verdim.. bidaha ateş çıkmadı..ÇIKACAK OLSA 6 SAAT SONRA ÇIKARDI DİYE DÜŞÜNÜYORUM.. cold-mıx le burnuda rahatladı. akıntı yok bu sabah-sadece tıkalı. ateş yok. dün lokma yememişti bugün gayet sağlıklı.yemesi başladı diye balı limon da başladım..sınıf arkadaşımızın H1 N1 RAPORU BUGÜN ÇIKACAKMIŞ!! ÖZELDE YAPTIRDIKLARI. O SONUCA GÖRE BİLE -ŞU GRİP*-BU GRİP DİYEMİYECEĞİZ ANLADIĞIM OKİ ama desteğiniz ve tavsiyelerinizle atlattık gibi.. çok sağ olun. şimdi TEDBİREN 1 HAFTA OKULA YOLLAMIYORUM-DİĞER ÇOCUKLARI RİSKE ATMAMAK İÇİN.. not;tamifluyu hala bulamadık,olaki ihtiyacımız olsa idi -yok yani..
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2009 Saat 15:23
|
Ateşi düştükten sonra kimseye bulaştırmaz.. Okula gönderebilirsiniz.
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2009 Saat 01:34
|
..çok uzattım-biliyorum hocam,affedin ne olur ama...GÜNLER ÖNCE -DAHA DÜNKÜ GRİP OLAYIMIZ YOKKEN YANİ-hem allerji ve hem çocuk hastalıklarını birlikte uzmanlık yapmış bir doktordan randevumuz vardı bu akşam.(allerji uzmanımızı değiştirme kararı verdik şimle!!). GÜN BOYU,KEYİFLİ-ateşsiz-DÜN YEMEYEN VE KUSAN ÇOCUĞUN AKSİNE NORMAL YEMİŞ -BAŞ AĞRISI DURMUŞ-SADECE BURUN AKINTISI VE TIKANIKLIĞI KALAN KIZIM..muayenede de gayet iyiydi ki AĞZINI AÇINCA BENİMDE GÖRDÜĞÜM BEYAZ KÜMELER VARDI BUĞAZINDA. DR. WBC düşük olmasına rağmen içim rahat etsin diye buğaz sürüntüsü isterken - YİNE bir kademe daha atlayalım diye burun sürüntüsü de rica etti. kıramadık!! boğaz enfk. NEGATİF-(tahminimce hızlı beta)--ama burun sürüntüsünde da A VİRÜS -POZİTİF ÇIKTI.. şaşırmadım ve sevindim desem yeridir.. çünkü okul ve sınıfımız kırılıyor. çapa falan artık test yapmıyor. EŞİM- h1n1 de YAPTIRALIMMI diyince.. ne gerek var-boşa para harcarsınız. piyasada başka A VİRÜS varmı ki dedi!!NORMAL- HATTA HAFİF TABLOYLA GEÇİRDİĞİ ORTADA. tedbiren tamiflunuz dolapta dursun-durumunda bir anormallik olursa konuşuruz dedi.. AÇıKÇASI TÜM BU HAL -TAVIR GÜVEN VERDİ GİBİ.. de sıra allerjiye-bronşit ve rinitine gelince kortizonlu fıs-fısı kesmekle -HELEDE ŞU SIRA(oda sizin sayenizde yine.. allah razı olsun hocam) ÇOKİYİ YAPMIŞINIZ-ZATEN SÜREKLİLİK OLMAZ BUNLARLA-sadadece KORUMAK-DENETİM VE KONTROL ALTINDA TUTMAK İÇİN - adını ilk defa duyduğum-SINGULAİR PEDİATRİK- BAŞLADI. hep akşam-aynı saatte.. çiğneme tableti beceremez deyince GRANÜR HALİNİ MEYVE PÜRSİNE KATARAK??SÜREKLİ TAKİP EDERİZ-AŞARIZ DİYE UMUYORUM DİYE RAHATLATTI .. AMA ŞU AN Kİ GRİP HALINDE BİLE BAŞLAMAMIZI ÖNERDİ.bu gece yine hafif ateş ve iştahsızlık-bulantı başladı. bu nasıl vürüs ki semptomlar bir gelip bir gidiyor-? ama keyfi hala yerinde, bir tek burun iptal . ben bizim bal-limon-zencefile devam ediyor-dün gecede yaptığım gibi ateşe müdahele etmiyorum( oda sayenizde ki böylesi hızlı-hafif ve kolay geçirmemiz bundan sanırım)ŞİMDİ TEK TEREDDÜTÜM BU İLAÇ.. montelukast SODYUM ihtiva ediyor. VE keşke okumasaydım ama yan etkileri fecahat !! NE OLUR akıl-fikir.. sürmenaj oldum ben hocam.. KULLANAYIMMI BU İLACI?? ŞU GRİP HALİNDE YADA NORMAL ZAMANDA BİLE VARMIDIR MUHTEMEL TEHLİKESİ.. size çok güveniyoruz..sormadan veremyiz sayın hocam??SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMLEeee..
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2009 Saat 14:31
|
Singulair, astım ilacıdır. Bunun haricinde kullanılması, kötü niyettir. Allerji ilacı değildir. Astım krizi esnasında kullanılmaz. "İnfluenza-A" pozitif çıkması "Domuz gribi" demek değildir. Ne yani şimdi bu şekilde olan hastalar ( domuz gribi geçirdik deyip)aşı yaptırmasınlarmı?? Benim H1N1 ile ilgili makalemi okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2009 Saat 18:06
sabrınıza tşk. hocam.. zaten bize bronşit demek ASTIM demek dedi.. 45 dak. geçmiş imizi-deri ve kan testlerini inceleyip-rontgenlerini inceledikten sonra GÖĞSÜNÜ UZUN SÜRE DİNLEYİP HİÇ SES YOK,NORMAL SOLUNUM YOLU HASTALIK TABLOSU YADA MİKROP ETKENLİ AKCİĞERE İNİŞ YOK. meslektaşımın teşhisini aynen onaylıyorum- TEDAVİ AMAÇLI YAPILACAK BİŞEY YOK-KORTİZONLU FIS-FIS 15 GÜN KULLANILMIŞ ZATEN.. O VE VENTOLİN RAHATLATMAK İÇİNDİR.. ŞİMDİ ÖKSÜRÜK OLDUĞUNDA ,ÇOK RAHATSIZ ETTİĞİNDE VENTOLİN ,,zaten bir yaşından beride allerjik rinit tablonuz var.. AİNGULAİR LE takip ve koruyuculuk yapalım dedi.. SİZDE ASTIMDA VERİLİR DEMİŞSİNİZ.. DEMEK Kİ KULLANIYORUZ.. TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM HOCAM.. umarım doğru yoldayızdır.. şu burun ve öksürük illetinden iş nefes darlığına varmadan kurtuluruz inşallah..bu arada A GRİBİ -her ne gribiyse İYİYE GİDİYOR.. Hakkıınızı helal edin..
|
|