Doktor kontrolü ve soya lesitini hk.
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19708
Tarih: 18 Kas 2025 Saat 18:02
Konu: Doktor kontrolü ve soya lesitini hk.
Mesajı Yazan: keskine
Konu: Doktor kontrolü ve soya lesitini hk.
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2009 Saat 03:40
Merhaba Kızımız 21,5 aylık,Geçen hafta boğazları kızarmıştı ateşi yükseldi ve antibiyotik kullandı doktoru kontrolünde.Antibiyotik bittiğinde şikayetleri(ateş,halsizlik) kontrole gitmedik şu an keyfi yerinde görünüyor kontrole gitmelimiyiz?haberlerde mecbur kalmadıkça hastaneye gitmeyin diyorlar kalabalıktan ötürü.Birde bazen ağlarken çok bağırıyor sesi çatallaşıyor normal midir?yoksa ağlarken bağırırkende mi sesin normal çıkması lazım.Çatallaştığı için problem devam ediyor mudur diye endişelendim.Teşekkür ederim.
Ayrıca Haberlerde GDO lu gıdalar arasına soya lesitininide saydı.Soya lesitini kızımın kullandığı mamalarda var( mi..pa) hala anne sütü alıyor ve yoğurdu severek yiyor ama süt hiç içmiyor.Anneannesi dedesi teyzeleride gelirken çikolata v.s yerine sevdiği mama ve yoğurtlardan getiriyorlar bende yediriyordum şimdi kafam karıştı.Birçok ürünse soya lesitini var ne yapmalıyız? persentil hesaplamaya baktım kilosu 75-90 boyuna göre kilosu ise 25-50 persentilde bu sorun yaratır mı?
Tekrar tekrar teşekkür ederiz.Sağlığınıza duacıyız .İyi ki varsınız....
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2009 Saat 11:50
|
Doğru, hastanelerden uzak durun. Şu anda durumu iyi olduğuna göre, evde kalmanız en iyisi. Ses çatalması, ses tellerini zorladığının işareti.Çok bağırmasın. Ses tellerinin damar sistemi olmadığından, zedelendikleri zaman iyileşmezler. Lesitinin bir zararı olmayacak. Her türlü GDO zararlıdır diye bir şey yok. Otomobillerde adam öldürüyor . Otomobil kullanımı ile işleri bozulan nalbant ve semerci'nin "Otomobiller zararlıdır " demesi gibi bir şey. Kontrollu bir şekilde kullanılmalarında sakınca yoktur. Tabii kötü niyetle kullanılırlarsa, tehlikeli olurlar. Aynı motorlu araçlar gibi.. FAYDALI KULLANIMI OLDUĞU GİBİ ZARARLI KULLANIMIDA VARDIR. KONTROL ŞARTTIR...
|
Mesajı Yazan: keskine
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2009 Saat 16:01
|
Peki ses tellerine kalıcı zarar gelmiş midir şimdiye kadar? Nasıl anlayabiliriz?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2009 Saat 16:27
|
Ses telleri zarar gördü ise, sesi kart çıkar.. Herhangi bir şey yapmak zor. Boğazına "Tantum Verde" sprey'den günde 4 defa 2 fıs yapın bakalım iyi gelecekmi??
|
|