Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bakıcı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çalışan Anne & Bakıcı & Kreş
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19732
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 21:12

Konu: Bakıcı
Mesajı Yazan: cbeduk
Konu: Bakıcı
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2009 Saat 10:41
16 aylık bir oğlum var. Mecbur olmadığımdan oğlumun doğumundan bu güne kadar işe dönmeyi düşünmemiştim ancak kısa bir süre içinde işe başlamam gerekiyor. Onu bakıcıya bırakırken nasıl bir yol izlemeliyim? İlk günler bir-iki saat bırakıp sonra bu süreyi artırmalımıyım ya da başta ben de bakıcıyla beraber durup sonra tamamen mi bırakayım? Bir geçiş dönemi olmalı mı evetse bu ne kadar sürmeli?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2010 Saat 22:57
işe halen başlamadıysanız ve bakıcı sorunun halen yaşıyorsanı tekrar yazın. kısa sürede yanıt vermeye çalışacağım

-------------
özlem

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2010 Saat 11:57
Oğlumun perianal fissür ameliyatı olması gerekiyor. O yüzden işe dönemedim. Uzun süren bir rahatsızlık dönemi oldu. Gelecek sonbahar 2 buçuk yaşında olacak. Direkt kreşe vermeyi düşünüyoruz. Bu dönemde bana bağımlı olmaması için nasıl bir oyun anlayışı içinde olmalıyım kısaca biraz değinir misiniz? Bazen kendi haline bırakayım diyorum. Yalnız konuşması gecikecek diye de endişe ediyorum. Çok ilgilenirsem de beni bırakamaz diye düşünüyorum. 19 aylık henüz hiç bir kelime konuşmuyor. babaya ve bana "abba" diye çağırıyor. Ne önerirsiniz?

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2010 Saat 22:09
onunla bol bol konuşun, hikaye okuyun, gündelik yaşantınızı ev içinde biraz sesli olarak yaşayın ve asla bu konuda endişelenmeyin. bazı çocuklar sürekli biriktirirler ve birden cümlelerle konuşmaya başlarlar. henüz erken ancak 2-2.5 yaş sonrasında hala konuşmuyorsa işaret ettiklerini çok fazla anlamayabilirsiniz. 19 aylık çocuk kendi başına çok fazla vakit geçiremeyebilir ancak tüm günü ona ayırmanız da gerekmez

-------------
özlem

Mesaj Tarihi: 12 Şub 2010 Saat 14:05
Özlem Hanım iyi günler..
Hem kendime zaman ayırabilmek için hem de oğlumun evde çok yalnız büyüdüğünü düşündüğüm için yakınımızdaki kreşlerde oyun sınıfı aradım ancak hiçbirinde yoktu. 1 haftadır günde 2 saati geçmemek üzere kreşe gönderiyorum.
Bırakırken çok ağlıyor. Ağlamaları pazartesiden-cumaya biraz daha azaldı. Öğretmeni videoya da çekmiş daha sonra arkadaşlarıyla mutlu mesut oynuyor. Böyle devam etsek alışır mı yoksa küçük diye kreşe göndermesek mi? 2 saati en fazla ne kadar artırabiliriz?
Evde de bazen babası aklına geldikçe ağlamaya başlıyor, böyle bir huyu yoktu. Nasıl davranmam gerekir?

Mesaj Tarihi: 18 Şub 2010 Saat 14:01
gönderdiğiniz süre yeterli. okulda sizden mutlu olduğuna göre göndermeye devam edin. sizlere karşı davranışını da fazla ilgi göstermezseniz bir süre sonra bırakacaktır

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat