laktoz intoleransı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19750
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 17:54
Konu: laktoz intoleransı
Mesajı Yazan: akin0636
Konu: laktoz intoleransı
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2009 Saat 15:09
İyi günler Kadir Bey,
Oğlum 3.700 gr ve 50cm olarak dünyaya geldi. Daha sonrasında kilo alımı çok az oldu 45 günlükken kilosu 3.850 gr boyu ise 57 cm idi. Bir çok doktora başvurduk.Kimisi zamanla alcağını söyledi kimisi anne sütünün besin değerinin düşük olabileceğini ve mama takviyesi yapmamızı söyledi.Oğlum günde 6-7 defa kaka yapıyordu bazen kakası sümüksü köpüklü yeşil renkte idi. Kaka sert olmamasına rağmen zorlanarak ve ağlayarak yapıyordu. Bunun üzerine beslenme konusunda uzman bir doktora gittik. Kakasına bakar bakmaz laktoz intoleransı teşhisi koydu ve o gün anne sütünü kesmemizi ve som adlı mamayı kullanmamızı söyledi. Gaita idrar ve kandan 24 tahlil yapıldı. Ama laktoz gaita da çıkmadı amip antijeni çıktı. 10 günde mama ile 1 kilo aldı. Anne sütünü ısrarlarımız sonucu sadece gece vermemiz söylendi. Yine de gündüzleri de vermeye çalıştım.Ama bu arada mastit gibi rahatsızlıklarım oldu oğlumda sık emmeyince sütüm azaldı. Oğlum şu an 4.5 aylık 7.400 gr 65 cm . Süt proteinli mama kullanmaya başladık problem çıkmadı.Mamaya alıştığı içinde anne sütünü almak istemiyor.Sütüm de 60-70 cc civarında.Emzirmeye çalıştığımda kendini ittiriyor. Anne sütünün ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Ne yapmalıyım sizden bu konuda yardım istiyorum.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2009 Saat 21:54
Yeni doğan döneminde "Laktoz entoleransı" olmaz. İleri yaşlarda çıkar. Bebeğinizin meme ile olan muhabbeti kesildi ise, bir daha emmez. Çok uğraşmanız gerekir, bu arada kilo kaybı olabilir. Amip o yaşlarda olmaz. Kilosu iyi, normal mamalardan denemişsiniz ve bir rahatsızlık olmadığına göre teşhis zaten yanlış.. Bana kalırsa 45 günlük ikenki tartısı yanlış idi. 7cm. boy alacakta, kilo alamayacak. Olacak şey değil. Veya doğum kilosu yanlış idi. Zira yeşil kaka çok yemesine bağlıdır. Bir kaza kurşununa kurban gitmişsiniz. Keşke bizim eski mailleri (yeşil kaka) okumuş olsa idiniz.
|
|