Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

uyku ve kusma sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20506
Tarih: 27 Eyl 2025 Saat 18:13

Konu: uyku ve kusma sorunu
Mesajı Yazan: deryace
Konu: uyku ve kusma sorunu
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2009 Saat 22:07
Bebeğim 10 gün sonra 3 aylık oluyor. Gece uykusu ve kusma sorunumuz var. Bazı geceler sabahlıyoruz. Sürekli ağlıyor ve susturamıyorum. Gündüz uykusu max 4 saat bazen de 2. Akşamda ana kucağında sallayarak uyutuyorum.Gaz problemi olduğunu sanmıyorum. Emdikten sonra gayet rahat çıkarıyor. Günde 3-4 defa kakasını yapıyor. Kimi zaman yumurta sarısı kimi zaman yeşil. 1 hafta öncesine kadar sürekli emmek istiyor ve memede olmak istiyordu. Bu yüzden çok bunalıyordum. Emme süresini 3-4 saate indirgedim. Bu seferde aşağı yukarı 1 saatimizi emerek geçiriyoruz. Ama en azından  daha fazla süt üretebiliyorum. Şu an 6 kilo civarında..
Emdikten sonra peynirli ve bazende muhallebi kıvamında kusuyor. Bu hergün ve genelde her emmeden sonra oluyor. Bazende burnundan geliyor. Acaba uyku düzenini nasıl sağlayabilirim. Ve de kusması normal mi ve ağlaması. Aslında bazen yatağına koyasım geliyo orda ağlasın bakalım nekadar sürcek die ama çatlar felan die korkuyorumSmile zaten odasında uyumuyor. yanımızda başka beşik var orda uyuyor. Ana kucağında uyuduktan sonra kendi yatağına koyunca uyanıyor. Beşiğe koyunca uyuyor. Birde bazen yastığın üzerine koyuyoruz beşiğin içine yumuşak olunca hoşuna gidiyor sanırım. bir sakıncası varmıdır vücut gelişiminde bilmiyorum. Tüm bunlarla ilgili yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler..

-------------
d€ry@c€

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2009 Saat 14:37
Yeşil kaka çok yediğini gösterir. Bu durumda olan sancı gaz sancısından beterdir. Çok yedirmeyin...

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2009 Saat 14:46
kusması da çok emmesinden mi kaynaklanıyor acaba?

-------------
d€ry@c€

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2009 Saat 15:00
Kusma 2 türlü olur: -1) "taze-taze" süt gibi kusar; Ya çok yedirdiniz, yada gazını iyi çıkarmıyorsunuz demektir.. - 2) "kesik-kesik, ekşi kusmalar; çok sık aralarla besliyorsunuz demektir..

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2009 Saat 00:01
Teşekür ederim hocam
peki 3-4 saat ara ile  beslemem doğru olur mu?
anne sütü dışında bir şey vermiyorum.
uykusu biraz düzene girer gibi oldu.
en azından sabahlamıyorumSmile gece 2:30 a kadar takılıyoruz bazen
ama 1 haftadır deliksiz sabaha kadar 8 saat uyuyor. kusma hala devam..
bir de ağzının suyu akıyor sürekli böle köpürcükler oluyo ağzında neden kaynaklanıyor olabilir?

-------------
d€ry@c€

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2009 Saat 12:31
3-4 saat normal olanıdır. Ama sütünüz azalmaya başladığında da sık emmek isteyecektir, o zaman bir ek gıda teklif edip, kontrol etmeniz gerekir. Ağız suyu bu aylarda normaldir...

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2009 Saat 15:04
İlginiz için teşekkür ederim.

İyi Çalışmalar.KizBebekKizBebek

-------------
d€ry@c€

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat