Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

D VİTAMİNİ, KİLO ALAMAMA, DİŞ

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20551
Tarih: 07 Eyl 2025 Saat 05:00

Konu: D VİTAMİNİ, KİLO ALAMAMA, DİŞ
Mesajı Yazan: yüsra
Konu: D VİTAMİNİ, KİLO ALAMAMA, DİŞ
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2009 Saat 10:34
 hocam merhaba kızım duru hastaneden çıktığımızda 2.600 gr. boy:46 cm baş çevresi:33 cm. 9.aya kadar herşey çok normal ilerliyordu ama 9.ayda kilo 7.490 boy:68 cm baş çevresi:44 cm de durdu. bu arada 6 diş çıkardı ama ishal falan olmadı. yani çokda sorunlu geçmedi diş çıkarmamız. şimdi 11.ay bitti kilo:7.800 boy:68 cm baş çevresi 44 cm. 02/12/2009 da doktorumuz calcidine granül günde 1 defa 1 çaykaşığı sipraktin şurup gece 11 de 1 tatlı kaşığı efa-vit günde 1defa 1 tatlı kaşığı birde devit-3 ampul ayda 1 defa verdi kullanmaya başlayalı 8 gün oldu ama sadece uykusu düzeldi iştahında hiç birşey değişmedi. hiç bir şekilde süt içmiyor ancak arada sırada devam sütüne cicibebe koyarak belki birkaç kaşık zorla. ne yapmam gerekiyor ilginize şimdiden teşekürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2009 Saat 20:15
Devit3 ampul öyle başı boş bir şekilde heray verilmez.. 1-2 hadi 3 olsun, ama ondan sonra D-vitamini zehirlenmesine sokarsınız çocuğu Birde Efa vit veriyorsunuz, Dvitamini çok gelebilir. ..Calcidine gereksiz, kabızlık yapar, iştahı kapanır...  Dişler ishal veya sıkıntı yapmaz, kocakarı uydurmasıdır... Sipraktin bir ölçeğe cıkın.

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 11:20

hocam calcidine gereksiz demişsiniz ama ben belirtmeyi unuttum buradaki doktorumuz raşitizm teşhisi koydu calcidine granülüde onun için verdi genede keseyim mi? ayrıca sipraktini içindeki ölçeklemi vereceğim bide ne zaman vereyim gene akşam saat 11:00 de tok karnınamı?

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 11:22
bu arada 11 aylık bir bebeğe göre kızımın kilosu ve boyu normalmi?

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 13:33
Calcidine "Harb zamanı veya kıtlık zamanı" gibi süt bulamadığımız zaman kullanıyoruız.. Halihazırda süt-peynir ve yoğurt bol olarak bulunurken, hiç gerek yoktur.. Tabii ilaç firmasına "şirin" gözükeceksen, başka... Çocuğunuz 8 aylık gibi, süt miktarını arttırın... Sadece kalsiyuma değil, ayrıca sütün "protein" inede gerek var...Su yerine süt içirin.. Bu ardada etini ve meyvasınıda ihmal etmeyin. 

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 19:37
hocam sipraktin için bişey dememişsiniz hangi saat de vereceğim. buradaki doktor gece 11 de bir tatlı kaşığı vermemi söylemişti.siz nasıl vermemi öneriyorsunuz.

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 11:48
Sipraktini aynı şekilde, ama 1 ölçek verin, 1 hafta kullandıktan sonra 3 gün ara verin..

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 17:15
hocam biz sipraktini zaten 8 gündür akşamları 1 tatlı kaşığı veriyorduk.bugün keselim 3 gün sonra akşamları 1 ölçek mi verelim?

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 13:08
Eğer tatlı kaşığı (yarım ölçek kadardır) ile sonuç aldı iseniz dozu arttırmayın..Siz sonuç alamadığınızdan, ölçek ile bir deneyin. 5 gün 2x1 öçek verip, 3 gün arar verin, sonucuna bakalım..

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2009 Saat 13:59
hocam kızım hala kaşık görünce köşe bucak kaçıyor. ne yapacam bilmiyorum.

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2009 Saat 09:53
Eski maillere bakın.

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2009 Saat 20:00
hocam merhaba sipraktini vermemle kesmem arasında hiç fark olmadı hala savaşarak birkaç lokma yedirebiliyorum. mesela öğlen sebze çorbası yaptım onu güzel yedi. ama akşam devam mamasıyla cicibebe yaptım sadece 1 lokma yedi sofrada pilav vardı sadece pilav yemek istedi. bende verdim yeterki yesin diye. pilav sadece bir örnek eğer sevdiği başka bişey varsa onada aynısını yapıyor. ne yapmalıyım bırakayım yesin mi?yoksa ısrar edip devam mamasını mı yedireyim. yada akşam
 başka ne verebilirim.

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2009 Saat 16:30
Yarım litre sütü garantiye alın, birde bir köfte kadar etli gıdasını yesin, üstüne pek karışmayın.

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2009 Saat 21:22
sabahları ancak 200 ml sütle pirinç unu yapıyoruz zorla onu yediriyorum ama labne peyniri çok seviyor. ondan bayağı yiyor. birde gün içinde 2 küp kadar danino yoğurt yiyor. bu onun günlük süt ihtiyacını karşılarmı. sipraktini ne yapalım onunla iligili bişey yazmamışsınız devam edelim mi?

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2009 Saat 11:07
Çok çaresiz kaldığınızda Sipraktin kullanın. Peynir ve yoğurt ile süt ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat