Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

tuvalet eğitimi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20569
Tarih: 08 Ara 2025 Saat 06:05

Konu: tuvalet eğitimi
Mesajı Yazan: zeynepx
Konu: tuvalet eğitimi
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2009 Saat 22:56

Merhabalar Kadir Bey;

Tuvalet eğitimi hakkında size danışmak istedim. Kızım 21 mayıs 2008 doğumlu. Yaklaşık 1 aydır kakası geldiğinde kaka diye haber veriyor. Aslında kakasını öğrenmesini ben sağladım. Kakasını yaptığını anladığımda kakamı yapıyorsun diye sordum, bezine yaptığı kakasını gösterdim. O da yaklaşık 1 aydır belki daha fazla oluyor kakasını söylüyor yapmadan önce. Ben de belki yapar diye klozete oturtuyorum söylediğinde fakat yapmıyor, oynuyor. Kaldırıp bezini bağladığımda bezine yapıyor. Ama çişten haberi yok. Üstüne gitmeli miyim? Öğretmeli miyim tuvaletini yapmasını?

Bir de kızım nezle. Bugün altıncı gün; ilk günden beri aşırı burun tıkanıklığı var, ateşi falan olmadı halsizlik de yapmadı. Hiçbir ilaç kullanmadım. Ama aşırı derecede burnu tıkalı. 6 gündür doğru düzgün uyku uyumuyor. İll…n de kullandım. (c..d m.x de kullanıyorum). Çocuğun burnunu koparasım geliyor. Yapabileceğim başka bir şey var mı? Bir de hocam böyle hafif hastalıkta bile 4 saate bir c….ol, ya da pe….us veren tanıdıklarım var. Pe…us u önermediğinizi biliyorum, c…ol vermek doğru mu?

Cevabınız için teşekkürler; saygılar…

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 13:28
Calp..l sadece ateş düşürür... Ped...us ile birlikte verilirse, "parasetamol " zehirlenmesi olur zira her iki ilaçda parasetamol 120mg. ihtiva eder..Aileleri ikaz edin, çocukların karaciğerini mahvedecekler. Yeni yetme doktorlara kim öğretti ise, yanlış öğretmiş ve hala aynı yalış öğretme devam ediyor. Aylardır ikaz ediyoruz, kimsenin taktığı yok... İllaki "sopa zoru" olacak.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat