Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sütüm yeter mi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20587
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 13:16

Konu: sütüm yeter mi?
Mesajı Yazan: sevdays1
Konu: sütüm yeter mi?
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 17:59
merhabalar,tam 3 haftalık anneyim.sütle ilgili endişelerim var.bu gün bebeğim bir göğsümü emdikten sonra memeyi bıraktı ve uyudu.sonrasında o memeyi boşaltmak ve diğerini de uyarmak için sütümü pompa yardımı ile her iki memeden de sağdım.yarım kahve fincanından daha az süt geldi.bu normal mi?bebeğimin kaka ve idrar yapması normal,onda bir problem yok.ama son 5-6 gündür çok sık emmek istiyor uyanıkken.yetmiyor mu,doymuyor mu diye korkuyorum.bir de benim ailemde(annem ve ablam) süt olmuyor,onlar bebeklerini emzirememişler,süt kesiliyormuş kısa bir süre sonra.bu durum bende de olur diye de korkuyorum.arkadaşlarımla konuştum,onlar ilk 40 gün süt rezervlerin doldu doldu,dolmadı zorlanırsın diyor.bu doğrumudur.ayrıca göğüslerim de öyle aşırı dolgun değil,ilk haftaki dolgunluk yok.ne yapmam gerek.uygulayacağım bir diyet ya da bir şey var mı?lütfen yardımcı olun.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 18:33
Canım doktorumuzunda dediği gibi cıvık ve altın sarısı kaka yapıyorsa doyuyor demektir.Bende Kuzey doğduğunda bir kaç hafta bocaladım.Sen emzirmeye niyetli ol ve bol bol emzir

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Mesajı Yazan: ELa-m
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 18:45
bencede korkma o azcikta olsa doyar
ama bir$ey soyleyim sana $u pompa azaltiyor sutu:s ben sadece 2,5 aydan biraz fazla emzirebildim çok uzgunum bu konuda, ilk cocuk olunca tecrube olmadigindan destekde çok fazla olmayinca,cocuk doymuyor endli$esi bendede vardi,:(((

-------------
E$e v kIzI eLa

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 19:07
öncelikle cevaplandırdığınız için teşekkürler.peki göğüslerimin dolgunluğunu yitirmesi(gerçi bu günün her saati böyle değil ama yine de fazla dolgun değil) normal mi?

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2009 Saat 19:55
öncelikle forumda sütle ilgili topickleri okumanı öneririm...orda çok fazla bilgi derlemiştik...işine yarar

ikincisi kadir hocamız da der hep süt olayı kafada bitiyor...

bebek emme hareketi ile göğsü uyarır..bu uyarır beyinde oksitosin hormonu salgılanmasını sağlar ve süt üretimi başlar...ne kadar emzirme okadar çok süt....

sütüm yetermi kaygısını sil....sütüm yetiyor de:)

40gün  rezervi..yaşadığım deneyimlere göre bence saçmalık...

gögüslerinin en dolgun olmadığı anlarda bile bebeğinin emdiğini göreceksin

annen ve ablanda süt olmamasını da dert etme bu olay kalıtsal bişey değil ki....

sevgiyle büyüt bebeğini:)

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesajı Yazan: AtaDenizim
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 10:03
canım arkadaşımıza kesinlikle katılıyor beyinla alakalı sen bol bolemzir bak görüceksin ayrıca kendini motivasyon olarak iyi hissetmelisin ki bebeğine de yansımasın.

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 13:57
ilalin yazdıklarına aynen katılıyorum bol bol su iç birde... pozitif düşün ve formda süt ile ilgili okadar çok şey paylaştıkki hepsini okumanı tavsiye ederim...

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 14:19
bende sibelin yazdıklarına aynen katılıyorum canımThumbs UpThumbs Up bol bol su iç ve ayrıca acaba sütüm yetiyormu sütüm az mı gibi düşüncelerdende uzaklaş.

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 15:12
teşekkürler arkadaşlar.içime su serptiniz doğrusu.yani diyosunuz ki 40 gün rezervi,göğüslerin dolgunluğu falan takılma.umarım herşey öyle gelişir:)

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 16:10
Arkadşlar çok güzel yazmışlar. Son derece rahat ol... Şu an sütünü azaltabilecek tek şey sütüm yetmiyaor endişesi olacaktır. Bu mucizeyi yaşa, hisset ve bol bol emzirmeye devam et canım. Ben uzun süre emzirdim. Hatta çalıştığım için oğlum kendi emzirmeyi terkettikten sonra bile 2 yaşına kadar sağarak verdim sütümü. Her damlası mucize... Bol huzur, sulu gıda, bebeğine sevgi toplamı eşittir şakır şakır süttür. UnutmaSmile

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 16:29
ahh duygu ahhh hala sen aklıma geliyon süt sağarken LOL
işe başladığımda süt konusunda okadar yardımın oldu kiii hala sağarken şarıl şarıl dereleri düşünüyom LOL

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 16:34
Ben 2 sene düşündüm o dereleri. Şimdi de sen düşünLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL
Dereden sıkılılrsan şelaleye geç. Okyanusa kadar yolu varLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 16:38
olur olur LOL

-------------

Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 17:01
duygu emzirirken yemek de yiyordu değilmi egemen?

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2009 Saat 15:55
ne şelalesi,dersi ya.bir tekniğiniz varsa bana da anlatın arakadaşlar?

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2009 Saat 16:20
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15503&title=sutu-bool-anneler - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15503&title=sutu-bool-anneler
bu topik sana yardımcı olacaktırSmile

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2009 Saat 16:24
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15584&PN=1&title=anne-sutu-ve-emzirme - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15584&PN=1&title=anne-sutu-ve-emzirme

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2009 Saat 21:10
Orjinalini yazan: zeynep zeynep Yazdı:

duygu emzirirken yemek de yiyordu değilmi egemen?
Zar zor yiyordu işteLOLLOL Damarıma basmaLOLLOLLOLLOL İştahsız zibidi.Cry

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2009 Saat 22:02
aynı dertten bende muzdaribim duygu ondan sordum emiyor ve doğru düzgün yemek yemiyor hazırladığım o kadar şeyden aldığı 4 kaşık Confusedemzirmeden versemde almıyo emmek istiyorConfused

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2009 Saat 13:31
Orjinalini yazan: sevdays1 sevdays1 Yazdı:

ne şelalesi,dersi ya.bir tekniğiniz varsa bana da anlatın arakadaşlar?

tamamen iş düşünmekte bitiyo pozitif olacaksın. Ben işe başladığımda sütüm azalmıştı duygu dereleri düşün şarıl şarıl dereler uğura gelsin sütler demişti Big smile şelale dere espirisi burdan gelir...Wink

teknikler ve tecrubeler ile de arkadaş link vermişSmile

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat