bebeğimin gaz sorunu
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebeğim & Çocuğum Hakkında
Forum Tanımlaması: (Bebeğim & Çocuğum Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2059
Tarih: 16 Ağu 2025 Saat 06:45
Konu: bebeğimin gaz sorunu
Mesajı Yazan: rabia narin
Konu: bebeğimin gaz sorunu
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2007 Saat 10:29
1) Bebeklerde gaz problemi neden olur?
Bebeklerin yaklaşık %20 sinde, 3 hafta-4 ay arasında görülen, sıklıkla akşamları, durdurulamayan ağlama nöbetleri şeklinde kendini gösteren ve kolik diye adlandırılan durumun esas nedeni çok iyi bilinmemektedir. Bazı teoriler vardır:
Davranışsal: Bebeği beslerken doğru pozisyonda tutamamak ve böylece çok hava yutmasına sebep olmak, besledikten sonra gazını iyi çıkaramamak Organik: Karbonhidrat sindirimindeki yetersizlikler, barsak hareketlerini sağlayan sinir sisteminin henüz yeteri kadar gelişmemiş olması, mideden yemek borusuna kaçaklar Psikolojik: Anne ve babanın acemiliği ve buna bağlı huzursuzluğu, annenin doğum sonrası depresyonu, stres, bebeğin dışarıdan gelen ses, görüntü, hislerle baş etmeyi becerememesi gibi etkenler sorumlu tutulmaktadır. Ancak genel eğilim, bunun kendiliğinden 3-4 aylıkken geçecek bir gelişim süreci olduğunu kabullenmek yönündedir. 2) Anne sütü ile beslenen çocuklarda mı yoksa mama alan bebeklerde mi daha çok görülür?
- Gaz görülme sıklığı anne sütü veya mama alan bebekler arasında fark göstermemektedir.
3) Kaç aylık olana kadar bebekler gaz probleminden şikayetçidir?
- Bebeklerin gaz problemleri genellikle 3-4 aylıkken kendiliğinden geçer.
4) Anne ve babaların ilk etapta yapmaları gerekenler nelerdir?
- Anne ve babaların gaz için alabilecekleri bazı önlemler var, fakat gaz, bazı bebeklerde ne yaparsanız yapın oluyor ve 3-4 aylıkken kendiliğinden geçiyor. Bunu bir gelişim süreci olduğunu bilmek ve paniğe ve ümitsizliğe kapılmamak en önemli noktadır. Alınabilecek önlemlerden bazıları şunlardır:
Eğer anne bebeğini emziriyorsa, kendine gaz yapan yiyeceklerden uzak durmalı. Örneğin, soğan, kuru fasulye, karnabahar, brokoli, kepekli yiyecekler, lahana, portakal, limon, greyfurt. Kafein içeren içecekler, çikolata, çay hem gaz yapar, hem de bebekte uykusuzluğa ve huzursuzluğa sebep olur. Ayrıca anne nikotin, yani sigara kullanmamalıdır. Bazı alerjik bünyeli ( özellikle alerjik deri döküntüsü, egzama, saman nezlesi ve astımı olan) anneler, inek sütü içeren yiyecekleri (süt, yoğurt, peynir, hatta tereyağı) aldığı takdirde bebekte hem fazla gaz, hem de ishal,deri döküntüsü, burun akıntısı, öksürük gibi alerjik belirtiler olabilir. Emziren anneler bebeklerinde aşırı gaz olduğunda, kendi diyetlerindeki bu maddeleri gözden geçirmeli ve bir süre için bunları kesmelidir (özellikle bebek 4 aylık olup, gaz problemi geçene kadar). Eğer bebek mama ile besleniyorsa, inek sütü bazlı mamalar gaz yapıyor olabilir. Bu durumda, bebeğin doktoru ile görüşüp, mama değişikliği tartışılabilir. Eğer bebek biberonla besleniyorsa, çok küçük veya çok büyük delikli emzikler, bebeğin fazla hava yutmasına ve çok gazı olmasına sebep olur. Bazen emzik vermek işe yarayabilir. Beslenme sırasında, her 5-10 dakikada bir veya bir göğüsten diğerine geçerken ve mutlaka beslenme bittikten sonra bebeğin gazı çıkarılmalıdır. Gaz sanc ıları tuttuğunda, anne-baba sakin olmalı, bebeği kucağına alıp, ninniler mırıldanıp, kucağında gezdirmeli. Ritmik hareketler ve devamlı sesler ( elektrik süpürgesi veya saç kurutma makinesinin sesi gibi) sakinleştirici olabilir. Evde çılgınlar gibi bağıran bebek, doktora gitmek için arabaya biner binmez susar, yani araba ile gezdirmek de iyi bir fikirdir. Bebeğin karnını, sırtını ovmak, anne-baba yanındayken onu yüzüstü yatırmak (Dikkat! Uyurken mutlaka sırt üstü yatıyor olmalıdır!), veya anne-babanın bebeği kendi göğsü üzerine yatırması da işe yarayabilir. Bebeğin, ayakların ve karnına sıcak havlu veya havlu içinde yakmayacak sıcaklıkta su torbası konulabilir. Ilık bir banyo, özellikle de en çok sancının olduğu akşam saatlerinin hemen öncesinde, bebeği sakinleştirip, sancıları önleyebilir. Anne sütü alan ve 6 aylıktan küçük bebeklerde, anne sütü dışında bir şey verilmesi önerilmese de bazen papatya, rezene çayları işe yarar. 5) Gaz sancısı geçmeyen çocuklar için yapılması gerekenler nelerdir? Doktora götürmek gerekir mi?
- Huzursuzluk ve ağlama nöbetleri ilk başladığı zaman, doktora götürüp tüm tablonun gaza bağlı olduğuna, başka bir problemi olmadığına emin olduktan sonra yukarıda sayılan yöntemler denenebilir. Eğer hiçbir şey işe yaramıyorsa, bunun geçici bir olay olduğunu, bebeğin iyi olduğunu düşünerek onu biraz yalnız bırakmak veya başkalarından yardım isteyip, biraz bebeğin olduğu ortamdan uzaklaşmak anne-baba için yapılabilecek en iyi iştir.
6) Gaza karşı ilaç vermek doğru mudur?
- Gaza karşı kullanılabilecek çeşitli ilaçlar vardır. Bir kısmı ciddi yan etkilere sebep olabilir. İlaç kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır.
-------------

o ğ l u m o l m a d a n a s l a . . .
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2007 Saat 16:43
malesef bizim de en büyük sorunumuz hala devam eden gaz problemi, dr. bazı bebeklerin dokuz ay sürebilir dedi 
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: nilay
Mesaj Tarihi: 02 Eyl 2007 Saat 16:47
allah o miniklere huzur anneye sabır versin....
------------- http://lilypie.com">
|
Mesajı Yazan: annayake
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2007 Saat 03:06
arkadaşlar 27 günlük oğlumla hep sabaha kadar ayaktayız, çok gaz sancısı oluyor siz neler yaptınız bişeyler söylermisiniz.çok ağlıyor, uyumak istiyo ama bir anda basıyo feryadı, hem ıkınıyo hem ağlıyo, sizin bebeklerinizde de oldumu böle şeyler
|
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2007 Saat 13:13
aaaah aaah   bana gaz deme, benim kızım 8,5 aylık hala çekiyoruz, gece gündüz ama bizim kızın mide gazı rahatsız ediyor, sen 4 ayına kadar sabret, bizde bir anormallik var çünkü, genelde 4. ayından sonra bu tür sıkıntılar yaşanmaz pek fazla, gözünü korkutmak istemem, biz istisnayız sadece, eğer gaz barsaktan ise, bacaklarını karnına doğru çek, bir elinle de hafifçe karnına bastır, bazen o şekilde rahat gaz çıkarabiliyorlar 
|
Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2007 Saat 11:52
Mesajı Yazan: aybilgem
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2007 Saat 18:35
benim kızım da 15 günlük olduktan sonra başladı gaz sancıları.ilaç vermemek için dirndim başta ama fazla dayanamadık yavrum uykusunda bile çırpınıyordu,.... damla kullanmaya başladım faydasını gördük.bir de bebeği yüzüstü yatırıp sırtını ovalamak da işe yarıyor,benim kızım gazını bu pisyonda çok rahat çıkarıyor
|
Mesajı Yazan: incimercan
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2007 Saat 15:39
sağol rabiacım çok faydalı bilgiler vermişsin. bende gaza karşı kullandığım silahlardan bahsedeyim size:))
belki çok şaşıracaksınız ama gaza bire bir iyi gelen 1. silahım
KİMYON.. ama bildiğimiz toz kimyon kullanmıyorum çekilmemiş diri kimyon
kullanıyorum. malum toz baharatların içine istenmeyen farklı şeyler de
karıştırabiliyorlar.
bir çay kaşığı kimyonu cezveye koyup üzerine 1 bardak kaynar su
döküyorum. 5 dk dinlendikten sonra ocakta bir taşım kaynatıyorum ve
süzüp, soğutup oğluma veriyorum.ne gaz kalıyo ne bişey.. bunu
kayınvalidem söylediğinde çok şaşırdım onlar hep yaparmış. hiç gaz
problemi de çekmemiş çocuklar torunlar.. internetten araştırdım. kimyon
gaza iyi geliği gibi kemikleri de geliştiriyormuş.
ilk haftadan itibaren yavaş yavaş çoğaltarak verilmeli. önce 1 çay
kaşığı ile başladım. şimdi oğlum 2.5 aylık ve her gün 60 ml veriyorum.
gaza karşı 2. silahım da çörekotu, nöbet şekeri ve muskatı
(aktarlarda bulabilirsiniz)
(100 gr çörekotu, 3 muskat, 50 gr nöbet şekeri) iyice
havanda dövüp tülbentten geçirerek toz haline getiriyorum ve emziği bu
karışıma batırıp veriyorum günde 1-2 kere.. bunu da annemden öğrendim
ve ilk 1 ay uyku nedir bilmeyen komşumuz bunu uygulayınca rahat yüzü
gördü. çocuğumuza bir zararı da yok. yalnız bunu balla karıştıranlar
varmış. kesinlikle 1 yaşına kadar hatta 3 diyen uzmanlar bile var bal
vermeyin. çocuğun midesi için çok ağır. kabızlık ve daha sonrasında
önemli hastalıklara yol açabiliyor.
|
Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2007 Saat 17:22
İlk oğlum da hint cevizi satılıyor aktarlarda küçük bir şey çay kaşığına sütümü sağı, bıçakla ondan kazıyordum idare ederdi o zamanki şartlara göre arda da ise bir arkadaşım alman marka bir gaz damlası önerdi geçen sene 25 liraydı ama çok etkili ve bebek huzur içinde uyuyor tavsiye ederim yazılımını yanlış hatırlıyor olabilirim ama adı ..... bence denemkte fayda var bol uykulu gazsız günler
|
Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2007 Saat 17:28
derya'cım ilaç ismi vermek yasak bu yüzden yazında ufak bi oynama yaptım .isteyen olursa özelden verirsin .
------------- Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2007 Saat 17:38
pardon canım bilmiyordum
|
Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2007 Saat 17:42
bidaha olmasın  
------------- Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2007 Saat 17:44
yaaaaaaaaaa bana çömez muamelesi yapma muhtemelen ben ablayımdır döverim 
|
Mesajı Yazan: laren
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2007 Saat 02:14
Canim gaz sorunu gercekten anne ve babalari caresiz birakan bir durum ama gecen programda(AOA)izledim ilac önermiyor doktorlar yapilmasi gereken tek sey cocugu bol bol hareket ettirmekmis yani bebisinle ilk 3 ay ayrilmaz ikili olacaksin cünkü 3 ayina kadar bebeklerde hareket kabiliyeti yok ve gaz sorunuda hareketsizliten kaynaklaniyomus ben doktorun yalancisiyim
------------- ASKLARIN EN GÜZELI SENSIN LARENIM
http://www.glitterfy.com/" rel="no follow">
|
Mesajı Yazan: bejan
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2007 Saat 15:37
merhaba drum bana tarif verdi.ÇOK GÜZEL GAZ ÇIKARTIYOR.zerdeçal havlican tane kimyon rezene bunlardan birer çay kaşığı demliğe koyun üzerine bir çay bardağı kaynamış su dökün iki dakika sonra bir çay kaşığı erin kalanını siz için
------------- k
|
Mesajı Yazan: KEREMIM
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2007 Saat 16:58
canim cok zor bi donem seni cok iyi anliyorum....beni oglum 4 aylik hala yasiyoruz ...dun gece uyuyamadi gaz nedeniyle....aslinda bi okadar hareketli ama genede yasiyoruz hala....benim oglumda kolik ve reflu vardi....bagirsak gazi yetmiyomus gibi birde mide asiti yetiyordu....3 ay cok zor gecti....damla mutlaka kullan...bende basta cok direndim kullanmamak icin ama sonra keske kullansaymisim dedim....cunku bebek uyuyamadigi icin daha cok huzursuz oluyo...bence ilk donemler icin uyku cok onemli...bebeisin eger kolikse ki insallah degildir..bu forumda kolik konusu var onlari bi oku belki faydasini gorursun...ben sac kurutma makinasiyla uyutuyordum o donem....
------------- Omrum
|
Mesajı Yazan: abersan
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2007 Saat 17:33
BENİM OGLUM bir buçuk yıl gaz sancısından cekti.beni emmeyi bırakınca gaz sancısıda geçti.yani benden alıyormuş .
|
Mesajı Yazan: pinara80
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2007 Saat 10:11
benim oglum 7 aylık hala gaz sorunu var. yeni dogdugu zamanlar ... kullandık simdi ise bitki caylarıyla gecirmeye calısıyoruz
------------- anne olunca anneliği anladım
|
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2007 Saat 11:02
Mesajı Yazan: pinara80
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2007 Saat 11:43
pardon ben daha yeniyim form kurallarını tam bilmiyorum ondan isim verdim bundan sonra dikkat ederim
|
Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2008 Saat 15:47
canım allah yardımcın olsun benim kızımda en şiddetli gaz sancısı çekti yurtdışında bile ilaç getirttim hiç yararı olmuyor,kullanmadığım ilaç,bitkisel kalmadı 6. ayını doldurduktan sonra geçti.bazı tavsiyelerde bulunabilirim:yediklerine dikkat et asitli ve gazlı yiyeceklerden uzak dur.yemeklerinde bol miktarda kimyon ye.kimyon bazılarına çok iyi geliyor bi dene. allah sabır versin canım.
------------- ZÜLAL(Bookworm)
|
Mesajı Yazan: botag
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2008 Saat 15:15
benim kızımının 6 aya yakın sürdü gaz problemi.şimdi 9 aylık bazen yediklerinden hala oluyor.kurutma makinası harika bir çözüm.Duru'yu çok rahatlattı.bir de masaj.karnına yaptığımız masaj ve bacaklarını büküp uzatma gazını çıkartmasına faydalı oldu.biz s....ilacını kullandık.ithalmiş.ondan da fayda gördük.fakat ilacı bıraktığımızda zorlandık.ona alışmış.
|
Mesajı Yazan: gul55
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2008 Saat 19:39
ahhh bende çok çekiyorum mete mden
-------------
yavrum , en doğal en insanca emeğim benim.....
|
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2008 Saat 19:58
gul55 Yazdı:
ahhh bende çok çekiyorum mete mden |
Az kalmış canım. İlaç kullanma sadece. Bol bacak masajı yapmanı tavsiye ederim canım. Allah kolaylık versin. Bebişini öperim. 
|
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2008 Saat 10:12
teşekkür ederim duygu07 , kızlar bebişim gaz sorununu büyük ölçüde halletti artık illaki emdikten sonra gaz çıkarmaya biliyor daha sonra alttan çıkarıyor. Birşey soracağım alttan gaz çıkarması çok kokulu oluyor acaba midesi bozuk falan olabilir mi bir ilgisi var mı bununla?
-------------
|
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2008 Saat 23:01
çok teşekkür ederim zehra içim rahatladı.
-------------
|
Mesajı Yazan: HaYaL
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2008 Saat 00:52
bu gaz denen şey ne başa bela bir olaymış yaaa
------------- http://yusufbarankoksal.blogspot.com/ - http://yusufbarankoksal.blogspot.com/
|
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2008 Saat 01:33
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2008 Saat 15:46
------------- http://yusufbarankoksal.blogspot.com/ - http://yusufbarankoksal.blogspot.com/
|
Mesajı Yazan: sedefk
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2008 Saat 20:22
Merhabalar herkese,
Benim de kızımda çok ama çok gaz sancısı vardı, hatta kolik diye artık doktor adlandırdı. Hiçbir ilaç fayda etmedi. Sadece bir hareket var, onu yapınca süper gaz çıkartıyor. Bacaklarını tutup tam karnının ortasına bastırın. Korkmayın..
Birde bebekler saç kurutma makinesinin ve elektrik süpürgesinin sesini çok severler. Bu sesler anne karnındaki bir sese benzermiş. Gaz sancılarını unuturlar bu sesleri duyunca. Deneyin mutlaka..
|
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2008 Saat 01:47
saç kurutma makinesini bizede bir hemşire söyledi. gerçektende çocuk inanılmaz bir şekilde sakinleşiyor o sesi duyunca kapattığım anda tekrar başlıyor ağlamaya. yani sonuç yusuf baran bey sakinleşiyor annesiyle babasının başına gürültüden ağrılar giriyor 
|
Mesajı Yazan: nurtenboz
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2008 Saat 22:40
HaYaL Yazdı:
fatoş canım bende seni korkutmak istemem ama ben kızımı 15 ay emzirdim sonra kesmek zoruna kaldım o zamana kadar gaz sancısı çekti banada dediler 40ı geçsin bekledik,4aylık olunca dediler 6ay 8ay hepsi boş hayallerdi 15ay hergün ağlama krizleri,kullanmadık ilaç kalmadı piyasada bitki ilaçları hepsi boştu bizimkinin gazına  yemek yemiyordu doktorumda yavaş yavaş sütten kes dedi o aralar çok bağlıydı anne sütüne bende mecburen kestim ogünden sonra gaz problemi yaşamdım arada üşütmezse tabi
|
------------- selinim, yaşam kaynağım....
|
Mesaj Tarihi: 29 Şub 2008 Saat 00:21
Nurtenciğim benim kızım malesef kendi isteği ile 11. ayında emmeyi de bıraktı ama hala gaz sıkıntımız devam ediyor, bir türlü geçmek bilmedi, artık belki ayaklanınca geçer diye bekliyorum 
|
Mesajı Yazan: nurtenboz
Mesaj Tarihi: 29 Şub 2008 Saat 00:55
fatoş Yazdı:
Nurtenciğim benim kızım malesef kendi isteği ile 11. ayında emmeyi de bıraktı ama hala gaz sıkıntımız devam ediyor, bir türlü geçmek bilmedi, artık belki ayaklanınca geçer diye bekliyorum  |
evet bence de ayaklanmasından sonra yararı olur. umudunu yitirme canım 
------------- selinim, yaşam kaynağım....
|
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2008 Saat 02:19
ahhh gazzz ahhhhhhhhhh 
|
Mesajı Yazan: seydaulgen
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2008 Saat 02:08
Gaz çıkartmak için en güzel masaj şöyle arkadaşlar;
yatağa sırtüstü uzanıyorum kızımıda tam karnımın üstüne yüzükoyun yatırıyorum. Bi taraftanda beni gördüğü için sıkılmasını ağlamasınıda engellemiş oluyorum yani... Sırtına aşağı yukarı ovarak pat pat vuruyorum. Acayip gaz çıkarıyo 
Denemenizi tavsiye ederim... 
|
Mesajı Yazan: didemkız
Mesaj Tarihi: 22 May 2008 Saat 16:07
mrh.Bende 35 günlük anneyim benimde gaz sorunum var.Aslında tecrübesis olduğum için başka sorunu var sanıyodum çok ıkınıyodu emerken bile ağlıyodu bacaklarını aniden çekiyodu bide karnından acayip sesler geliyodu bende sinidirm sisteminde bi problem var sanıyodum ama geceleri çok kalmıyodu.Bende anladımkı sorunum gaz.Dün 23 e kadar ağladı ama nasıl ağlama azdaha susmasaydı doktorun yolunu tutmuştum.Umarım kırkında geçer büyük bi umutla kırkını bekliyorum.
|
Mesajı Yazan: BULUT
Mesaj Tarihi: 27 May 2008 Saat 22:59
bisimde en buyuk problemımız su aralar
sanki hiç geçmicekmiş gibi geliyor bu gaz sancıları bebeğimin canının acıdığını görmekte üzüyo beni kullanmadığımız ilaç kalmadı zeytin yağı içiriyorum 2 3 damla bitki çayları damlalar vs.
emmmiyorda maalesef memeyle kavga ediyo deli oğlan dr pasif emme konusunda diyo sağıp veriyorum bende bunun da etkısı buyuk sanırım her ne kadar gaz giderici biberon kullansamda
amacım alabildiği kadar anne sütü alması
artık 40 dan sonra gene kavgayla emmmesini sağlamaya çalışıcam inş savaşı ben kazanırım  
|
Mesaj Tarihi: 27 May 2008 Saat 23:47
Bizimn gaz sıkıntımıza hiç bir çare yoktu, her şeyi denemiştim, çok çektik gazdan, geceleri saat başı uyanıp, kıvranıyordu yavrum bebeklerin gaz sıkıntıları 15. günden sonra başlar, normalde de, kırkı çıktıktan sonra değil, 4,5 ayından sonra geçer ama bizim 13-14 ay sürdü, şu an 15 aylık, hala gazı oluyor ama eskisi kadar şiddetli değil
|
Mesajı Yazan: melek uslu
Mesaj Tarihi: 27 May 2008 Saat 23:54
BULUT Yazdı:
bisimde en buyuk problemımız su aralar
sanki hiç geçmicekmiş gibi geliyor bu gaz sancıları bebeğimin canının acıdığını görmekte üzüyo beni kullanmadığımız ilaç kalmadı zeytin yağı içiriyorum 2 3 damla bitki çayları damlalar vs.
emmmiyorda maalesef memeyle kavga ediyo deli oğlan dr pasif emme konusunda diyo sağıp veriyorum bende bunun da etkısı buyuk sanırım her ne kadar gaz giderici biberon kullansamda
amacım alabildiği kadar anne sütü alması
artık 40 dan sonra gene kavgayla emmmesini sağlamaya çalışıcam inş savaşı ben kazanırım   |
selam benım kızımda 2 aylıkken memeyı emmek istemedi bende biberona sağıp verdım ama çok üzüldüm beni emmediği için doktorum inat et aç kalınca emer uykuya dalacağı zaman ya da uykuda ver dedi şimdi kendi alıyo t shıtumu meme istediği zaman .Bence bekleme vermeye çalış sessiz bi yerde dene bide meme ucun yoksa benım küçüktü silikon meme uçlerı var onlardan kullanm onuda bıberon gıbı kolay kavrıyolar emmeye devam ediyolar ç.Biberonla sağıp verırsen alışır sonra kabul ettıremezsın bıde gaz için s..b s...plex dıye alman ilacı var bende acayıp işe yaramıştı
------------- Asya Liva http://lilypie.com">
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
|
Mesajı Yazan: sevalce
Mesaj Tarihi: 28 May 2008 Saat 01:47
Arkadaşlar gaz sancısı için annenin kimyon yemesi etkili oluyormuş diye duydum.Ay hiç dayanamıyorum bebişlerin sancılanmasına     acı acı ağlamaları anneyi mahvediyor.Denemekte fayda var bence belki sizde de işe yarar(umarım)
|
Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 29 May 2008 Saat 10:44
gaz sıkıntıları, sancılar, o hain kramplar yavrularımızı parçaladı.
Emre 5 aylık olduk
bizimde ilk zamanlar ki gibi olmasada gaz sıkıntılarımız var bunun için bol bol rezene ve kekik çayı tüketiyorum yanı sıra s...b s...ex kullanıyoruz
bu yetmiyormuş gşbş kaka yaparken de çok kıvranıyoruz. bunun içinde günde 2 tane kivi ve arada ananas tüketiyorum
doktorumuz orhanbey beni süt diyetine aldı 2 ay süt ve ürünlerini tüketmicem ve tabi yanı sıra gaz yapan gıdalarıda nohut fasulye portakal suyu mercimek vss...
hepiniz sağlıklı ve sabırlı günler dileriz...
|
Mesaj Tarihi: 29 May 2008 Saat 10:53
canımmmmm çok geçmiş olsun yavrucağızına 2 erkek annesi olarak çok iyi bilirim gaz sorununu 2 oğlumda çok gazlıydı çıldırırdı çocuk gazdan ben de uykusuzluktan
alperde aktardan hint cevizi aldım bıcakla kazıyıp sütüme koyuyordum ehh işte çok ta fazla bir sonuç alamadım ama rahatlatmıştı çocugumu arda tabi yeni dönem çocuğu dediğin damla bize çok iyi geldi onu kullandık. zaten yaşından sonra geçecek az sabır 
|
Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 31 May 2008 Saat 12:55
bende bekliyorum yaşına gelsin kendi halinde mutlu mesut yesin-uyusun istiyorum.
gazı bi geldimi eyvah eyvah durmuyor yerindde. şimdi yavaş yavaş ek gıdaya geçicez. eilk olarak elma vermeyi düşünüyorum. bağırsakları bi düzene girer İnşallah
|
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2008 Saat 03:34
D.ğ.d.n markasının bir bebek çayı var. İçinde anason, rezene, papatya falan var. O çayı ben tüketirdim, bebeğim de gece sütümü emerken uykuya dalardı. Çok rahat uyurduk :)
|
Mesajı Yazan: meral75
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2008 Saat 13:54
Deryacigim 1 yasindan sonra kesin gecermi dersin???  bizde oglumla 5 aya yakin cok zorlandik beni emiyodu gaz yapicak hic bir sey yemesemde sancisi oluyodu.. ek gidalara baslayinca azcik azaldi simdi 8 ayina gircek sükür önceki aylara bakilirsa iyi ama bazen beni emmedigi halde gazi oluyo.. yiceklerine dikkat etsemde.. acaba biberom mamasi gaz yaparmiki??
|
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2008 Saat 03:49
annayake Yazdı:
arkadaşlar 27 günlük oğlumla hep sabaha kadar ayaktayız, çok gaz sancısı oluyor siz neler yaptınız bişeyler söylermisiniz.çok ağlıyor, uyumak istiyo ama bir anda basıyo feryadı, hem ıkınıyo hem ağlıyo, sizin bebeklerinizde de oldumu böle şeyler
|
Bir tane bitkisel bir ilaç var. Z.nc. diye, onu şu an çevremdekiler çok övüyor.Anında gazı yok ediyormuş..
|
Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 19 Tem 2008 Saat 09:07
z.n.c yi bizde çok kullandık iyi geliyor ama bebek bazen almayabiliyor. acı elmayağı (adaçayı) yağı karnına ve topuklarına sürüyoduk oun çok faydasını gördük çok pis kokuyodu ama gaz sorununa kökten ve bitkisel çözüm oldu. bide bitkisel şurup var isterseniz özelden atarım adını oda herkeste işe yaradı çevremde biz hariç. m.l.p nın rezene çayıda iyi geliyordu öööf çocuğumun midesi ecza dolabı gibi olmuş
|
Mesajı Yazan: nisanaz
Mesaj Tarihi: 19 Tem 2008 Saat 11:46
canım çok geçmiş olsun bunları hepimiz yaşadık ama ben kzıımın gazını gidermek içinz.n.k ilacını kullandım bazen o bile yaramadı ama en iyi çözüm dağ kekiği kaynat sende iç oda içsin birebir
------------- 07/08/2007 12:05
|
Mesajı Yazan: gülgün
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2008 Saat 23:22
benim bebeğimdede gaz sorunu vardı.eczaneye gidip derdimi anlattım ilaç ismi veremem ama bitkisel bir ilaç verdiler.ve cok ağlayıp gazı olduğunu anladığım an bir kaşık veriryorum hemen cıkarıp rahatça uyuyor.siz birde eczaneye sorun
|
Mesajı Yazan: _bilge_
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2008 Saat 23:48
tontişim Yazdı:
benim bebeğimdede gaz sorunu vardı.eczaneye gidip derdimi anlattım ilaç ismi veremem ama bitkisel bir ilaç verdiler.ve cok ağlayıp gazı olduğunu anladığım an bir kaşık veriryorum hemen cıkarıp rahatça uyuyor.siz birde eczaneye sorun |
bitkisel bile olsa ilaç kullanma taraftarı değilim yediklerinize biraz dikkat edin ve doktorunuza danışamadan eczaneye sorup ilaç almayın. adam satacağı malı kötülemez.aman dikkat
------------- bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız
|
Mesajı Yazan: meral_87
Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2008 Saat 23:56
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2008 Saat 00:31
ben hemen kayısı yşyom bol bol bebeğimin bişeyi kalmıyo bu arada kırmızı erik de yedşmmi ii geliyo oğluşum rahatlıyo ben emdikten sonra
|
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2008 Saat 01:19
Arkadaşlar hep söylüyorum ama yine yazayım, ben geceli gündüzlü 14 ay kızımın gazından çok çektim hala da devam ediyor ama eskisi kadar sıkıntı yapmıyor ilk aylarında pek ilaç almadım, baktım kurtuluş yok, 6. ayından sonra, tavsiye edilen ilaçları, bitki çaylarını ve bir çok şeyi kısa süreli denedim ama faydasını görmeyince hemen bıraktım, malesef benim kızıma hiç bir şey fayda etmedi, hem alttan, hem üstten çok gazlıydı, buna rağmen kesinlikle sallamadım, çok sabrettim, yürümeye başlayınca geçti, sakın gözünüz korkmasın normalde 4. ayından sonra gaz sıkıntısı bitiyor ama bazı bebeklerin benim kızımda olduğu gibi uzun sürebiliyor, dilerim ne bebek, ne de anne uzun süreli gaz sıkıntısı yaşamaz
|
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2008 Saat 01:23
Aaay dikkat ettim de, gazdan gerçekten o kadar çok çektim ki arkadaşlar, bu topiğin her sayfasına da günlük tutar gibi bir şeyler yazmışım 
|
Mesajı Yazan: sarp
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2009 Saat 19:14
canım ilk aylarda bizimde gaz sorunumuz oldu.yediklerine dikkat et.bebişi emzirirken dikkat et doğru emzirmeye çalış bazen çok hava yutuyorlar buda sıkıntı yapıyor.ayrıca gaz masajı yap karnına.göbek deliği etrafında yuvarlak sekilde ve bebeğinin bacaklarını karnına doğru it.ayrıca ben sıcak havlu veya sıcak su torbası koyuyordum çok suyu kaynatmadan.gaz damlası kullandım. milupa rezene çayı kullandım bunnlar rahatlatıyoo.bebişini güle güle büyüt.......
|
Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2009 Saat 15:15
met-il işe yaramıyo dediler doğrudan zin--o aldım olmadı bugün birde met-il aldım ayrıntılı karın masajını netten öğrendim yaptım olmadı sıcak havlu koydum olmadı rezene içirdim,içtim olmadı her türlü emzirme tekniğini denedim yine hava yuttu..bu kaçınılmazmış zaten yemeklerimde hep kimyon tüketiyorum yine oluyo yine oluyo poposunu kaldırdım altına çarşaf koydum olmadı bacaklarını karnına ittirdim olmadı 45 dakika boyunca gazını çıkarmaya çalışıyorum ufacık bir gık çıkıyo üstüne birde zor kaka sıkıntısı başladı ... neyapcağımı şaşırdım walla
sakinleştirmeside çok güç artık uyku saati geldiğinde yan yatırıp uykuya daldırabiliyorum...
gaz sancısı çeken arkadaşlar sakinleştirmek için neler yaptınız yazın yaw:)
------------- Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2009 Saat 15:22
kolay gelsin ilalcim zor valla,ben seha'da pek gaz sıkıntısı yaşamadım,ama fatoş ben buraya üye olduğum ilk günlerden beri hep ne kadar çok çektiğini anlatıp dururdu,hatta bi kaç ay öncesine kadar hala sıkıntılarının devam ettiğini söylemişti,herhalde artık sona erdiki yazmıyor yani inş. bitmiştir ,aramızda en tecrübeli fatoş senin için yazar bişeyşer dimi fatoşum
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2009 Saat 15:24
okumuştum fatoşu burdan..hatta dün akşam gazla uğraşırken aklımada geldiii
fatoşşş yetiş..saç kurutma makinasının sesinden başım çatlayacak 
------------- Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2009 Saat 15:39
Geldim canım, bana mı seslendin, İlal inan hala gazı oluyor ve geceleri bu yüzden uyanıyor, gazını hiç kolay çıkaramıyor, 14 ayına kadar bu çok aşırıydı, şimdi gece uyanınca hiç değilse ağlamıyor, karnını ovuyorum, geri uyuyor ama boş yere o ilaçların hiç birini kullanma, ne kullandıysam fayda etmedi, onlar hiç bir işe yaramıyor karnına sık sık masaj yap, bacaklarını ileri geri çek, bunu yaparken de karnına hafifçe bastır, belki biraz iyi gelir ama ben bu zamaan kadar gazın bir çaresini malesef bulamadım 
|
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2009 Saat 15:40
kendimi sabır ve güç konularına doğru telkin edeyim bari...yorgunluğu,stresi geçtim o canhıraş ağlamaları içimi parçalıyor
|
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2009 Saat 16:04
İlal fırsat buldukça dinlen canım, dinlenince de sütün olur, stres ve sıkıntı yapma, öyle böyle büyüyorlar işte 
|
Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2009 Saat 16:07
Ayaklarini ileri geri ittirirken, elinle de karnina koy asagi dogru siva. Dogru mu anlattim ya... Ilk bas onemli olan yukardan cikarmasi gazini...
------------- Sofra'ya buyurun...!
http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/
|
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2009 Saat 17:41
maymun etti bu kız beni herşeyi denedim..en sonunda dayanamayıp bende ağlamaya başlayınca sustu kocaman bir garç yaptı..şimdi babası geldi..ona devrettim azcık...
|
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2009 Saat 17:43
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2009 Saat 17:49
Kizlar sizde kendimi goruyor gibiyim Elif azicik sussun, azicik uyusun diye nasil dua ederdim. Nasil beklerdim azcik uyu kizim diye 
Ilal'im beni eski gunlerime goturdun, Allah coooook yardimcin olsun canim benim... Daha yolun basindasin hayatim 
|
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2009 Saat 17:55
ayy bana kimse dememişti gaz sancısını..hamilelik nasılda toz pembeymiş...allah kzının gazını az yapsın diye dua edin ne olur:)
|
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2009 Saat 18:00
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2009 Saat 18:03
Ayrica not duseyim,hicbirsey ise yaramiyor ilac adina... Bosa masraf etmeyin, ugrasmayin.
Cozumu cikana kadar alkis seklinde vurmak  Elifte o kadar dikkat ettim, sunu yeme bunu yeme, bunu ye sunu ye dediler dediklerini yaptim. Elifte yuzum gulmedi. Bir ise yaramadi yani yine de oldu. Eymen de ne istiyorsam yiyorum kisitlama yok... Elhd. sorun yok... Olacagi varsa oluyor sanirim bunu bende daha cozemedim... 
|
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2009 Saat 11:24
bu topici bari ilalin gaz günlüğü olarak değiştirelim..dün gece hep gaz çıkarma ile uğraştım..aralıklı uyuduk ama onda bile yavrum kıvrım kıvrımdı...
acaba üşütüyormuyum ben bebğimi..çok kalın giyinmek istemiyor..kızarıp bozarıp ağlıyor..bende uzun kollu body üzerine pijama takımı,üzerinede penye yelek giydirip ince penye battaniye ile sarıyordum.arkadaşlımla konuştuk yetmez o dedi..bende yeleği çıkarıp kalın bir pijama takımı daha giydirdim.çoraplarını ikiledim..saç kurutma makinasını ayaklarına tuuttum hemen bir gaz çıkardı...
önceden azmı giydiriyomuşum ben?
|
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2009 Saat 11:33
Evin ısısı nasıl,çok çok fazlada sarmak ii değil,minik bebekler hareketsizliktende gaz çıkartamıyo,ben Zuhali hep hereketlendirirdim,bacaklarını bisiklet sürer gibi yapar,karnına kaldırırdım pırt pırt çıkarırdı,çok giydirdiğinde çok sardığında altını falan açacağın zaman çok sıcakladığndan üşür,beni yeni doğum yaptığımda doğalgaz sobalıydı yanınca yanına gider orda alırdım altını üşümezdi..Bende bi kollu badi alta,üstünede bi takım giydiridim penye battaniyeye sarardım,battaniyeyi çıkarırsam yelek giydiriyodum,altınada çorap,ayaklı pijama,onun üstünede takımın pijaması bu kadar..sıcak daha çok rahatsız ediyo bebeği,zuhal hemen sivilcelenirdi sıcaktan anlardım ben çok sardığımı serbest bıraktım,çokta alıştırmamak lazım sıcağa..
|
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2009 Saat 13:39
o sivilceleri bende cok yasadim. bana hep bebek kilo alacagi zaman oyle olur dendi, sonra temiz olmayan biri gordu ondan oyle oldu dendi... oyy oyy...
megerse tecrubesizlikten cocugumu cok sariyormusuz ondanmis... usumesin usumesin diye kat kat kat... simdi oglusun iki kat kiyafetle dolasiyor... dogumdan sonra birazcikti sivilcelerden sonra gecti. bi ara kadir beye sordum, cocugu pisirmeye yaklastirmissin dedi   eymeni degil de gercekten elif hansayi cok pisiriyormusum...
eminem hakli sicaga da dikkat et, fazla sicakta da durmak istemiyorlar... oda sicaksa eymen de huysuzlaniyor daha serin bir yerde durmak istiyor biraz dolasitiriyorum serinde sesini kesiyor 
|
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2009 Saat 18:29
met--l gaz kabarcıklarını biraraya topluyor..sırtını sıvazlayıp hangi noktada kıvranmaya başlıyorsa oraya pat pat vurunca gaz çıkyor.. elma yağı ayaklarının altına,göbeğinin altına koltuk altlarına sürünce ısıtıyor 45 dak sonra gaz çıkıyor zin-- ne işe yaradığını çözemedim henüz fakat sabah verince akşama etki gösteriyor sanırım. birde nurse ha--- adında bir şurup keşfettim..gaz sancısını kesip sakinleştiriyor en azından ağlaması kesildiği için gazla mücadele daha kolay oluyor..
dün bütün gün kızım canhıraş hiç susmadan ağladı çıkardığı gazları görseniz içinden canavar çıktı sanırsınız..garç kelimesi halt etmiş yanında
şimdi biraz daha rahat...gaz konusunda iki günde kendimi çok geliştirdiğime inanıyorum:)
ha birde kesinlikle başını serin ayaklarını sıcak tutmak gerekiyormuş...
|
Mesaj Tarihi: 15 Oca 2009 Saat 18:46
ogreniyorsun gulum... kolay gelsin sana...
o garc kelimesine bittim, eymen de bir cikariyor ki sormaa  
|
|