Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Isırıyor!!!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20605
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 07:21

Konu: Isırıyor!!!
Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Konu: Isırıyor!!!
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 13:51
arkadaşlar pelinin ısırma huyu var...ne bulursa ısırıyor...Smile
selini kaç kere ısırdı..elini,yüzünü.....yavrum oyun için yaklaşıyor ama pelin hemen ısırıyor...
beni ve babasınıda ısırıyor...biz neyse ama selini ısırnca morarıyor kuzumun ısırılan yeri..Cry
bazen kızıyorum bu seferde dudağını büzüp ağlıyor..üzülüyorum o zamanda...
konuşuyorum, kızım yapma o senin kardeşin diyorum ama daha küçük olduğu için hiç bişey anlamıyor...
salı gün akrabamız geldi onada söyledim..ağzına vuruver diyor Angry AngryAngryAngryAngryAngry asla vurmam kuzuma..

ne yapabilirim...çare varmı arkadaşlar...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 14:23
aynı dert bizdede var yüzümü öpmeye (yalamayaLOL) çalışırken pattt ısırıyo kolumu yüzümü çenemi neresi denk gelirse Confused
kadir bey memeyi ısırıyo diyen bi üyeye sende onu ısır demişti bende denedim acıtmadan hafif ısırdım onu daha bi hoşuna gitti zibidinin LOL

napacaz bende bilmiyom Confused

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 14:28
LOLbende denedim sibelciğim..cadı oyun sandı kolunu tekrar uzatıyor LOL

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 14:31

o sırada ilgisini başka yöne çevir canım,başka olu yok bu tarz şeylerin,dövmek aslaAngrykızıp bağırmakta işe yaramıyor,ve oda asla...sadece her ısırma teşebbüsüne girdiğinde,eline bi oyuncaK VER,KUCAĞINA AL BAŞKA YERE GÖTÜR,VEYA EL ÇIRPARAK ŞARKI SÖYLEMEYE BAŞLA UNUTSUN O AN ,BU ŞEKİLDE YAVAŞ YAVAŞ DÜZELİR ANCA.

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesajı Yazan: AtaDenizim
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 14:36
canım arkadaşıma bende katılıoyorum aynı sorun bizde de vardı dikkatini dağıtmak gerekiyor hatırlımıyor mu derseniz hatırlıyo hiç unutmuyor ama bıkmadan dağıtıcaksın dikkatini o zaman unutuyo LOLLOL

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 14:36
mesela zeren gögsümü ısırırken eskiden bende tepkimi  o an meme vermeyerek gösterirdim .şimdi artık ıssırmıyor.Pigeğer ıssırırsa seni tepkini sert bakarak ver ağlamasınada o an dayanacaksın napıcan.yoksa hep ısırır

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 14:47
3,5 yaşında yiğenim var onunda yüzünü ısırdı..çocuğun suratı mosmor oldu...şimdi pelinden korkuyor kaçıyor..LOL

ısırma teşebbüsünü gördükçe müdehale ediyorum ama beraber oyun oynarken bile hemen ısırıveriyor..
görmediğim zamanlarda oluyor yanii...

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 14:48
ayy aynı sorun bizde de var dişleri çıktığından beri hemdeEmbarrassedalttaki 2 dişi tornavida  ,üstteki 2 dişide  kazma gibi bi ısıryo yüreğime iniyo acısıCryCrybırakıyorum  indiriyorum kucağımdan bu sefer  bacaklarımı tutup ısırıyo ,kucağıma alıyorum  omzumu kollarımı ve en sevdiği yer çeneeemmmiLOL(dişleri çıkmadan önce çok  ısırırdığı için)ısırıyo  bi görsen 2 tane  küçük  diş izi her tarafım..ne yaptıysam vazgeçemedi .dişlikleri dondurucuda  dondurup eline veriyom artık onlarla bi müddet oynyo ısırıyoo bi görseniz nasıl  ısırıyoo yani koparacak resmen plastiğiLOLLOLLOLzamanla geçer umarımEmbarrassed

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 15:53
canım o dönemsel birşey alperde dişler atakta iken ne bulsa ısırıyordu
sakın vurma yavruma o kadın nasıl öğüt vermiş sana
ona canı acıyor ama kızkardeşinin bir tanem bak ağlıyor filan de açıkla durumu güzellikle
bu da geçici bir dönem merak etme nailem

Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 16:06
aman deyim vurma zaten vurmam da diyosun çok güzel...her çocuğun ısırığı keşfettiği bi dönem olur...bizde de ooldu...kesinlikle gülme ciddi bir şekilde "hayır" ya da "ısırmak yok" diyebilirsin...böyle söylediğinde susuyor ve ciddileşiyorsa, suçlanıyorsa doğru yoldasın demektir bi de bazı büyüklerimiz ısırarak seviyor varsa baştan engelle...örnek alıp iyi birşey yaptığını düşünebilir....

ben Ali ye "ısırmak yok haır" der küserdim,suratımı asardım,acısa da kendimi tutar çığlık atmazdım alışkanlığa dönmesin diye...babası da ısırdığın yeri öp oğlum derdi..öper barışırdık...çok şükür fazla uzamadan bitti o konu...

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 17:06
Orjinalini yazan: hülya-alper hülya-alper Yazdı:

ona canı acıyor ama kızkardeşinin bir tanem bak ağlıyor filan de açıkla durumu güzellikle

inşallah biz o dönemi çabuk atlatırız hülyacığım...
vurmam zaten canım...o kadına kalsa benim her yaptığıma karışıyor ama ben takmıyorum bile...anlatsam neler neler söylüyor saçma sapan...hee diyip geçiyorum...Smile

diyorum kızım bak o senin kardeşin ısırılmaz yapma diye ama anlamıyor sanırım...

annem şaka yapıyor bazen : selinim sen bize gel ya değilse pelin seni bu kış yer bitiri diye LOLLOL

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 17:08
Orjinalini yazan: meryem meryem Yazdı:

aman deyim vurma zaten vurmam da diyosun çok güzel...her çocuğun ısırığı keşfettiği bi dönem olur...bizde de ooldu...kesinlikle gülme ciddi bir şekilde "hayır" ya da "ısırmak yok" diyebilirsin...böyle söylediğinde susuyor ve ciddileşiyorsa, suçlanıyorsa doğru yoldasın demektir bi de bazı büyüklerimiz ısırarak seviyor varsa baştan engelle...örnek alıp iyi birşey yaptığını düşünebilir....

ben Ali ye "ısırmak yok haır" der küserdim,suratımı asardım,acısa da kendimi tutar çığlık atmazdım alışkanlığa dönmesin diye...babası da ısırdığın yeri öp oğlum derdi..öper barışırdık...çok şükür fazla uzamadan bitti o konu...

vuramam canım kıyamam kuzuma...zaten aklı eriyor olsa yapmaz ,,sonuçta bebek..ama milletin umrunda mı vur diyor..
ısıracağını anladığım an hayır diyorum yapma diyorum..
inşallah biran önce unutturabilirim ısırmayı...

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 17:12

bizim de olmuştu böyle bir dönemimiz.. sakın büyük tepki verme.. sinirim bozuluyordu her kucağıma aldıgımda sakınıyordum kendimi.. sıkıc bir durum ama büyük tepkiler vermeden, normal bir ses tonuyla onaylamadıgımı belirttim sürekli.. kendi kendine geçti zamanla. ama o sıralarda bu kadar rahat konuşamıyordum tabi, son derece de hak veriyorum sana..

ben çınarl ilgili hemen her sorunumu sakin ve görmezden gelme usuluyle atlattım açıkçası.. başlarda büyük tepkilerle, kesin tavırlarla yaklaşıyordum ama daha kötü oluyordu. br süredir uyguladıgım gene kesin tavır fakat dikkat çekici değil.. seni ısırdıgında beklediğin için bir tepki vermezsin ama kardeşini ısırdıgında bağırma, ağlama gibi geri dönüşümler bence tetikleyecekti onu ama inan bir süre sonra gececek.. kolay gelsin

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 17:16
büyk tepkiler vermek bazen daha kötü oluyor haklısın ama kesin tavırlar tutarlılık sağlamaz mı Burcu?
çocukdan çocuğa değişibilir de tabi...

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 17:31
tabiki sağlar meryemim.. dedim ya kesin tavır ama çok dikkat çekici değil.. kesin tavırdan kasettiğim de aynı harakete her zaman aynı tepkiyi vermek.. şimdi normal bir ses tonuyla hayır dedikten 5 dakika sonra şiddetle hayır demek veya görmezden gelmek saçma mesela.. yada görmezden geldiğin bir konuya daha sonra bağırarak hayır demek...
ısırma konusu bence görmezden gelerek atlatılabilir.. yani ben öyle bitirdim brçok konuyu. çınara bir şeyi hayır dediğin zaman o daha çok dikkatini çeker.. ancak çok katı bir tavır sergileyince biraz geri adım atar.. bu hakkımı da basit konulara kullanmak istemem açıkçasıLOLLOL
tabi çocuk kardeşini ısırıyorsa iş değişebilir..

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 19:44
Eylül ilk ısırdığında...yüzümü buruşturup ağlamaklı bir sesle...uffff çok acıdı kızım...bir daha ısırma olurmu..çok canım yanar...üzülürüm böyle dedim...ısırmadı birdaha:)

arada ısıracak gibi diş atıyo ama hemen bırakıyo...

anladıda mı böyle yoksa cazip gelmedi mi bilemiyorum:)

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 19:49
Orjinalini yazan: aşkitom aşkitom Yazdı:

Orjinalini yazan: hülya-alper hülya-alper Yazdı:

inşallah biz o dönemi çabuk atlatırız hülyacığım...
vurmam zaten canım...o kadına kalsa benim her yaptığıma karışıyor ama ben takmıyorum bile...anlatsam neler neler söylüyor saçma sapan...hee diyip geçiyorum...Smile

diyorum kızım bak o senin kardeşin ısırılmaz yapma diye ama anlamıyor sanırım...

annem şaka yapıyor bazen : selinim sen bize gel ya değilse pelin seni bu kış yer bitiri diye LOLLOL

annenin bu lafına bittim nailem yaaaLOLLOLLOL

Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2009 Saat 13:42
çevrenizdekiler ve siz bebeği ısırarak seviyorsanız ki bunu özellikle dede ve nineler yapıyor. çocuk sevmekle ısırmayı eşdeğer sayıyor ve sevmeyi ısırmak sanıyor.

Mesaj Tarihi: 15 Ara 2009 Saat 15:11
Orjinalini yazan: ahsenece09 ahsenece09 Yazdı:

çevrenizdekiler ve siz bebeği ısırarak seviyorsanız ki bunu özellikle dede ve nineler yapıyor. çocuk sevmekle ısırmayı eşdeğer sayıyor ve sevmeyi ısırmak sanıyor.

ne biz nede çevremizdekiler ısırarak sevmiyoruz kızlarımızı..zaten ısırmaya kalkışan olursa asla ısırtmam..!!
babam bazen biz çok öpüyoruz diye bile kızıyor..ısırırsak döver herhalde LOLLOL

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2009 Saat 16:12
bilalde ısırırdı bir ara bende yapma çok acıyor derdim böyle böyle anlıyor artık acıdığını
şimdi denese şişşştt diyorum hemen sırıtıyor sıpacık
geçer canım sıkma canını sen ilgisini başka yöne çekmeye çalış seline yazık olmasın

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat