Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İşte benim emzirme(emzirememe) hikayem...:((

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum sonrası yaşananlar
Forum Tanımlaması: (Doğum sonrası yaşananlar)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20617
Tarih: 30 Ağu 2025 Saat 21:14

Konu: İşte benim emzirme(emzirememe) hikayem...:((
Mesajı Yazan: gizem
Konu: İşte benim emzirme(emzirememe) hikayem...:((
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 21:48

Sezaryanla doğum yaptım, 4.5aylık bir oğlum var. Doğumdan sonraki 3.gün sütüm gelmeye başladı.  İlk günlerde ameliyat yerimde duyduğum ağrıdan(aslında ağrıdan ziyade kuvvetli bir kasılma hissiydi) dolayı bebeğimi kucağıma alıp emzirmekte çok zorlandım. Her emzirmem gerektiğinde birinin bebeğimi kucağına alıp bana vermesi ve daha sonra da yatağına yatırması gerekiyordu. Sanırım ilk birkaç gün bebeğimi yeterince emziremedim. Bunda ameliyatın vermiş olduğu yorgunluğun yanı sıra tecrübesiz olmamın da büyük payı var maalesef. Oğlum 5 günlükken sarılık oldu, ateşi çıktı ve 3 gece hastanede fototerapi gördü. Sarılığının daha çabuk geçmesi için bol bol emzirmem gerekiyordu ama bebeğim bir türlü meme ucunu kavrayıp ememiyorduL Meme uçlarım içe dönükL 3 gecenin sonunda evimize geldik. Bebeğim bir parça kendine gelmişti ve ben onu sürekli sürekli emzirmeye çalıştım. Eşim işe giderken ben oğluşu emziriyor oluyordum, eve döndüğümde yine onu emziriyor oluyordum. ‘Siz yine aynı pozisyondasınız’ diye benimle dalga geçiyordu. Sürekli emzirmeme rağmen bebeğim şöyle dala dala bir uyumuyordu. Emzirip yatırıyordum aradan 10 dakika geçiyordu yine acıkıp ağlıyordu, tekrar emziriyordum bu sefer 15 dakika sonra yine ağlayarak uyanıyordu. Bebeğim artık memeyi alıp emiyordu ama ben yutkunma sesini duyamıyordum ve bu yüzden de tam olarak emin olamıyordum sütü emdiğinden. Hem annem hem de kayınvalidem ‘Nasıl yani emdiğini hissetmiyor musun?’ diye soruyorlar, yani emiyor ama tecrübesizim bilmiyorum ki nasıl olması gerektiğini. Sırf bebeğimin anne sütü aldığından emin olabilmek için sütü elektrikli pompayla sağıp verdim bir ara, ama en bir seferde 2 göğüsten birden sağdığım miktar 30ml ile 50ml arasında oluyordu.(genelde 30ml oldu, en fazla 60ml süt sağdım.) Çok yorgun düştüğüm zamanlarda çok az miktarda mama verdim…ta ki oğlumu 24 günlükken doktora götürene kadar.(Normalde 30 günlükken doktora götürecektim ama anne sütü aldığından o kadar şüphe duyuyordum ki kilosunu merak edip 1 hafta daha erken doktora götürdüm.) Oğlum 2.880gr doğmuştu, 24 günlükken tartıldığında 2.900gr çıktı ve doktor ‘ayyy bu hiç kilo almamış anne sütü yetersiz mi’ diyerek bir doktorun adı ile anılar özel bir biberonu tavsiye etti bize.  Emzirdikten sonra biberonla mama vermemi söyledi. O biberon kullanılınca bebeğin anne memesini bırakmadığını söyledi. Ama tecrübeyle sabittir ki biberon alan bebek kesinlikle memeyi bir süre sonra reddediyor. Oğlum şu aralar memeyi daha sık reddeder oldu, sadece geceleri uykuluyken memeyi alıyorL Tabi benim de mama verdiğimden dolayı yeterince artmamış olan sütüm şimdi oğlum emmedikçe giderek azalıyor sanırımL Şimdi bebeğime bu kadar erken mama ve biberon verdiğim için bir taraftan çok pişmanım, bir bebeğin 15 günlükken doğum kilosunda olması çok normalmiş, kaldı ki benim bebeğim fototerapi de gördü diğer bebeklere göre daha fazla kilo kaybetmiş olabilir. Keşke birkaç doktora da götürüp öyle verseydim diyorum(gerçi yaşadığım yerde fazla çocuk doktoru da yok) Diğer taraftan da ‘göğüs büyüklüğüyle süt miktarı arasında bir doğru orantı olmadığını binlerce kez okumuş olmama rağmen içimden bir ses ‘göğüslerin de küçüktü zaten, meme ucun da yoktu, memelerde dolgunluk da fazla hissetmiyordun, bebeğin emerken yutkunduğunu da pek duyamadın, mama vermen şarttı zaten diyor. Kafam çok karışık…Aklımda bir sürü soru var.Keşke emzirme konusunda daha çok destek alabilseydim de oğlumu daha çok emzirebilseydim:’(

Hani doktorlar hep sütünüze güvenin diyorlar ya sanırım yaptığım en büyük hata hiçbir zaman sütüme tam anlamıyla güvenememek oldu…

Baya bir uzun oldu ama hikayemi okudunuz yorumlarınızı bekliyorum…Bebişlerini başarılı bir şekilde emziren annelere sorularım da olacak. İlk bebeğimi mamayla destekleyerek 4 ay emzirebildim ama öğrendiklerim sayesinde inşallah 2.bebeğimi daha çok emzirebilirim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: humeyram
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 22:05
20 gunluk kızım var.dogdugunda ılk gun hıc emmedı  memeyı arad bı denedım almadı.hıc zorlamadım..ertesı gunler almaya basladı zorlada olsa verdım..mama vermedım..ucu olmaya bılır emzırdıkce cıkıyo..sutun olup olmadıgını tam emerken cektıgınde memeyı bırden agzından cek sutun akıyorsa gelıyor demektır..ayrıca sutun olup bebege yaramıyorda olabılır bunden kılo almıyor olabılır..ama mama vermekle hata yapmıssın..kolaya kacmamak lazım..bıraz ugrasıp yorulup aglamasına dayanıp memeyı kabul ettırmek gerekır..eger varsa hala sutun emzırmeyı dene..sutun cogalması ıcın ayva kompostusu bol su..sıcak seyler ıc..

Mesajı Yazan: balkız
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 23:40

inş memeyi bırakmaz bebegin mamayı kaşıkla versen keşke alışmasın biberona alışınca memeyi hemen unutuyolarr bol süt yapan şeyler yee üzülme ilk tecrübelerimizde oluyo böyle şeyler inş ikinci bebeklerde olmazzz aminnnn..... bol sütlü günler diliyorum..Smile

-------------
iki küçük dünyaya gönüllü hapsoldum http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 00:03
emzirmek emek istiyor sabır istiyor..kolay değil çünkü anne bebeğinin sarılık olmasından endişe ediyor ki ilk çocuksa bu korku cok daha fazla ele geciriyor anneyi...benim ilk çocuğum 2 sene emdi ve emzirmeyle ilgili hiç sorun yaşamadım ve gordum ki bebek ne kadar emerse süt o kadar geliyor, düzenli beslenme, istirahat ve yuksek moral da çok önemli...ikinci bebeğimde emzirmeyle ilgili sorunlar yaşadım, bebeğim emmeyi reddediyordu surekli ağlıyordu ayakta sabırla direnek zorla emzirmeye çalıştım sanırım sorun gazıydı ama emmeliydi, gündüzleri hiç emmiyor desem yeridir ama geceleri cok sakin sorunsuz emiyordu demem o ki sabredip emzirmekte ısrarcı olun mukafatını alıyorsunuz şimdi bebeğim (5.5 aylık) yeni yeni  sorunsuz emmeye başladı, sessiz ve karanlık odaların da faydası olduBig smile umarım buda düzelecek gülü seviyorsak dikenine katlanacağız Wink

-------------
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 08:39
bende sezeryanla  yaptım 2 doğumumuda sütümde ancak 5.günden sonra geldi.. bende  ilk bebeğimi çok düzenli emziremedim..çok üzülmüştüm hem bu işin içinde olup hemde  etkin emzirememek beni çok üzmüştü..ama ben  emmek istemese bile 9 ayına kadar her mamadan önce (ben  biberonla değil kaşıkla veriyodum)en az  her göğüsümü bişekilde 10 dk olacak sekilde emziriyordum..ikinci bebeğimde daha etkin emzirdim ve hala emziriyorum her öğünden önce..
  bence  moral çok önemli  ,düzenli emzirmek ,bol sıvı almak(en az 3 litre),dinlenmek..
  sütün bol olur inşallahNuke

-------------
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 09:33
bende anlatayım. bende sezeryanla doğum yaptım.benimde gögüs ucum küçük olması nedeniyle bebeğim kavramakta zorlanıyordu ama ben pes etmedim satılan meme uçlarından aldım o kadar zorduki onunla emzirmek.bu arada bebeğim dogduktan bir hafta sonra sarılık oldu 3 gün hastahanede yattı ve ben her gün sabahın köründe gidip gecenin bir yarısında evime döndüm kızımı görmek emzirmek için ama emmiyordu çünkü uyuyordu ,açmıyordu gözleriniCryCrytedavi gören diğer annelerle beraber bebeklerimizi görmek için bir odaya giriyor emzirmeye çalışıyorduk daha sonra hemşireler süre doldu alıyoruz bebeklerinizi diyorlardı.en sulu göz anne ben seçilmiştim ordaCryCryherkes bebeğini emzirmeye çalışırken ben uyanmayan kızımı ,gögsümü almayan kızım öpüp koklayarak ağlayarak hasret gideriyordum 15 dakika içinCryCrymalesef hastahanede mama veriyorlardı.Cry ama ben yinee yılmadım silikonlu meme ucuyla kızımı emzirmeye çalıştım.evde mama asla vermedim.sütüm yetmiyormu azmı geliyor hiç demedim.hep olumlu düşündüm kızım doyuyor dedim ve bir süre sonrada kızım gögsümü tutmaya başladıSmileşimdi ise kızım 15.5 aylık ve hala emziriyorum.çalışmama rağmen ne sütüm ciddi bir şekilde azaldı nede kızım beni reddetti.kısmet olursa 2 yaşına kadarda emzirmeyi düşünüyorum.

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 10:50

Sanırım sorunumun ne olduğunu bulup o sorunu çözmeye yönelik çalışmalıyım. Meme dokusu yeterli mi diye bi radyoloğa görünüp meme ultrasonu çektiricem önceDisapprove Sorun meme ucuysa bir plastik cerraha gidip meme ucu bile yaptırabilirim..kafayı yedim galiba hafiftenLOL

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 10:51
meme ucu yapıyolarmış estetikleSmile 
http://www.gogusestetigi.com/category/gogus-ucu-problemleri/ - http://www.gogusestetigi.com/category/gogus-ucu-problemleri/

Mesajı Yazan: TÜBAY
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 10:59
her yeni anne bu hatalara düşebiliyor. şunu gördümki emzirmekte ısrarcı olmak lazım. doymuyor korkusu herşeyi bitiriyor. ve eğer mama verilecekse bu kesinlikle kaşıkla olmalı. emzirdikçe sütün verimi olur.

-------------
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM

Mesajı Yazan: Esra
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 11:16
berkay prematüre bir bebek..hiç üzülme canım emziremedim diye...
ben hiç emzirmedim...sadece mamayla byüdü...damağı olmadı için emme gücü yoktu..bende elektrikli pompayla sağıp verdim biberonla...ama 3saatde bir mama yiyiyodu .....
sezeryanla yapılan doğumlarda genelde süt geç geliyor..
kızımda çok emzirdim...o normal doğum olduğu için,sütüm hemen gelmişti..onda bir sıkıntı  yaşamadım..
üzülme canım..
yeterki sağlıklı olsun be bek....Clown

-------------
http://www.glitterfy.com/"> BİN SENE OKUSAM...NE BİLİYORSUN DİYE SORSALAR..SADECE....HADDİMİ...DERİM..!!!!

Mesajı Yazan: AtaDenizim
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 13:33
canım doğum sırasında geçirdiğin sıkıntıyı aynnı şekilde ben de yaşadım. sezeryanla doğum sdonrası ilk 10 gün annem getirdiği bebeiğimi kucağıma. ayrıca benide kaldırıyordu çok ağrılar çekmiştim. göğüslerimde çok küçüktüü. aynı hisleri yaşadım acaba emmiyor mu diye. sürekli uyanıyordu emip 10 dak. 15.dak hiç uzun süreli uyumuyordu. 15 günlükken dr. götürdüm. bana dediği tek şey emzirmeye devam et. uyandıkça ver. biliyosun ki emdikçe göğüsler doluyor.annelik hissiyle de zaten biraz sabırla yoluna girebiliyor.
deme istediğim kendini üzme dr. un yönlendirmesi etkili olduğu ğu kadar senin ve çocuğunun sağlık durumuda çok önemli. sen annesin anne olmuşsun allahtan sağlık sorunları olmadıktan sonra çok fazla üzme kendini.4 ay enazından emzirebilmişsin. üzme kendini. yeterki sağlıklı olsunlar.... 

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 13:45
sütün erken yada gec gelp yada gelmemesinin sezeryan yada normal doğumla ilişkili olduğunu düşünmüyorum ama sezeryan sonrası ağrılar normal doğuma oranla daha yoğun ve emzirme pozisyonu acısından daha rahatsız edici olması hasebiyle sıkıntı olusturabiliyor ama bu safhada bile direnip emzirirseniz süt geliyor, yani siyah halkayı ne kadar uyarırsanız beyin daha cok süt üretmeliyim diyerek hormonları herekete geciriyor...
hastanede hemşireler mama teklif edecektir ama siz kabul etmeyin surekli uyandırarak emzirin, gelmediğini düşünseniz bile emzirmeye devam edin gelecektir...

-------------

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 13:50
birşey hariç arkadaşlarıma sonuna kadar katılıyorum...çokdoğru demişler....

sütün yaramıyor diye birşey olduğunu düşünmüyorum ben...tıbbende böyle birşey kanıtlanmış değil....

estetik operasyon yerine şu meme uçlarından deneyebilirsin..operasyondan sonra ne zaman emzireceksin ?

moralini yüksek tut ve telkin et kendini....

kadir hocamız....yaşlı teyzelerin bile emzirdikçe sütü geleceğini söylüyorWink

sütün bol olsun

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 15:11
hala geç kalmış değilsin pozitif düşün sıvı gıdaları al sürekli... mutlaka emzir her istedikçe ver mama öncesi mutlak emzir yeri gelsin 15 dk da bir emzir ama emzir yeterki... birde elektrikli pompalar göğüs ucunu çıkarıyor benim arkadaşımında göğüs ucu yoktu çk azdı bir memeyi çocuk tutamıyordu ama ilk bikaç dk makinayla sağdı ucu çıkınca da bebeğin azına verdi böylelikle ucu çıkmaya başladı... dene istersen ama yılma sakın...

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 15:40
bende 2 ay önce sezaryanla doğum yaptım, süt geldi ama yeterli değildi o yüzden yetmediği yerde mama verdik ağlamaması için. çünkü bebek ağlayınca kan şekeri düşüp sarılığı yükseliyormuş. mamayıda kaşıkla verdik biberona alışmasın diye. 3-4 gün bu şekilde oldu sonra sütüm geldi zaten,mamaya gerek kalmadı.
 ilk 2 hafta emzirirken heryerim ağrıdı zaten ameliyatlısın sırtım aşırı derecede ağrıdı sonra düzene girdik, göğüslerimede tahin yağı kullandım yara olmaması için..
  ayrıca bebeğim 3 kilo doğdu 10 gün içinde 4 kiloya ulaştı bunda mamanın etkisi çok, ama bebek kilo alşın diye mamaya baaşvurulmamalı.
   şimdi bebeğimle mutluyuz.. emzirmek çok keyifli birşey. inşallah böyle devaam ederSmile

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 15:58
Emzirme denilince aklıma AOA TV8 deyken Sevinç Erbulak'ın konuk olduğu program geldi. Hemşiresinin dediklerini anlatmıştı. Eğer çok istesem ben bile emziririm sen neden emziremeyesin demiş ve çok istemen gerekiyor demiş. Sonra da hemen gelmiş. Ama bunu orda çok daha güzel anlatıyordu. Bizim AOA videolarda da vardır. Halen aklıma geliyo.Smile

Mesajı Yazan: bilgeakgun
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 18:02
Canım yazdıklarını okuyunca kendimden bişeyler okumuş gibi oldum,ben normal doğum yaptım ama ilk zamanlar göğüslerim çok şişti ben de çok sütüm var zannediyordum,emdiğini hiç anlamıyordum,ilk ay 600 gr.ikinci ay 500 gr almıştı bebeğim ve dr hemen mamaya başla dedi,ben hala inanamıyordum sütüm nasıl olmazdı,o kadar şartlamıştım kendimi sadece anne sütü vermeye,ama yinede doktorun dediğini yapmadım o gün itibariyle kendimi öyle su içmeye verdim ki,beslenmeme dikkat ettim sonra çok sütüm oldu çok şükür ama işe başlayıp da biberona geçince ne kadar sütüm olsada bebeğim mememi almadı,ben de de tecrübesizlik herşeyi kitaba göre yapıcam diye anne sütünü sağmayı bıraktım,ek gıdaya geçtik derken emzirme maceram 8.ayda bitti,Kadir beyi o zaman tanımış olsaydım ek gıdaya geçmezdim,diyeceğim şu ki ilk bebekte gerçekten tecrübesiz olabiliyoruz,sen ısrarla verebilmek için devam et,bol sıvı al,bakalım sonuç ne olacak?

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 18:27

Ameliyat olup meme ucu yaptırırsamEmbarrassed bir sonraki bebeğim için olacak tabi. Emdikçe veya popmpayla sağdıkça memeucu çıkıyor ama çok komik 5 dakika sonra tekrar eski haline dönüveriyorLOL

peki arkadaşlar bişey sorucam, bebek ne kadar süre hiç emmezse süt tamamen kesiliyor??
benimki sadece geceleri emiyor artık bakalım gittiği yere kadar. Çok üzülüyorum ama üzüldükçe daha da kesilir diye gittiği yere kadar diyorum artık kendi kendime.
Memeucunu sıkınca süt geliyorsa hala süt vardır değil mi yani illa ki göğsün sert olması gerekmiyor? ne diyorsunuz??

-------------

Mesajı Yazan: bartus-n
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 22:46
seni çooooooook iyi anlıyorum....
benim emzirme hikayem özetle şöyle:
sezryanla doğum yaptım, ben kendime gelmeden hemşireler oğluma biberonla mama vermişler. ben kendime gelince sürekli denedik ama oğlum bir türlü mememi emmedi! pompayla sağıp verdim az az... ama benim sütüm 30 ml bile çıkmıyordu. yinede çok uğraştım nekadar sağdıysam verdim ama mememi bir türlü emmedi. çeşit türlü pozisyon denedim olmadı. silikon meme ucu denedim olmadı. 1 ay sonunda bende damla süt kalmaDI!!!
çok üzüldüm çok ağladım, halbuki moral çok önemliymiş....
sürekli gelen giden oldu, akıl veren çok oldu, dinlenemedim. süt için dinlenmek te çok önemliymiş....
çok araştırıp okumama ve meme küçüklüğü ve içe dönük meme ucuyla emzirmenin alakası olamadığını öğrenmeme rağmen yeteri kadar inanamadım belkide emzirebileceğime., inanmak ta çok önemliymiş...
1 ay da sütüm bitti ama emzirememe hikayem bitmedi. tam bir yıl boyunca emzirmeyle ilgili her haber de ve her görüntüde ağladım, sürekli kendimi suçladım. oğlumun yaşadığı en küçük bir sağlık probleminde emziremedim diye oldu dedim.
şimdi oğlum 15 aylık. çok sağlıklı, hem fiziksel hemde zihinsel olarak yaşıtlarının ötesinde, ama en önemlisi sevgi dolu ve mutlu.... bence en önemlisi bu!
şimdi artık üzülmeyi bıraktım, oğlum sağlıklı diye seviniyorum....
keşkeler var ve de hep olacak....
keşke daha çok güvenseydim sütüme, daha çok inansaydım, daha çok deneseydim.
ikinci çocukta emzirebileceğimi biliyorum, çünkü artık buna çok inanıyorum....

-------------

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2009 Saat 12:25

oğlum 8. ayı bitiriyo hala emziriyorum gündüz 1 defa sağıyorum taş çatlasın 130 cc çıkıyo onun harici gece sürekli emiyo... Göğüslerde dolgunluk yok ama süt geliyorsa bilki sütün var illa dolgunluk olcak diye bişi de yok... birde aklıma geldi bebek 3. ayından sonra daha bi kuvvetli emer oyüzden dolgunlukta ona bağlı olabilir yani sönmüş bir volkan gibi ama süt var Big smile inan sütüm var yetiyo de bu önemli....

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2009 Saat 14:29
kadir hocamın da dediği gibi anne sütü birinci planda... olmuyorsa sağılmış anne sütü, sunu anlamalıyız ki emzirme sağılmış anne sütünden daha üstündür havayla teması sıfır ve sıcaklığı ayarlı vs.vs.mucize gibi birsey ilk önce bu noktayı iyi ayırt etmek lazım...yani emzirmekte kararlı olun, isteyin, göğüs ucu falan bunlar ilerde problem olmakan cıkacaktır, ama en az 2 hafta sorun yaşayacaksınız ama bunun gecici bir sürec olduğunu bilerek hareket edip, uzun sürecek emzirme maratonuna hazırlık olan görün...karar verin 2 hafta acı çekmemek mi istersiniz?? 2 sene emzirmek mi ??Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2009 Saat 17:20
Beni anlayan insanlar olduğunu bilmek ne kadar güzel...
Ben emzirebilmeyi özellikle de eşim Tip 1 diyabet hastası olduğundan daha da çok istiyorum çünkü anne sütü bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve ilerde diyabet oluşma riskini azaltıyor..
Dışarda biyerlerde oğluma biberonla mama verirken hiç tanımadığım kadınlar yanıma yaklaşıp emmiyor mu diye soruyorlar..üzülüyorumLampiçimden 'Yok emiyor da göğüslerim sarkmasın diye ben emzirmiyorum' demek geçiyor..
Oğlum için çok geç sanırım ama Allahım lütfen bir bebek daha dünyaya getirirsem, onunla emzirememekle ilgili değil de memeyi bıraktırmakla ilgili sorun yaşamak istiyorummm..
Aynı sorunu sana da diliyorum bartus-nSmile İlk defa biri sana bi sorun diledi di miWink

-------------

Mesajı Yazan: bartus-n
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2009 Saat 20:24

Smileamiiin, inşallah!!!Smiledünyada başka böyle güzel sorun yok herhaldeWink

-------------

Mesajı Yazan: humeyram
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2009 Saat 21:51
meme ucun emdıkce cıkıyor.benım ıkıncısınde bıle gec cıktı tekrar yara oldu..yanı tutup sıkıca emınce cıkar ucu..

Mesajı Yazan: ELa-m
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2009 Saat 16:34
BNM HIKAYEMDE ACI:)))etrafimda pek emziren anneler olmayinca olacagi oydu:)))destekde vermeyince kimse:))bnm sutum 3uncu gun geldi, ba$inda çok zor oldu hele ilk ay hiç almiyordu, aç kaliyordu ben uzuluyordum yardim olan'da olmadi annem çali$iyordu; hastanede bile ka$ikla verdiler zorlaa:(((sonra duzeldi benim sutum 2aya kadar cok iyiydi hata biberona doldurup buzlukta sakliyordum,saklamaz olaydim:))) $eker bayrami gunu geldi, her gittigim yerde hazir biberonu verdim ama ozel anne memesu ucu biberonuyla, 3/4 gunu bole yaptim(aslinda ben utaniyom ba$kalarin yaninda emziremiyom) ve sutum toptan azaldi, cocukta fazla sute ali$ti tabi biberonlaa:((( beni almadii zorlasamda:((aç kaldii etrafimdaa mama al dediler,e$imde bi yandan aç çocuk mama alcam dedi:(((aldikk 2.5 emzirdim bir 15 gunde çektirmeye çali$tim ve azaldi daha çokkk sonrada bittiiiiiiii:((0((çok agladim ama çare yok $imdi kizim 4.5 aylik ve hazir toz kulaniyorum:((((

destek çok onemli!!!

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2009 Saat 23:57
haklısın destek  önemli de, anne bu konuda bilgili, istekli ve kararlı olmayınca hele de ilk çocuğuysa zorlayıcı boyutta olamıyorsun maalesef; haklılığımız 2-3 ay sonra tecelli ediyoor dinledilerse ne ala dinlemedilerse pişmanlık ve başta olması gereken kararlılığı 2.bebeklerine uygulama isteği doğuyor ki buda bir musibet bin nasihatten iyidir sözünü akla getirmiyor değilUnhappy bu da bir artı gelişmedir sonuçtaSmile

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Ara 2009 Saat 16:52

Oğlumu götürdüğüm çocuk doktoru da burda marka vermek yasak mı bilmiyorum ama Dr. Br...s diye bir markanın biberonunu tavsiye etti bana. O kullanılınca bebek memeyi de alıyomuş biberona alışmıyomuş diye ama arkadaşlar kesinlikle biberon alan bebek alışıyor, istediğin markayı kullan bu değişmiyor. sonuçta bebekler de insanoğlu ve insanoğlu rahata çabuk alışıyor..Oğlum sadece uykuluyken meme alıyor gündüz vermeye çalıştığımda asla ağzını açtıramıyorumUnhappykendisini geri doğru çekiyor çok bilmiş şey.

NOT: Marka ismi vermek sakıncalı olduğu için mesajınızda düzenleme yaptım

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Ara 2009 Saat 22:19
o gece alııp gündüz almama krizleri bizim bebekte de vardı 6.ayına giriyor daha yeni yeni düzeldi...
ama ben hiç mama vermedim almıyo almııyo ağlıyor kafasını geriye atıyor yoruluyor uykuya sıkışınca alıyordu gündüzleri işte  böyle onu yorarak uykuya geçiş poozisyonunda emzirdim, birde karanlık sessiz oda da işe yarıyorWink

-------------

Mesajı Yazan: maria oflaz
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2010 Saat 18:19

Evet bayanlar İNANMAK ve SÜTÜNÜZE GÜVENMEK çok onemli!Aslında olay anne olmaya hazır olmakla başlıyor.Ben coccukları cok severim ve anne olmak içim kendimi 20 yaşından beri egıttım hazırladım cocuguma tam anlamı ile annelik yapmak istedim(tabi herkes benim gibi düşünmeyebilir)Benim nacizane fikrim bu.Benim de cok kuçuk goguslerim ve içe donuk uçlarım vardı fakat gercekten  fazlası ile sabır ve özveri ile işin içinden kolayca çıktık oglumla beraber:)İlk 2 gun memeyı alamadı yavrum silikon meme ucu aldık zar zor onunla cok az emebıldı tabi sarılık oldu fototerapi gordu ama moralimi bozmadan bunlara dayanmaya calıştım . 3. ayın sonunda meme uçlarım'' kocaman'' cıktı ve oglum rahat rahat emmeye başladı.Şu anda 28 yasındayım ve nur topu gıbı 8 aylık oglumla cok rahat emıp gecınıyoruz hatta ek gıda bıle yemıyoruz.Herkese bol sutlu gunler dılerızSmile

Mesajı Yazan: zelmore
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2010 Saat 14:03
ben de yazayim :)

ben normal dogum yaptim ve epeyce dikislerim vardi. aksam uzeri dogum yaptim ve gece olup agri kesicilerin falan etkisi gecince ve dikis yerleri acımaya baslayinca degil emzirmek dunyayi gozum gormedi. gıkımı cıkarmadim ama yorgunluk uykusuzluk ve sızı beni cok zorladı. bebek dogunca heen sutum gelmisti ve emzirmistim de. o gece bebek de surekli uyuyordu. gece bir ara annem kalkip geldi emzirmen lazim ama dedi ben de anne uyuyor uyandirmayalim dedim... aklimsira yazılı erteletecegim :)
bebegi uyandirmaya calistik falan derken hemsireyi cagirdik. onun da yardimlari ile biraz emzirmeye calistim. ama süt geldi bebek de doydu uyumaya devam.. ertesi gun hastaneden ciktik.
eve gelince kayinvalde ve onun destegiyle(!) esim cok problemler cikardilar. sanirim moral bozuklugu ile sütüm azaldi. gercekten moral cok onemliymis. bir hafta sonra falan kontrole gittigimizde bebek kilo vermisti. halbuki olmasi gereken dogum kilosunda olmasiydi yanlis hatirlamiyorsam.
dr umuz hemen ek godaya gecmek istemiyorum dedi. onun yerine bir mama tabsiye etti. anne sutunu sagip gunde iki defa karistirip veriyordum. bir kutu kullandiktan sonra ve kayinvaldeyi memlekete sutladiktan sonra süt miktari duzene girdi.
kayinvalde oldugu surece bana surekli sen doyuramiyorsun bu cocugu diye apır sapır konusyordu :)
bol bol su icmek gercekten cok etkili bu arada.
ilk zamanlar ben de sagdigimda 50-60cc geliyordu ama bu bebegin doymasi icin yeterli bir miktar zaten. sonradan bebek emdikce de artiyor. hatta ilk zamanki sutler daha yagli oluyor sonra besleyiciligi de degisiyor bebegin ihtiyaclarina gore.
sonradan o kadar cok sutum oldu ki fazla sutleri sagip derin dondurucuya atmistim sonra da fazla geldiler cope atmak zorunda kaldim. baktim ki tam 3 litre sut atmisim cope!
umarim butun annişlerin ve bebişlerin bol sütlü günleri gecsin :)
moralinizi bozmayin. emzirme isi tecrubeyle ogreniliyor... bebek emdikce de süt cogaliyor...

-------------
http://lilypie.com"> http://www.mutfakonlugu.com/ - http://www.mutfakonlugu.com/

Mesajı Yazan: cannann
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2010 Saat 23:40
evet moral gerçekten çok önemli bende 21 gün önce sezaryanla doğum yaptım sütüm 3. gün geldi ama o 3 günü çok zor geçirdim sütüm gelmeyecek diye çok korktum bana en büyük desteği eşim verdi sağolsun onun verdiği destkle çok çabuk toparladım kendimi. bol su içmek ve dinlenmek de sütü baya arttıryo 

Mesajı Yazan: aerdem
Mesaj Tarihi: 19 Tem 2010 Saat 15:13
şu mama meselesine işin kolayına kaçmak diyenler hiç mama hazırladı mı acaba? biberonları siterilize et, suyu kaynat 10 dakika, uygun sıcaklığa gelmesini bekle.anne sütü verebilenler mama hazırlamak için geçen zamanda bebeklerini çoktan doyurmuş oluyorlar. ben de normal doğum yaptım.sütüm gelmedi.5 günlükken doktora gittik fazla kilo vermiş.süt yetmiyor mamaya başla dedi.3 doktor değiştirdik.elektrikli pompa ile 2 göğüsten 30ml süt ancak çıkıyordu.bebeğim verdiği kiloyu 2 hafta boyunca almayınca13 günlükken mama vermeye başladım.şimdi önce emziriyorum sonra mama veriyorum.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat