Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Faranjit tedavisi...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20618
Tarih: 21 Kas 2025 Saat 18:13

Konu: Faranjit tedavisi...
Mesajı Yazan: keskine
Konu: Faranjit tedavisi...
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2009 Saat 22:06
Merhaba,Kızımız 22 aylık,
Yılda bir kaç defa faranjit oluyorum allerjikmiş KBB öyle demişti.Sormak istediğim ateşim yok ama sesim çatallı ve bazen öksürüyorum.İlaçlarımı(Largopen 1 gr,Nurofen) alacağım ama kızıma geçmişmidir diye merak ettim.Geçen gün sofradan yemek servisi yapmak için ayrıldığımda benim kaşığımı ağzına sokmuş.Doktorumuza sordum inşallah geçmemiştir tedbir amaçlı birkaç gün peditus ver dedi.Aklıma takıldı peditus engellermi bulaştıysa yeterli mi? ayrıca başka belirtileri olurmu nasıl anlarım mesela benim ateşim yok onun bulaştıysa ateşi çıkarmı muhakkak.Sesi bazen çatallı gibi geliyor.bazende öksürüyor ama çok çok nadir endişelendim. Kısaca peditus iyileştirir mi bulaştıysa ayrıca belirtileri nelerdir bebeklerde faranjitin? Neler yapmalıyım bulaştıysa.
Ayrıca emziren anneler largopen ve nurofen kullanabilir mi? Ateşim yok sadece boğazlarımda kuruluk hissi ve yanma,acı var.Arada da öksürük. Sadece nurofen işe yarar mı?
 Teşekkür ederim.Saygılarımla.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 11:49
Hem farenjit deyip hem allerjik demek, ondan sonrada antibiyotik verip, allerji ilacı vermemek, eneteresan doğrusu.. Bana kalırsa "Grip" geçiriyorsunuz. Sizin , çocuğunuza bulaştırmanız ancak ateşli safhada olur. Ateşiniz olmadığına göre bir şey bulaşmayacak... Ayrıca allerji bulaşmaz... Adı geçen ilaçlardan hiçbirini kullanmayın, Peditus hiçbir hastalığı tedavi etmez. İçinde 120mg. Calpol deki kadar "Parasetamol" olduğundan sadece ateş düşürür, birde içindeki diğer maddeler, öksürük kestiği için, hadiseyi göğüsüne indirir...Hele birde bazı doktorların önerdiği gibi, Peditus ile Calpol'ü yanyana vereirseniz, "Parasetamool" zehirlenmesine yol açarsınız... Size iyi gelecek tek şey, sıcak birşeyler içmenizdir.  

Mesajı Yazan: keskine
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 17:23
Parasatemol zehirlenmesi deyince aklıma takıldı Kadir Bey,Kızımın 1,5 ay önce çok ateşi çıkmıştı dr.u boğazları kızarmış demişti ve AB ve Medicold vermişti birde profenid ateş düşürücü.Dr. ateşi çok olursa 4 sa. bir verebilirsiniz deyince 4 sa.bir vermiştim meğerse 6.sa. ara ile olmalıymış.Birde medicold ve ateş düşürücüyü aynı zamanda verdiğmde kızımın ateşi kulaktan 34,9 35 e kadar düşmüştü acaba bu bir tür zehirlenme mi ? Herhangi bir kalıcı hasar verebilir mi? çok endişelendim. Bu zehirlenmenin belirtileri nelerdir böyle bir durumda neler yapılmalı?

Nasıl veriyorlar bu ilaçları birlikte ve neden uyarılmıyoruz anlamış değilim :((((((

Teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2009 Saat 19:24
Doktor bilmiyorki uyarsın... Bilse ikisini yanyana vermez.. Merak etmeyin, kalıcı bir hasar olsa idi, kalıcı arazları olurdu...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat